Ταινία για τους σφουγγαράδες θα γυρισθεί στην Κάλυμνο

Ταινία για τους σφουγγαράδες θα γυρισθεί στην Κάλυμνο

Ταινία για τους σφουγγαράδες θα γυρισθεί στην Κάλυμνο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 234 ΦΟΡΕΣ

ΦΛΑΣ στο παρελθόν - Εν Ρόδω Κυριακή 28 Ιανουαρίου 1962 Αριθ. Φύλλου 3236

ΘΑ ΓΥΡΙΣΘΗ ΤΑΙΝΙΑ ΔΙΑ ΤΟΥΣ ΣΦΟΥΓΓΑΡΑΔΕΣ ΕΙΣ ΚΑΛΥΜΝΟΝ

Υπό Γερμανού παραγωγού
ΚΑΛΥΜΝΟΣ (του ανταποκριτού μας) Ως ανηγγέλθη ο Δυτικογερμανός παραγωγός της ταινίας «Ελλάς, η χώρα των Ονείρων» θα αφιχθή εις την νήσον τον προσεχή Απρίλιον προκειμένου να «γυρίση» ένα ντοκυμαντέρ μεγάλου μήκους, βάσει ετοίμου ήδη σεναρίου, με θέμα την ζωήν της Καλύμνου και των σφουγγαράδων. Προς τον Γερμανόν παραγωγόν θα παράσχη πάσαν δυνατήν εξυπηρέτησιν ο Δήμος Καλύμνου, ενδιαφερόμενος δια την τουριστικήν προβολήν της νήσου ενώ ο παραγωγός υπεσχέθη ότι θα προσφέρη εις τον Δήμον «κόπιες» της ταινίας του.

ΩΣ ΓΡΑΦΕΙΑ ΘΑ ΔΙΑΤΕΘΟΥΝ ΤΑ ΝΕΟΚΤΙΣΤΑ ΤΗΣ Ν. ΑΓΟΡΑΣ
Ως ανεκοίνωσεν εκπρόσωπος του Δήμου Ροδίων τα πρώτα 25 καταστήματα του α’ ορόφου του κτιριακού συγκροτήματος της Νέας αγοράς είναι έτοιμα και θα χρησιμοποιηθούν ως γραφεία.
Ήδη ευθύς ως επανέλθη εξ Αθηνών ο Δήμαρχος Ροδίων κ. Πετρίδης θα συνέλθη εις συνεδρίασιν η Δημαρχιακή επιτροπή προκειμένου να καθορίση το κατώταον όριον μισθώματος. Εν τω μεταξύ, εξ εγκύρου πηγής πληροφορούμεθα ότι το κατώτατον όριον μισθώματος δεν θα υπερβαίνει τας 300 δρχ.
Εν κατακλείδι εγνώσθη ότι τα υπόλοιπα καταστήματα θα δοθούν εις διαφόρους βιοτέχνας.

ΕΙΣ ΜΟΝΟΛΙΘΟΝ ΕΥΡΕΘΗΣΑΝ ΚΥΤΙΑ ΣΙΓΑΡΕΤΤΩΝ «ΛΙΝΔΟΣ» ΠΕΡΙΕΧΟΝΤΑ ΣΙΓΑΡΑ «ΖΕΝΙΘ
Πληροφορούμεθα ότι εις τον Σταθμόν Χωροφυλακής Μονολίθου, υπό διαφόρων καταστηματαρχών της κοινότητος κατηγγέλθη ότι εντός κυτίων σιγαρέττων «Λίνδος» της Καπνοβιομηχανίας Ρόδου αν και είχον άθικτον την ταινίαν ασφαλείας και προορίζοντο προς κατανάλωσιν περιείχοντο σιγαρέττα «Ζενίθ» κατωτέρας ποιότητος και μικροτέρας αξίας. Υπό ανδρών του ως άνω σταθμού κατεσχέθησαν 9 κυτία άτινα ομού με τας μαρτυρικάς καταθέσεις απεστάλησαν εις τον κ. Εισαγγελέα Ρόδου δια τα περαιτέρω.

ΣΥΝΤΟΜΑ ΘΑ ΕΞΟΦΛΗΘΟΥΝ ΟΙ ΣΤΑΦΥΛΟΠΑΡΑΓΩΓΟΙ
Μεταδίδεται εκ Κω ότι κατόπιν της χρηματοδοτήσεως υπό της Αγροτικής Τραπέζης του Συνεταιρισμού Πωλήσεως και Οινοποιήσεως Σταφυλών Κω δια ποσού 1.100.000 δραχμών, ήρχισεν η χορήγησις προκαταβολής εις άπαντας τους παραγωγούς εκ μιας δραχμής κατά κιλόν. Είκοσι λεπτά κατά κιλόν διατίθενται εκ κεφαλαίων του Συνεταιρισμού. Η εξόφλησις των παραγωγών θα γίνη συντόμως.

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΚΗΠΟΥΡΙΚΗΣ ΕΙΣ ΤΟΝ ΣΤΑΘΜΟΝ ΒΑΡΗΣ
Μάθημα κηπουρικής λαμβάνουν χώραν εις τον Σταθμόν Βάρης εν συνδυασμώ προς την εκπαίδευσιν των νεανίδων εις την Υφαντικήν, και κατά ελευθέας ώρας. Το σχολείον Υφαντικής, οργανωθέν υπό του Οργανισμού Χειροτεχνίας, θα λειτουργήση δια την εκπαίδευσιν νεανίδων επί 15νθήμερον.

ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΔΙΑ ΓΕΩΡΓΙΚΑΣ ΑΣΦΑΛΙΣΕΙΣ ΕΙΣ ΛΑΧΑΝΙΑΝ
Προχθές την πρωίαν επεσκέφθη την κοινότητα Λαχανιάς ο Ειρηνοδίκης κ. Δημητρέλλος όστις εξέδωσεν αποφάσεις δια την χορήγησιν συντάξεων αγροτικής ασφαλίσεως. Κατά σχετικάς πληροφορίας εξεδόθησαν 21 εγκριτικαί αποφάσεις.
Η ανάγνωσις των αποφάσεων προεκάλεσεν συγκηνιτικάς εκδηλώσεις εκ μέρους όλων των δικαιούχων οι οποίοι ποικιλοτρόπως εξεδήλωναν τον ενθουσιασμόν και την ευγνωμοσύνην των προς την Κυβέρνησιν του κ. Κ. Καραμανλή.

Διαβάστε ακόμη

ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1963: Νέαι καθυστερήσεις, άγονος ο διαγωνισμός δια τον λιμάνι λόγω ασαφειών του κειμένου

Φλας στο παρελθόν, 1964: Σήμερον τα ανεπίσημα εγκαίνια της πινακοθήκης

ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1964: Ενώ αναμένεται ο δήμαρχος κρίσιμος θα είναι η νέα εβδομάς δια τον δήμον

Φλας στο παρελθόν, 1964: Επιτυχίαν εσημείωσεν ο χθεσινός έρανος

Φλας στο παρελθόν 1964, Υπερπαραγωγή βερύκοκων στ' Αφάντου!

Φλας στο παρελθόν 1964, Το "Ελάκι" προσάραξε...

ΦΛΑΣ στο παρελθόν 1964, Αγωγή κατά του κ. Δημάρχου...

Φλας στο παρελθόν 1964, 1.000 και πλέον άτομα μετανάστευσαν σ' ένα τετράμηνο...