Συγκινητικές στιγμές στην περιοδεία του υπουργού Ναυτιλίας Στ. Κωτιάδη στα χωριά της Ρόδου

Συγκινητικές στιγμές στην περιοδεία του υπουργού Ναυτιλίας Στ. Κωτιάδη στα χωριά της Ρόδου

Συγκινητικές στιγμές στην περιοδεία του υπουργού Ναυτιλίας Στ. Κωτιάδη στα χωριά της Ρόδου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 269 ΦΟΡΕΣ

ΦΛΑΣ στο παρελθόν - Εν Ρόδω Τρίτη 6 Φεβρουαρίου 1962 Αριθ. Φύλλου 3244

ΩΣ ΕΤΟΝΙΣΕΝ ΟΜΙΛΩΝ ΠΡΟΧΘΕΣ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ κ. ΚΩΤΙΑΔΗΣ ΘΑ ΠΕΡΙΟΔΕΥΣΗ ΟΛΑ ΤΑ ΧΩΡΙΑ ΜΑΣ

Συγκινητικαί σκηναί εις Παστίδα, Μαριτσά, Ψίνθον

ΟΙ ΑΓΡΟΤΑΙ ΕΥΓΝΩΜΟΝΟΥΝ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΙΝ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ
Χθες την 10:30 πρωινήν ανεχώρησεν αεροπορικώς εκ Ρόδου επιστρέψας εις Αθήνας ο Υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας κ. Κωτιάδης, προπεμφθείς υπό του Νομάρχου Δωδεκανήσου κ. Ιωάννου, προϊσταμένων διαφόρων υπηρεσιών και πλήθους κόσμου.

Ο κ. Υπουργός, κατά την ενταύθα 24ωρον παραμονήν του εδέχθη εις την Νομαρχίαν Επιτροπάς και πολίτας και εξήτασε διάφορα υποβληθέντα αιτήματα.
Μεταξύ άλλων εδέχθη το Προεδρείον της Ενώσεως Γεωργικών Συνεταιρισμών, τον Πρόεδρον του Εμπορικού Συλλόγου κ. Αναστασιάδην, τον Πρόεδρον του Εργατικού Κέντρου Δωδεκανήσου κ. Λαμπριανόν, Προέδρους πολλών κοινοτήτων, Επιτροπήν του Προσωπικού της ΔΕΗ και άλλους.

ΕΙΣ ΤΑ ΧΩΡΙΑ
Προχθές το απόγευμα ο κ. Υπουργός, συνοδευόμενος υπό του Νομάρχου, του προϊσταμένου της Τεχνικής Υπηρεσίας Δήμων και Κοινοτήτων, του Διευθυντού Γεωργίας, του Δασάρχου και άλλων, επεσκέφθη τας κοινότητας Παστίδος, Μαριτσών και Ψίνθου όπου εξήτασεν επιτοπίως όλα τα τοπικά ζητήματα, δώσας διαφόρους λύσεις.
Κατά την άφιξιν του Υπουργού, κ. Κωτιάδη εις όλας τας κοινότητας έλαβον χώραν υποδοχαί εκ μέρους όλων των κατοίκων και συγκινητικαί σκηναί, κατά τας οποίας υπεγραμμίζετο η ευγνωμοσύνη των αγροτών προς την Κυβέρνησιν, δια τας γεωργικάς συντάξεις.

Ο κ. Υπουργός ομιλών ηυχαρίστησε τους κατοίκους δια την υποστήριξίν των και διαβεβαίωσεν ότι θα περιοδεύση όλας τας κοινότητας, δια την εκ του πλησίον εξέτασιν και επίλυσιν όλων των προβλημάτων.
ΠΑΣΤΙΔΑ (Ιδ. συνεργασία) Εις τον αφιχθέντα ενταύθα Υπουργόν κ. Κωτιάδην επεφυλάχθη θερμότατη υποδοχή εκ μέρους όλων των κατοίκων. Άμα τη αφίξει του ο κ. Κωτιάδης εγένετο δεκτός με κωδωνοκρουσίας μαθήτρια δε του προσέφερεν ανθοδέσμην. Εν συνεχεία αφού τον εχαιρέτησεν ο Πρόεδρος μετά του Κοινοτικού Συμβουλίου, άπαντες κατηυθύνθησαν εις το Δημοτικόν σχολείον όπου ανέμενον παρατεταγμένοι μαθηταί.

Ο κ. Υπουργός εδέχθη Επιτροπάς και πολίτας και επέλυσε επιτοπίως πλείστα ζητήματα. Κατά την έξοδον προσεφώνησε τον κ. Κωτιάδην ο Διευθυντής του Σχολείου κ. Αθαν. Χατζηαθανασίου, ευχαριστήσας τον Πρωθυπουργόν κ. Καραμανλήν και τον κ. Κωτιάδην δια το ενδιαφέρον των προς ανάπτυξιν του τόπου.
Ο κ. Υπουργός ανεχώρησεν εν μέσω θερμών εκδηλώσεων ευγνωμοσύνης.

ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΔΙ’ ΕΡΓΑ ΘΑ ΛΑΒΗ Ο ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ
Εντός της εβδομάδος αναμένεται να επανέλθη εις Ρόδον ο Δήμαρχος κ. Πετρίδης μετά μακράν παραμονήν εις Αθήνας, κατά την διάρκειαν της οποίας ησχολήθη με την προώθησιν τοπικών ζητημάτων. Ευθύς μετά την επιστροφήν του Δημάρχουν θα πραγματοποιηθή συνεδρίασις του δημοτικού συμβουλίου, κατά την οποίαν θα ληφθούν αποφάσεις δια την εκτέλεσιν διαφόρων έργων, μεταξύ των οποίων η ανέγερσις καταστημάτων εις την πλατείαν Καραμανλή, η κατασκευή της χονδρικής Λαχαναγοράς και άλλα.
Εν τω μεταξύ εγνώσθη ότι εντός της εβδομάδος θα υποβληθή εις την Νομαρχίαν προς έγκρισιν ο Προϋπολογισμός του Δήμου Ρόδου δια το 1962, ύψους 28 εκατομμυρίων δραχμών.

Η συγκέντρωσις του ελαίου
Υπό της «Ελαιουργικής» απεστάλησαν εις παραλαβήν της Ε.Γ.Σ.Δ. 150 κενά βαρέλια δια την εις τας κοινότητας της Ρόδου συγκέντρωσιν του ελαίου.

Διαβάστε ακόμη

ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1963: Νέαι καθυστερήσεις, άγονος ο διαγωνισμός δια τον λιμάνι λόγω ασαφειών του κειμένου

Φλας στο παρελθόν, 1964: Σήμερον τα ανεπίσημα εγκαίνια της πινακοθήκης

ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1964: Ενώ αναμένεται ο δήμαρχος κρίσιμος θα είναι η νέα εβδομάς δια τον δήμον

Φλας στο παρελθόν, 1964: Επιτυχίαν εσημείωσεν ο χθεσινός έρανος

Φλας στο παρελθόν 1964, Υπερπαραγωγή βερύκοκων στ' Αφάντου!

Φλας στο παρελθόν 1964, Το "Ελάκι" προσάραξε...

ΦΛΑΣ στο παρελθόν 1964, Αγωγή κατά του κ. Δημάρχου...

Φλας στο παρελθόν 1964, 1.000 και πλέον άτομα μετανάστευσαν σ' ένα τετράμηνο...