Σπάνιο φαινόμενο για τη Ρόδο η χιονόπτωση

Σπάνιο φαινόμενο για  τη Ρόδο η χιονόπτωση

Σπάνιο φαινόμενο για τη Ρόδο η χιονόπτωση

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 2536 ΦΟΡΕΣ

Είχε χιονίσει αντίστοιχα το 1987, το 1968 και το 1932

Από τα πλέον σπάνια φαινόμενα θεωρείται για το νησί της Ρόδου η εκτεταμένη χιονόπτωση, όπως αυτή που εκδηλώθηκε σε ολόκληρο το νησί μας, στη διάρκεια της προχθεσινής ημέρας και νύχτας.

Αντίστοιχες χιονοπτώσεις, ακόμα και στα παραλιακά χωριά του νησιού μας αλλά και την πόλη της Ρόδου, είχαν να εκδηλωθούν από τον χειμώνα του 1987, όπου μάλιστα είχαν παραλύσει τα πάντα και είχαν κλείσει αντίστοιχα και όλες οι βαθμίδες των σχολείων του νησιού μας.

Εκτός από τη συγκεκριμένη ημερομηνία, άλλες δύο φορές επίσης είχαν καταγραφεί τέτοιου είδους μεγάλες χιονοπτώσεις στα Δωδεκάνησα (καλύπτοντας σχεδόν όλα τα νησιά) και συγκεκριμένα το έτος 1968 και 1932 αντίστοιχα. Σχεδόν κάθε χρόνο, στα ορεινά σημεία του νησιού μας (Έμπωνα, Προφήτη Ηλία, Άγιο Ισίδωρο) καταγράφονται μικρής διάρκειας χιονοπτώσεις, αλλά σε κάθε περίπτωση δεν είχαν σχέση με την προχθεσινή.

Η τελευταία χιονόπτωση, δοκίμασε και μάλιστα τον κρατικό μηχανισμό της περιοχής μας, ο οποίος πάντως ανταποκρίθηκε στο έπακρο, γεγονός που φανερώνει ότι η προετοιμασία και ο σχεδιασμός που είχε γίνει, δεν ήταν απλώς σε θεωρητικό επίπεδο, αλλά αντίθετα μπόρεσε να εφαρμοστεί και στην πράξη χωρίς να δημιουργηθούν προβλήματα και κυρίως χωρίς να υπάρξουν κίνδυνοι για τους πολίτες και τους κατοίκους των νησιών μας.

ΦΩΤΟ: ΑΛΕΚΟΣ ΛΥΚΟΠΑΝΤΗΣ

Διαβάστε ακόμη

Γ. Μανιάτης: Ένας ευρωβουλευτής οφείλει να έχει ψηλά τα θέματα νησιωτικότητας

Αυτοψία Ν. Τσούλλου στο οδικό έργο από την είσοδο της Νέας Μαρίνας έως το λιμάνι της Ακαντιάς

Συνέχιση των κινητοποιήσεων των εργαστηριακών ιατρών του Ι.Σ.Ρ.

Μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 50% για την off season περίοδο θα αιτηθούν οι ξενοδόχοι με στόχο την επιμήκυνση της σεζόν

Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ Δωδεκανήσου: 24ωρη Πανυπαλληλική Απεργία, Τρίτη 21 Μαΐου 2024

Επίτιμος διδάκτορας ο Μητροπολίτης Ρόδου

Ενθαρρυντικά ξεκινάει η σεζόν για τη ΔΕΡΜΑΕ

Συνέδριο για τον ρόλο της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη διεξάγεται στη Ρόδο