Χάλκη: Αυτοσχέδια κατασκευή ανάλυσης πόσιμου νερού κατασκεύασαν μαθητές του «Γυμνασίου»

Χάλκη: Αυτοσχέδια κατασκευή ανάλυσης πόσιμου νερού κατασκεύασαν μαθητές του «Γυμνασίου»

Χάλκη: Αυτοσχέδια κατασκευή ανάλυσης πόσιμου νερού κατασκεύασαν μαθητές του «Γυμνασίου»

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 366 ΦΟΡΕΣ

Μια πρωτότυπη αυτοσχέδια κατασκευή ανάλυσης πόσιμου νερού κατασκεύασαν μαθητές της πρώτης Γυμνασίου στη Χάλκη στο πλαίσιο της «πράσινης» και βιώσιμης ανάπτυξης του νησιού, “GR-eco islands”.

«Η αυτοσχέδια κατασκευή των μαθητών αποτελεί πρωτοβουλία του προγράμματος “Generation - Next” της Vodafone με το οποίο έχουμε συνεργασία.


Δημιουργήσαμε για τα παιδιά ένα σύγχρονο εργαστήριο στο παλιό Ιατρείο Χάλκης με 3D εκτυπωτές και όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό ώστε με την καθοδήγηση του καθηγητή τους να δημιουργήσουν αυτή την πρωτότυπη συσκευή.
Οι κατασκευές αυτές γίνονται με στόχο τη βιωματική εκπαίδευση των μαθητών και την προσέγγιση στα προβλήματα του νησιού μας. Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά και τους παιδαγωγούς τους» δηλώνει στη «Ροδιακή» ο Δήμαρχος Χάλκης, κ. Ευάγγελος Φραγκάκης.


Σημειώνεται πως η Χάλκη αποτελεί το πρώτο “GR-eco islands” της χώρας ενώ αναμένεται στο πρόγραμμα να ενταχθούν και τα υπόλοιπα νησιά. Η πρωτοβουλία στοχεύει στην δημιουργία νησιών πράσινης οικονομίας και ενεργειακής αυτονομίας με ψηφιακές υποδομές, βιώσιμη διαχείριση αποβλήτων και υδάτων και άλλες υποδομές.

Διαβάστε ακόμη

Επιτυχημένη η αναβίωση του εθίμου " Το Ξεκίνημα των Σφουγγαράδων " στη Χάλκη

Το Ξεκίνημα των Σφουγγαράδων στη Χάλκη: Μια Παράδοση που Αναβιώνει

Χώρος περίθαλψης για τα ζώα συντροφιάς στη Χάλκη

Τιμώμενο νησί η Χάλκη στη Διεθνή Ολυμπιάδα Ρομποτικής που πραγματοποιήθηκε στο Ηράκλειο

Ιδρυτική βραδιά της Λέσχης Lions Χάλκης

Στις Βρυξέλλες ο δήμαρχος Χάλκης, Ευάγγελος Φραγκάκης, για το έργο «Οικοδομώντας την Ευρώπη με τους εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης»

Κεντρικός ομιλητής σε Συνέδριο του Τορίνο ο δήμαρχος Χάλκης Φραγκάκης Ευάγγελος

Με καλούς ρυθμούς προχωρά η κατασκευή του Αρχαιολογικού Μουσείου Χάλκης