Για σεξουαλική κακοποίηση ανήλικης κατηγορείται 60χρονος

Για σεξουαλική κακοποίηση ανήλικης κατηγορείται 60χρονος

Για σεξουαλική κακοποίηση ανήλικης κατηγορείται 60χρονος

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 904 ΦΟΡΕΣ

Παραπέμφθηκε σε δίκη με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Ρόδου

Για σεξουαλική κακοποίηση ενός ανήλικου κοριτσιού στη Ρόδο, κατηγορείται 60χρονος ο οποίος την επόμενη εβδομάδα θα δικαστεί για την υπόθεση αυτή, από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Δωδεκανήσου.

Ο 60χρονος παραπέμφθηκε σε δίκη με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Ρόδου και κατηγορείται για κατάχρηση ανηλίκου σε ασέλγεια (άρθρο 342 Π.Κ.) και παράνομη οπλοκατοχή, πράξεις για τις οποίες τον Μάιο του 2021, βρέθηκε στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Κω όπου η υπόθεσή του εκδικάστηκε σε πρώτο βαθμό.

Η απόφαση του δικαστηρίου, το οποίο συνεδρίαζε επί τρεις ημέρες προκειμένου να εξετάσει ενδελεχώς την υπόθεση, εκδόθηκε στις 18 Μαΐου 2021 το μεσημέρι. Έτσι το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Κω κάνοντας δεκτούς τους αυτοτελείς ισχυρισμούς του συνηγόρου υπεράσπισης κ. Γιώργου Κυπραίου, έκρινε ένοχο με το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου τον 60χρονο και για τις δύο πράξεις (έπαυσε εφ’ όρων για την κατοχή μίας μόνο καραμπίνας) και του επέβαλε συνολική ποινή κάθειρξης 6 ετών και 3 μηνών (έξι χρόνια κάθειρξη για την κατάχρηση σε ασέλγεια και 6 μήνες για την οπλοκατοχή).

Με την ίδια απόφασή του, το πρωτόδικο δικαστήριο αποφάσισε η έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη υπό τους όρους της απαγόρευσης επικοινωνίας με την παθούσα και της μη προσέγγισής της σε απόσταση μικρότερη των 100 μέτρων. Ο 60χρονος άσκησε έφεση και έτσι η υπόθεσή του θα εκδικαστεί στις 7 Φεβρουαρίου, σε δεύτερο βαθμό από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Δωδεκανήσου. Την ανήλικη κοπέλα και την οικογένειά της εκπροσώπησε η δικηγόρος κα Βάνα Περρή.

Η καταγγελία και .η σύλληψη
Η υπόθεση πήρε τον δρόμο της δικαιοσύνης μετά από μηνύσεις που υπέβαλαν στις 4 Μαρτίου 2014 το μεσημέρι, οι οικογένειες δύο ανήλικων κοριτσιών ηλικίας –τότε- 15 και 17 ετών αντίστοιχα, ωστόσο το δικαστικό Συμβούλιο της περιοχής μας, με το βούλευμά του αποφάσισε την παραπομπή του 60χρονου σε δίκη, μόνο για την υπόθεση της 15χρονης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στις καταγγελίες τους οι δύο ανήλικες ανέφεραν ότι το χρονικό διάστημα από τον Σεπτέμβριο του 2013 έως το τέλος Ιανουαρίου 2014, ο 60χρονος, ο οποίος διατηρούσε φιλικές σχέσεις με την οικογένεια της 15χρονης, πήγαινε στο σπίτι της και την έπαιρνε βόλτα για καφέ.

Μάλιστα ο ίδιος φέρεται να εκμεταλλεύθηκε το γεγονός ότι στην ανήλικη άρεσαν τα άλογα και επειδή εκείνος διέθετε δύο της έμαθε να τα ιππεύει, ενώ της έμαθε επίσης να οδηγεί αυτοκίνητο και μοτοσικλέτα. Σύμφωνα πάντα με την καταγγελία, έτσι δημιουργήθηκε μία ιδιαίτερη σχέση μεταξύ τους, ενώ στην παρέα αργότερα μπήκε και η 17χρονη η οποία είναι πολύ καλή φίλη με την 15χρονη. Έτσι πλέον στις βόλτες πήγαιναν και τα δύο κορίτσια μαζί όπου με διάφορα λόγια ο 60χρονος φέρεται να τις τρομοκρατούσε ενώ φέρεται και να απειλούσε τόσο τις ίδιες όσο και τις οικογένειές τους.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας και τα όσα καταγγέλθηκαν, ο 60χρονος αφού μετέφερε τις δύο κοπέλες σε ερημικές τοποθεσίες, εκεί φέρεται να τις εξανάγκαζε να γδύνονται μέσα στο αυτοκίνητό του και να προβαίνουν σε ασελγείς πράξεις μεταξύ τους, ενώ εκείνος καθόταν στα μπροστινά καθίσματα του αυτοκινήτου, τις παρακολουθούσε και αυνανιζόταν. Ο ίδιος φέρεται να έχει έρθει σε συνουσία με την 15χρονη, ενώ αυτό που «πρόδωσε» τον 60χρονο είναι ένα τατουάζ που φέρει στα γεννητικά του όργανα. Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες, η 15χρονη περιέγραψε λεπτομερώς στους αστυνομικούς το τατουάζ, κάτι που δεν θα μπορούσε να γνωρίζει τόσο καλά παρά μόνο εφόσον το είχε δει.

