Συνάντηση για τις ζημιές στα Αφάντου

Συνάντηση για τις ζημιές στα Αφάντου

Συνάντηση για τις ζημιές στα Αφάντου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 458 ΦΟΡΕΣ

Χθες στην Κοινότητα Αφάντου μαζί με τον Αντιδήμαρχο Δ.Ε. Αφάντου κ. Βασίλειο Μανέττα, πραγματοποιήθηκε προγραμματισμένη συνάντηση με τον Αντιπεριφερειάρχη Πρωτογενούς Τομέα ΠΝΑΙ κ. Φιλήμονα Γ. Ζαννετίδη.

Ο κ. Ζαννετίδης συνοδευόμενος από τον Γενικό Διευθυντή Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Δωδεκανήσου κ. Ιωάννη Πουλή, υπηρεσιακούς παράγοντες καθώς και από κλιμάκιο ελεγκτών του Οργανισμού Ελληνικών Γεωργικών Αποζημιώσεων –ΕΛΓΑ ήρθαν στην Κοινότητα Αφάντου σε συνέχεια της επίσκεψής τους την προηγούμενη εβδομάδα με σκοπό να γίνει αυτοψία από τους ελεγκτές και να καταγραφούν οι ζημιές σε θερμοκηπιακές και σταυλικές εγκαταστάσεις, στα εσπεριδοειδή, σε ελαιόδεντρα, στη φυτική παραγωγή αλλά και στην κτηνοτροφία εξαιτίας της πρόσφατης πρωτοφανούς χιονόπτωσης.

Σε ανακοίνωση της κοινότητας αναφέρονται τα εξής:
«Από την πρώτη στιγμή της εκδήλωσης του φαινομένου η Κοινότητά μας έκανε τις απαραίτητες ενέργειες Αναγγελίας Ζημίας στον ΕΛΓΑ και είμαστε σε διαρκή συνεργασία και επαφή με τις αρμόδιες υπηρεσίες του Πρωτογενή Τομέα της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου προκειμένου να βοηθήσουμε να καταγραφούν οι ζημιές και να ενημερώσουμε τους συνδημότες μας που επλήγησαν από την πρόσφατη θεομηνία για τις διαδικασίες που πρέπει να ακολουθήσουν για να αποζημιωθούν.


Θα θέλαμε λοιπόν να ενημερώσουμε όλους τους συνδημότες μας, αγρότες και κτηνοτρόφους που επλήγησαν από την πρόσφατη χιονόπτωση να προσέλθουν στο κατάστημα ΚΕΠ της Κοινότητάς μας μέσα σε διάστημα 15 ημερών από την ημέρα εμφάνισης της χιονόπτωσης για την αναγγελία της ζημιάς στον ανταποκριτή του ΕΛΓΑ.


Με την ευκαιρία αυτή θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Φιλήμονα Γ. Ζαννετίδη για την άμεση ανταπόκρισή του στα προβλήματα που δημιούργησε η πρόσφατη θεομηνία στην περιοχή μας».

Διαβάστε ακόμη

Ανοικτός για το κοινό ο ξενώνας της Αγίας Αικατερίνης στη Μεσαιωνική Πόλη

Θα ολοκληρωθούν οι εργασίες στην Ακρόπολη της Ρόδου

Κοινή επιστολή του δημάρχου Ρόδου και του προέδρου του ΙΣΡ για τη διευθέτηση των περικοπών που υφίστανται οι εργαστηριακοί γιατροί

Καθορίστηκαν τα εκλογικά τμήματα στα οποία θα ψηφίσουμε στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Συνεδρίασε το συντονιστικό για τη δασοπροστασία των νησιών

Από 4 έως 7 Ιουλίου οι «Διάλογοι της Νισύρου»

«Μάνες της τέχνης» - Πρωτότυπη εκδήλωση στο ΚΑΠΗ Δήμου Ρόδου αύριο με αφορμή τη γιορτή της μητέρας