Σε νέα βάση η εισπρακτική και τιμολογιακή πολιτική της ΔΕΥΑΡ

Σε νέα βάση η εισπρακτική και τιμολογιακή πολιτική της ΔΕΥΑΡ

Σε νέα βάση η εισπρακτική και τιμολογιακή πολιτική της ΔΕΥΑΡ

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1395 ΦΟΡΕΣ

Δεν μπορεί κάποιοι να πληρώνουν για κάποιους άλλους, τόνισε ο νέος πρόεδρος της επιχείρησης Γ. Καμπούρης

Σε νέα βάση θα μπουν η εισπρακτική και τιμολογιακή πολιτική της ΔΕΥΑΡ, όπως δήλωσε χθες ο νέος πρόεδρός της Γιάννης Καμπούρης, τονίζοντας ότι δεν μπορεί κάποιοι να πληρώνουν για κάποιους άλλους, και προσθέτοντας ότι πρέπει όλοι οι πολίτες να την βοηθήσουν για να μπορέσει να παρέχει με τη σειρά της ανταποδοτικές υπηρεσίες.

Ειδικότερα, ο νέος πρόεδρος της επιχείρησης υπογράμμισε ότι στόχος του είναι το ποιοτικότερο νερό και στάθηκε ιδιαίτερα στην ύδρευση πολλών περιοχών του νησιού μας στο πλαίσιο της β’ φάσης του έργου ύδρευσης από το φράγμα Γαδουρά.

«Στη ΔΕΥΑΡ αυτό το δεκαήμερο ενημερώνομαι κάνω τις προσωπικές μου αυτοψίες και στη συνέχεια δίνω κατευθυντήριες γραμμές προς τα στελέχη με σειρά προτεραιότητας. Η ΔΕΥΑΡ πρέπει να γίνει φιλικότερη προς τον πολίτη, με σεβασμό από μέρους μας για ένα ποιοτικότερο νερό και από πλευράς των Ροδιτών τον σεβασμό σε αυτό.

Πρέπει να σταματήσει η υπερκατανάλωσή του γιατί γίνεται μία τεράστια προσπάθεια από τον περιφερειάρχη και τον δήμαρχο και η TUI έχει επιλέξει τη Ρόδο για να γίνει «πράσινος» προορισμός.
Εμείς είμαστε η βάση, η ενέργεια, το νερό και τα απορρίμματα για να μετατραπεί η Ρόδος σε «πράσινο» προορισμό και αειφόρο. Με αισιοδοξία, καλές προοπτικές και αποφασιστικότητα η ΔΕΥΑΡ θα αλλάξει.

Θα αλλάξει συμπεριφορά, θα γίνει αμεσότερη προς τον πολίτη, θα απαντάμε στα τηλέφωνα, θα εξυπηρετούμε στον πολίτη γιατί ο πολίτης είναι το προϊόν μας» δήλωσε ο κ. Καμπούρης που τόνισε ότι η ΔΕΥΑΡ μέσω της προγραμματικής με την περιφέρεια για τη β’ φάση της ύδρευσης από το φράγμα θα αποκτήσει μία μεγαλύτερη δυναμική. Θα υδροδοτηθούν, όπως είπε, Αφάντου, Αρχάγγελος, Λίνδος και νότια Ρόδος.

Δημιουργείται τμήμα Περιβάλλοντος
«Πρώτος στόχος λοιπόν είναι το ποιοτικότερο νερό και δεύτερος στόχος να δημιουργήσουμε στην επιχείρηση τμήμα Περιβάλλοντος από συμπολίτες μας που πονούν το νησί. Θα στελεχωθεί από λαϊκά μέλη και αιρετούς και θα εξηγήσουμε σε επόμενες μέρες τι ακριβώς σκοπεύουμε να κάνουμε» δήλωσε επίσης ο πρόεδρος της επιχείρησης, ο οποίος απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την είσπραξη των χρεών απάντησε τα εξής:

«Η τιμολογιακή και εισπρακτική πολιτική θα μπουν σε νέες βάσεις. Δεν μπορεί κάποιοι να πληρώνουν για κάποιους. Το νερό είναι ένα, ενιαίο σε όλο το νησί. Η αποψή μου και η άποψη του δημάρχου είναι μία ενιαία τιμολογιακή πολιτική σε όλο το νησί.