Μετά τις καταγγελίες αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου συνέλαβαν τον 60χρονο, ενώ ακολούθησε και έρευνα στο σπίτι του παρουσία δικαστικού λειτουργού όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
• Ένα (1) κυνηγετικό όπλο, το οποίο κατείχε παράνομα
• Ένα (1) περίστροφο κρότου, το οποίο έχει τη δυνατότητα να μετατραπεί σε λειτουργικό πυροβόλο όπλο

• Μια (1) αστυνομική ράβδος (γκλοπ) μήκους 37 εκατοστών
• Εννέα (9) φυσίγγια κυνηγετικού όπλου
• Ένας (1) φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής
• Πέντε (5) κινητά τηλέφωνα.

Αρνείται την κατηγορία
Τόσο προανακριτικά, όσο και κατά την κύρια ανάκριση αλλά και ενώπιον του πρωτοβάθμιου δικαστηρίου ο 60χρονος αρνήθηκε τα όσα του καταλογίζονται.
«Ουδέποτε υπήρξε κάποια ερωτική σχέση με την ανήλικη. Ο ρόλος μου ήταν πάντα υποστηριχτικός και πατρικός»!

Αυτό δήλωσε μεταξύ άλλων κατά την απολογία του ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Κω τον Μάιο του 2021, ο 60χρονος. Ο ίδιος όχι μόνο αρνήθηκε τα όσα του καταλογίζονται αλλά υπεραμύνθηκε της αθωότητάς του λέγοντας χαρακτηριστικά ότι από την πλευρά της ανήλικης είχαν γίνει κάποιες «κινήσεις» ωστόσο ο ίδιος τις απέτρεψε.

Πιο αναλυτικά, ο 60χρονος είπε στο πρωτόδικο δικαστήριο ότι δεν υπήρξε ποτέ καμία ερωτική σχέση με την ανήλικη και ότι επειδή και ο ίδιος νεότερος είχε υποστεί εκφοβισμό, ήταν υποστηριχτικός και είχε πατρικό ρόλο στη σχέση του με την ανήλικη. Η τελευταία, είπε ο κατηγορούμενος στο δικαστήριο, είχε επιχειρήσει δύο φορές να τον φιλήσει όμως ο ίδιος την απέτρεψε λέγοντας της «με βλέπεις σαν πατέρα σου, είναι δυνατόν να κάνεις τέτοια πράγματα στον πατέρα σου»;

Ερωτηθείς από το δικαστήριο γιατί τότε να γίνει η καταγγελία σε βάρος του, ο 60χρονος δήλωσε άγνοια, ενώ ερωτηθείς για το πώς η νεαρή κοπέλα γνώριζε για το τατουάζ που έχει στα γεννητικά του όργανα απάντησε ότι είναι «γνωστό» και ότι μερικοί φίλοι του τον πείραζαν αρκετές φορές για αυτό και πιθανώς να το είχε ακούσει έτσι η ανήλικη κοπέλα.

Οι μηνύσεις
Τον Μάιο του 2014 νέα στοιχεία προέκυψαν αναφορικά με την υπόθεση.
Σύμφωνα με πληροφορίες, το ένα από τα δύο ανήλικα κορίτσια απέσυρε την κατάθεσή του με την οποία ενοχοποιούνταν ο 60χρονος, ο οποίος και εκείνο το διάστημα κατέθεσε μήνυση κατά των δύο ανηλίκων και γονιών της πρώτης εξ αυτών, καθώς και σε δύο blog τα οποία είχαν δημοσιεύσει το περιστατικό με στοιχεία που «φωτογράφιζαν» την ταυτότητα του κατηγορουμένου αφού, αναφέρονταν μέχρι και στοιχεία του ονόματός του. Η μήνυση αφορούσε τα αδικήματα της συκοφαντικής δυσφήμισης, ψευδούς καταμήνυσης, ψευδορκίας και ηθικής αυτουργίας στην πράξη αυτή.

Η μήνυση κατατέθηκε διά του συνηγόρου του 60χρονου, κ. Γιώργου Κυπραίου και σε αυτήν αναφέρονταν οι αρχικές καταθέσεις που είχαν δοθεί από τους τέσσερις μηνυόμενους και οι οποίες είχαν ως αποτέλεσμα την άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος του και την προσαγωγή του στην ανακρίτρια για να απολογηθεί. Ο ίδιος επεσήμανε μεταξύ άλλων στη μήνυσή του ότι όλα αυτά υπήρξαν ψευδή και συκοφαντικά για το πρόσωπό του και προσκόμισε και διαλόγους της 15χρονης με άλλη κοπέλα μέσω σελίδας κοινωνικής δικτύωσης από τους οποίους αποδεικνύονται οι ισχυρισμοί του.

Διαβάστε ακόμη

Κάθειρξη 5 ετών σε 27χρονο Ουκρανό για τη μεταφορά αλλοδαπών

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Αθωώθηκε 50χρονη για τη βοήθεια σε ανήλικους

Κλεμμένα κοσμήματα βρέθηκαν σε κοσμηματοπωλείο της Ρόδου

Αθώοι κρίθηκαν Τούρκος και Ρώσος για διακίνηση μεταναστών στην Κω

Νέος κ.ο.κ.: Αφαίρεση διπλώματος έως και 5 χρόνια

Σύλληψη 22χρονου στην Κω για κροτίδες και δυναμίτες

Συνελήφθη 30χρονος σερβιτόρος για άγρα πελατών