Φλόιντ και Μαργαρίτης οδήγησαν τον Κολοσσό στη νίκη επί της Λάρισας

Φλόιντ και Μαργαρίτης οδήγησαν τον Κολοσσό στη νίκη επί της Λάρισας

Φλόιντ και Μαργαρίτης οδήγησαν τον Κολοσσό στη νίκη επί της Λάρισας

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 299 ΦΟΡΕΣ

Σ’ ένα παιχνίδι στο κλειστό της Καλλιθέας που θα μπορούσε στις τρεις πρώτες περιόδους του να χαρακτηριστεί ως ντέρμπι, ο Κολοσσός πήρε τη νίκη σήμερα με 93-75 απέναντι στην ανταγωνιστική Λάρισα. Στο τελευταίο δεκάλεπτο, χάρις στην αποφασιστικότητα των Τζόρνταν Φλόιντ και Βαγγέλη Μαργαρίτη που έκαναν… ό,τι ήθελαν, οι «θαλασσί» κατάφεραν να δημιουργήσουν μια διαφορά έως και 18 πόντους, παραμένοντας έτσι στην πρώτη τετράδα της βαθμολογίας.

Πώς κύλησαν οι περίοδοι:

Ο Κολοσσός είχε το πάνω… χέρι στο μεγαλύτερο μέρος της πρώτης περιόδου και διατηρούσε μια διαφορά χάρις στις άμυνες και καλά ποσοστά στα σουτ, εκμεταλλευόμενος και τα λάθη της Λάρισας. Αυτό το 21-16 με τη λήξη άλλωστε αντικατοπτρίζει τη διαφορά, έστω στα σημεία, για τους «θαλασσί».

Αποφασισμένοι για κάτι καλύτερο, οι παίκτες της Λάρισας ξεκίνησαν ιδανικά τη δεύτερη περίοδο και μέσα σε τρία λεπτά έφτασαν να προηγούνται (23-24), όμως η ομάδα του Ηλία Καντζούρη βρήκε λύσεις, όχι απλώς να περάσει μπροστά, αλλά και να πάρει μια διαφορά δεκατριών πόντων (43-30). Προς το τέλος του δεκαλέπτου ωστόσο, οι φιλοξενούμενοι αντέδρασαν κι έφυγαν στα αποδυτήρια για το ημίχρονο με το 43-38.

Συναρπαστική ήταν η τρίτη περίοδος, με τη Λάρισα να είναι σαφώς βελτιωμένη στο σκοράρισμα και να φτάνει να παίρνει μια διαφορά μέχρι και εφτά πόντους (51-58). Παρόλα αυτά, και πάλι ο Κολοσσός, πιο συγκεντρωμένος στο δεύτερο μισό του δεκαλέπτου, πλησίασε αρκετά και το 65-66, άφηνε ανοικτούς …λογαριασμούς για το τέλος.

Στην τέταρτη περίοδος ο Τζόρνταν Φλόιντ και ο Βαγγέλης Μαργαρίτης το πήραν στα… σοβαρά κι αναλαμβάνοντας αρκετές επιθέσεις, κατάφεραν να σημειώσουν πόντους τόσο έξω από τα 6,75, όσο και μέσα από τη ρακέτα. Στα 4.30’’ πριν το τέλος η κατάσταση… ξέφυγε και ο Κολοσσός προηγήθηκε με 86-69, για να χάσει κάθε ενδιαφέρον πια η αναμέτρηση ως το τέλος που βρήκε τις δύο ομάδες στο 93-75.

Διαιτητές: Κορομηλάς, Λόρτος, Μηλαπίδης

Τα δεκάλεπτα: 21-16, 43-38 (ημ.), 65-66, 93-75

Κολοσσός (Καντζούρης): Μομίροφ, Ουίλιαμς 16 (2), Τιλί 13 (1), Χατζηδάκης 2, Ποτ 5 (1), Πράπας, Καμπούρης, Μαργαρίτης 23 (3), Μπιλλής 5 (1), Μίλερ 7, Φλόιντ 22 (3), Σλαφτσάκης

Λάρισα (Τακιανός): Χάντσον 16 (1), Κρουμπάλι 13, Τσαϊρέλης 13, Γκριν 2, Μούντι 17 (5), Σπυρόπουλος 4, Μπέρζινς 3 (1), Ζάρας 7 (1), Καράμπελας, Παπαντωνίου.

Διαβάστε ακόμη

Μεγάλη πρόκριση στον τελικό για τη Μικτή Κ16 της ΕΠΣΔ

Τη Δευτέρα αναχωρεί ο Φοίβος

Ρήξη πρόσθιου χιαστού ο Νίκος Καμαριανός!

Συνέχεια στις διοργανώσεις του Ομίλου Αγωνιστικού Μπριτζ Ρόδου

Τα αποτελέσματα του διασυλλογικού πρωταθλήματος στίβου Κ18

ΠΑΕ Διαγόρας: Την προσεχή Τετάρτη με τον Γιούχτα

Ακουσίλαος Φανών: Ανανέωσε και ο Καλοπέτρης

Αστέρας Παστίδας: Αποχωρεί ο Λιαμής, σήμερα η Γ.Σ.