Αυτό έχει κάποιες προϋποθέσεις: να αρχίσουμε να πληρώνουμε. Αν κάποια περιοχή ζητήσει σωλήνες, βάνες, εξαρτήματα κ.λπ., σε λίγο δεν θα μπορούμε να δώσουμε γιατί δεν πληρώνονται οι λογαριασμοί της ΔΕΥΑΡ. Πρέπει όλοι να βάλουμε το λιθαράκι μας να την βοηθήσουμε για να μας βοηθήσει.

Δεν πληρώνουμε για να αποταμιεύει. Δεν είναι εταιρεία που πρέπει να δώσει μερίσματα στους μετόχους της, είναι ανταποδοτικά όλα. Ό,τι δίνεται, επενδύεται στον πολίτη. Πρέπει να βοηθηθεί από τον πολίτη για να την βοηθήσει. Έχει πρόβλημα ρευστότητας. Θα το ξεπεράσουμε και με την προγραμματική με την περιφέρεια θα ξεπεραστούν πολλά προβλήματα.

Προτεραιότητά μου θα είναι ποιοτικότερο νερό ώστε και οι συνδημότες μας να πληρώνουν με μεγάλη χαρά γιατί η ΔΕΥΑΡ προσφέρει αυτό που πρέπει. Η ΔΕΥΑΡ έχει σήμερα γύρω στους 300 υπαλλήλους. Κάποιοι είναι τοποθετημένοι σε λανθασμένα γραφεία. Αυτό είναι που θέλω να αξιολογήσω και σε συνεννόηση με το Διοικητικό Συμβούλιο και τον δήμαρχο θα πάρουμε τις αποφάσεις μας».

Για το ιικό φορτίο
Ο κ. Καμπούρης ρωτήθηκε και για το ιικό φορτίο που παρατηρείται στα λύματα το οποίο παρουσιάζεται και πάλι αυξημένο.

«Κάθε εβδομάδα έχουμε στοιχεία για τα λύματα. Είναι κατά πολύ αυξημένο το ιικό φορτίο στη Ρόδο. Τα νούμερα δεν είναι καλά. Προσοχή γιατί δεν έχει τελειώσει ακόμη η πανδημία. Το ιικό φορτίο δείχνει μία ανοδική πορεία, συνιστώ προσοχή προς πάσα κατεύθυνση να ξεπεράσουμε το πρόβλημα και να μπούμε στη νέα σεζόν. Οι ενδείξεις προέρχονται από τον βιολογικό της Ρόδου, ο οποίος όμως δέχεται λύματα και από άλλες περιοχές, οπότε ας πούμε από το βόρειο τρίγωνο.

Μετρήσεις γίνονται και σε όλο το νησί και τα δείγματα πηγαίνουν στα εργαστήρια στην Αθήνα τα οποία μας στέλνουν τις απαντήσεις» κατέληξε.

Διαβάστε ακόμη

Γ. Μανιάτης: Ένας ευρωβουλευτής οφείλει να έχει ψηλά τα θέματα νησιωτικότητας

Αυτοψία Ν. Τσούλλου στο οδικό έργο από την είσοδο της Νέας Μαρίνας έως το λιμάνι της Ακαντιάς

Συνέχιση των κινητοποιήσεων των εργαστηριακών ιατρών του Ι.Σ.Ρ.

Μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 50% για την off season περίοδο θα αιτηθούν οι ξενοδόχοι με στόχο την επιμήκυνση της σεζόν

Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ Δωδεκανήσου: 24ωρη Πανυπαλληλική Απεργία, Τρίτη 21 Μαΐου 2024

Επίτιμος διδάκτορας ο Μητροπολίτης Ρόδου

Ενθαρρυντικά ξεκινάει η σεζόν για τη ΔΕΡΜΑΕ

Συνέδριο για τον ρόλο της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη διεξάγεται στη Ρόδο