Τη βράβευση μαθητών του 3ου ΓΕΛ Ρόδου πρότεινε ο Κ. Ταρασλιάς

Τη βράβευση μαθητών του 3ου ΓΕΛ Ρόδου πρότεινε ο Κ. Ταρασλιάς

Τη βράβευση μαθητών του 3ου ΓΕΛ Ρόδου πρότεινε ο Κ. Ταρασλιάς

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 440 ΦΟΡΕΣ

Για την έκδοση μαθητικής εφημερίδας

Τελετή ειδικής βράβευσης για τους μαθητές του 3ου ΓΕΛ Ρόδου («Καπνοβιομηχανίας») που δημιούργησαν μαθητική εφημερίδα για τη Ρόδο ζήτησε στο δημοτικό συμβούλιο ο αντιδήμαρχος Οικονομικών, κ. Κώστας Ταρασλιάς.

«Ζήτησα να γίνει μια τελετή ειδικής βράβευσης για τα παιδιά του 3ου ΓΕΛ Ρόδου («Καπνοβιομηχανίας») που δημιούργησαν μαθητική εφημερίδα γράφοντας εξαιρετικά άρθρα για τις ομορφιές του νησιού.

Τα παιδιά αυτά είναι το μέλλον του νησιού μας, είμαστε πολύ περήφανοι που η νέα γενιά προβάλλει την παράδοση της Ρόδου. Το έργο τους λοιπόν αυτό θα πρέπει επιβραβευθεί» τόνισε σε δηλώσεις του ο κ. Ταρασλιάς.

Κατά την εισήγησή του στο δημοτικό συμβούλιο, ο αντιδήμαρχος θέλησε επίσης να αναφερθεί σε δύο πολύ σημαντικές προσωπικότητες:

«Θέλησα καταρχάς με αφορμή τον θάνατο του σπουδαίου Έλληνα ζωγράφου, Αλέκου Φασιανού να υπενθυμίσω τη στενή σχέση που είχε ο εκλιπών με τη Ρόδο. Ο Αλέκος Φασιανός είχε επίσης μια άριστη συνεργασία με το Μουσείο Νεοελληνικής Τέχνης ενώ φιλοτέχνησε και το σήμα του μουσείου.

Στη συνέχεια, αναφέρθηκα σε ένα ακόμα σπουδαίο πρόσωπο, το οποίο θεώρησα υποχρέωσή μου να τιμήσουμε, τον λαμπρό Ροδίτη επιστήμονα, Μανώλη Κολιάδη. Ένας από τους σημαντικότερους εκπροσώπους της εξελικτικής ψυχολογίας και ειδικής αγωγής, υπήρξε καθηγητής στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και σε πανεπιστήμιο της Κύπρου.

Ο Μανώλης Κολιάδης τίμησε τη Ρόδο μας με την επιστημονική του κατάρτιση και την παρουσία του στην ανώτατη εκπαίδευση. Θεώρησα πολύ σημαντικό να γίνει αναφορά στο όνομά του και να τιμηθεί η προσφορά του στον χώρο της επιστήμης» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Διαβάστε ακόμη

Πρωτότυπη ενδοσχολική επιμόρφωση του 2ου Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου Ρόδου

Πλούσια, παιδαγωγικά και καλλιτεχνικά, η δράση του Μουσικού Σχολείου Ρόδου

2 χρυσά μετάλλια και 1 χάλκινο απέσπασε η Anosis Robotics Academy στην 3η Ολυμπιάδα Ρομποτικής

Πασχαλινά έθιμα στο 14ο Δ.Σ. Ρόδου

Επίσκεψη στο «Χαραλάμπειο» από το Γυμνάσιο Παραδεισίου

Workshop στο 2ο Πειραματικό Δ.Σ. Ρόδου

Το Π.ΕΠΑ.Λ. Ρόδου υποδέχτηκε Πορτογάλους μαθητές στο πλαίσιο προγράμματος Erasmus

Πασχαλιάτικα Έθιμα από το Δημοτικό Σχολείο Σορωνής