Πεντακόσιες προσωπικότητες έρχονται στη Ρόδο με το υπερωκεάνειο «Λεονάρντο Ντα Βίντσι»

 Πεντακόσιες προσωπικότητες έρχονται στη Ρόδο με το υπερωκεάνειο «Λεονάρντο Ντα Βίντσι»

Πεντακόσιες προσωπικότητες έρχονται στη Ρόδο με το υπερωκεάνειο «Λεονάρντο Ντα Βίντσι»

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 323 ΦΟΡΕΣ

ΦΛΑΣ στο παρελθόν - Εν Ρόδω Τρίτη 6 Φεβρουαρίου 1962 Αριθ. Φύλλου 3244

Θα καταρτισθή μελέτη δια το τυροκομείον Ρόδου

ΑΝΕΜΕΝΕΤΑΙ ΕΙΔΙΚΟΣ
Αναμένεται κατ’ αυτάς να αφιχθή εις Ρόδον ο ειδικός γαλακτόμος του Υπουργείου Γεωργίας κ. Τσελέπης προκειμένου να δώση διαφόρους οδηγίας εις τους ιθύνοντας της Ενώσεως Γεωργικών Συνεταιρισμών αναφορικώς με την ίδρυσιν εν Ρόδω Τυροκομείου.
Ωσαύτως ο κ. Τσελέπης θα συντάξη επί του ως άνω θέματος οικονομοτεχνικήν μελέτην την οποίαν θα υποβάλη ακολούθως εις την Αγροτικήν Τράπεζαν Ελλάδος.

ΑΠΕΦΑΣΙΣΘΗ ΝΑ ΔΕΣΜΕΥΘΗ ΤΟ ΔΗΛΗΤΗΡΙΩΔΕΣ «ΤΥΡΙ»
ΑΠΕΣΤΑΛΗΣΑΝ ΝΕΑ ΔΕΙΓΜΑΤΑ ΠΡΟΣ ΕΞΕΤΑΣΙΝ
ΑΥΣΤΗΡΑ ΜΕΤΡΑ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ


Πολυάριθμα κρούσματα ομαδικών τροφικών δηλητηριάσεων αναγγέλλονται καθημερινώς υπό της αρμοδίας υπηρεσίας, συνεπεία καταναλώσεως τυρού «κεφαλοτύρι».

Το γεγονός τούτο θα παρήρχετο σχεδόν απαρατήρητον εάν ο αριθμός των δηλητηριασμένων δεν έτεινε να λάβη μεγάλας διαστάσεις, δεδομένου μάλισταν ότι μέχρι στιγμής έχουν δηλητηριασθή περί τα 200 άτομα.

Κατόπιν του θορύβου που εδημιούργησαν αι πρόσφαται δηλητηριάσεις, αι αρμόδιαι υπηρεσίαι της νήσου μας, απεφάσισαν την λήψιν δραστικών μέτρων δια την διαφύλαξιν της Δημοσίας υγείας και την διακοπήν του θορύβου, τον οποίον, είναι βέβαιον ότι θα εκμεταλλευθούν «καταλλήλως» διαφόροι ξένοι.

Ούτω η διοίκησις Χωροφυλακής Ρόδου διέταξε τα εις την δύναμίν της όργανα, όπως εν συνεργασία με το Υγειονομικόν Κέντρον προβαίνουν εις την κατάσχεσιν και εν συνεχεία καταστροφήν του πωλουμένου «κεφαλοτυριού».

Ωσαύτως συνέστησεν εις τους εμπόρος και παντοπώλας όπως αποφεύγουν την πώλησιν του ως άνω τυρού.

Εκ παραλλήλου απιστάλησαν και νέα δείγματα «κεφαλοτυριού» εις το Τοξικολογικόν εργαστήριον Αθηνών η απάντησις του οποίου αναμένεται από ημέρας εις ημέραν.

Περίεργον εις την υπόθεσιν αυτήν είναι το γεγονός, ότι αν και ότινες ιατροί εξήτασαν δείγματα κεφαλοτυριού», εν τούτοις απεφάνθησαν ότι τίποτε το παράξενον δεν ευρίσκουν εντός του ως άνω τυρού, δυνάμενον να χαρακτηρισθή ως αίτιον των αλλεπαλλήλων δηλητηριάσεων.

Πάντως, πιστεύεται ότι την λύσιν εις το μυστήριον αυτό θα δώση η, μετά ζωηρού ενδιαφέροντος, αναμενομένη απάντησις του εν λόγω εργαστηρίου.

Εν κατακλείδι πληροφορούμεθα ότι η αρμοδία υπηρεσία της νήσου μας απεφάσισε την δέσμευσιν ολοκλήρου της Εν Ρόδω ευρισκομένης ποσότητος «κεφαλοτύρου».

500 ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΕΙΣ ΡΟΔΟΝ ΜΕ ΤΟ «ΛΕΟΝΑΡΝΤΟ ΝΤΑ ΒΙΝΤΣΙ»
Την 18ην τρέχοντος αναμένεται να καταπλεύση εις Ρόδον το Ιταλικόν υπερωκεάνειον «Λεονάρντο Ντα Βίντσι», του οποίου επιβαίνουν 500 προσωπικότητες εξ Αμερικής και η τέως Αυτοκράτειρα Σοράγια.

Επ’ ευκαιρία της αφίξεως των εν λόγω προσωπικοτήτων, ο Δήμος θα δώση δεξίωσιν και θα οργανώση διαφόρους εκδηλώσεις μεταξύ των οποίων και παράστασιν του μπαλέττου με Δωδεκανησιακούς χορούς.

Διαβάστε ακόμη

Φλας στο παρελθόν, 1964: 73 εργάται αναχωρούν εκ Ρόδου εις Δ. Γερμανίαν

ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1963: Νέαι καθυστερήσεις, άγονος ο διαγωνισμός δια τον λιμάνι λόγω ασαφειών του κειμένου

Φλας στο παρελθόν, 1964: Σήμερον τα ανεπίσημα εγκαίνια της πινακοθήκης

ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1964: Ενώ αναμένεται ο δήμαρχος κρίσιμος θα είναι η νέα εβδομάς δια τον δήμον

Φλας στο παρελθόν, 1964: Επιτυχίαν εσημείωσεν ο χθεσινός έρανος

Φλας στο παρελθόν 1964, Υπερπαραγωγή βερύκοκων στ' Αφάντου!

Φλας στο παρελθόν 1964, Το "Ελάκι" προσάραξε...

ΦΛΑΣ στο παρελθόν 1964, Αγωγή κατά του κ. Δημάρχου...