Καταδικάστηκε 62χρονος που παρίστανε τον δικηγόρο

Καταδικάστηκε 62χρονος που παρίστανε τον δικηγόρο

Καταδικάστηκε 62χρονος που παρίστανε τον δικηγόρο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1607 ΦΟΡΕΣ

Σε φυλάκιση 2 ετών και 9 μηνών με τριετή αναστολή

Ένοχος κρίθηκε χθες από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ρόδου 62χρονος που είχε συλληφθεί κατηγορούμενος ότι παρίστανε τον δικηγόρο σε αλλοδαπούς Αλβανικής καταγωγής, από τους οποίους αποσπούσε χρήματα με σκοπό να τους εκδώσει άδειες παραμονής στη χώρα μας!


Η υπόθεση εξιχνιάστηκε στις 2 Ιουνίου 2016 από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ρόδου, και σε βάρος του 62χρονου σχηματίστηκε δικογραφία για υπεξαγωγή εγγράφων, πλαστογραφία, απάτη και παραβίαση της νομοθεσίας που διέπει τη διαμονή των αλλοδαπών στη χώρα μας.


Αρχικά οι διώξεις που βάραιναν τον 62χρονο ήταν σε βαθμό κακουργήματος αλλά με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Ρόδου παραπέμφθηκε να δικαστεί στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ρόδου.


Η υπόθεση εκδικάστηκε χθες και ο 62χρονος κατηγορούνταν για αντιποίηση αρχής, κατηγορία για την οποία το δικαστήριο κάνοντας δεκτούς τους αυτοτελείς ισχυρισμούς του συνηγόρου υπεράσπισης κ. Βασίλη Μπέη, τον έκρινε αθώο. Ο ίδιος όμως κατηγορούνταν και για άλλα τρία αδικήματα: της απάτης, της πλαστογραφίας και της υπεξαγωγής εγγράφων, για τα οποία το δικαστήριο τον έκρινε ένοχο και του επέβαλε συνολική ποινή φυλάκισης 2 ετών και 9 μηνών με τριετή αναστολή και την έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη.


Αξίζει να σημειωθεί ότι μαζί με τον 62χρονο αρχικά κατηγορούνταν και μία γυναίκα για απλή συνέργεια σε απάτη, για την οποία όμως έπαυσε η ποινική δίωξη με το βούλευμα που εκδόθηκε από το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Ρόδου.


Όπως αναφέρεται στο παραπεμπτικό βούλευμα αλλά και στην ανακοίνωση της αστυνομίας κατά την εξιχνίαση της υπόθεσης, μετά από εμπεριστατωμένη αστυνομική έρευνα που διενεργήθηκε διαπιστώθηκε ότι ο 62χρονος προσποιούμενος τον δικηγόρο με το πρόσχημα διεκπεραίωσης των διαδικασιών έκδοσης αδειών διαμονής αλλοδαπών στη χώρα μας, εξαπατούσε συστηματικά υπηκόους Αλβανίας, από τους οποίους αποσπούσε σημαντικά χρηματικά ποσά υπεξαιρώντας τα ταξιδιωτικά τους έγγραφα και προμηθεύοντάς τους με πλαστά πιστοποιητικά.


Συγκεκριμένα, όπως ανακοινώθηκε από την αστυνομία, από τη διερεύνηση της εγκληματικής του δράσης εξιχνιάστηκαν αρχικά οκτώ παρόμοιες περιπτώσεις, τις οποίες ο 62χρονος κατηγορούνταν ότι διέπραξε από τις αρχές του 2015 έως και τον σχηματισμό της δικογραφίας το καλοκαίρι του 2016, αποκομίζοντας οικονομικό όφελος που αγγίζει τις 15.000 ευρώ. Ωστόσο κατά την περαιτέρω διερεύνηση της υπόθεσης, οι περιπτώσεις εξαπάτησης αλλοδαπών από τον 62χρονο ανήλθαν στις 17 και το χρηματικό ποσό που αποκόμισε περίπου στις 40.000 ευρώ.

Διαβάστε ακόμη

Εντοπισμός αλλοδαπών και σύλληψη των διακινητών τους μετά από καταδίωξη στην Τήλο

Συνελήφθη 22χρονος αλλοδαπός για διακίνηση ναρκωτικών στη Ρόδο

Καταδικάστηκε 53χρονος Βούλγαρος που εξαπάτησε υπάλληλους ανταλλακτηρίων

Αθωώθηκε 46χρονη για στέρηση επικοινωνίας του παιδιού με τον πατέρα του

Κάθειρξη 5 ετών σε 27χρονο Ουκρανό για τη μεταφορά αλλοδαπών

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Αθωώθηκε 50χρονη για τη βοήθεια σε ανήλικους

Κλεμμένα κοσμήματα βρέθηκαν σε κοσμηματοπωλείο της Ρόδου