Η Ημέρα Καριέρας 2022 της Anko συστήνει το μέλλον του τουρισμού

Η Ημέρα Καριέρας 2022 της Anko  συστήνει το μέλλον του τουρισμού

Η Ημέρα Καριέρας 2022 της Anko συστήνει το μέλλον του τουρισμού

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 508 ΦΟΡΕΣ

Μετά από δύο χρόνια αλλεπάλληλων διαδικτυακών συναντήσεων, ο σημαντικότερος θεσμός του Εκπαιδευτικού Ομίλου Anko επέστρεψε δυναμικά και με φυσική παρουσία.

Η Ημέρα Καριέρας 2022 πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου στην Αίθουσα «Τιτανικός» του Akti Imperial, όπου οι ηγετικές δυνάμεις του τουρισμού γνώρισαν τη νέα λεγεώνα επαγγελματιών που εκπαίδευσε η σχολή.

Σε ένα τόσο ανταγωνιστικό περιβάλλον, οι επιχειρήσεις κρίνονται για τη διαδικασία στελέχωσης και εκπροσώπησής τους στην παγκόσμια αγορά. Σε αυτή την κατεύθυνση ο Εκπαιδευτικός Όμιλος Anko εστίασε στην ενδυνάμωση του επιπέδου ετοιμότητας των σπουδαστών ώστε να ξεχωρίζουν στην επόμενη ημέρα της τουριστικής βιομηχανίας. Ενέταξε την εξέλιξη και την καινοτομία στα προγράμματα εκπαίδευσης αξιοποιώντας με το μέγιστο δυνατό τρόπο συνέργειες και εργαλεία που δημιουργούν ένα υψηλό επίπεδο τεχνογνωσίας και επαγγελματικής κατάρτισης.

Ως εκ τούτου δεν είναι τυχαίο που περισσότερες από 45 επιχειρήσεις έβαλαν τις βάσεις δημιουργίας ενός εποικοδομητικού δικτύου συνεργασίας με σπουδαστές και αποφοίτους της σχολής. Η νέα γενιά του τουρισμού, άρτια εκπαιδευμένη, παρουσίασε τις περγαμηνές της και έκανε το πρώτο βήμα προς την επαγγελματική καταξίωση.

Η ασίγαστη αυτή προσπάθεια χάρισε μια μοναδική αναγνώριση στη σχολή που είναι ταυτόχρονα υψηλό πλεονέκτημα για τα βιογραφικά των αποφοίτων.
Το ΙΙΕΚ Anko είναι ο πρώτος και μοναδικός εκπαιδευτικός φορέας Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΙΕΚ) στην Ελλάδα στο οποίο απονέμεται Διεθνής Πιστοποίηση (Accreditation) από το Institute of Hospitality, το διεθνή εξειδικευμένο επαγγελματικό φορέα του τουρισμού για τα προγράμματα: α) ΙΕΚ Hotel Management, β) IEK Μαγειρικής Chef (Technician of Culinary Arts), γ) IEK Ζαχαροπλαστικής και Αρτοποιίας (Bakery and Pastry Technician).

Οι εκπρόσωποι των σημαντικότερων φορέων του τουρισμού έδωσαν επίσης «το παρών» στην Ημέρα Καριέρας και δήλωσαν ότι οι σπουδαστές της Anko ξεχωρίζουν για τις γνώσεις τους και τον επαγγελματισμό τους, είναι εξελίξιμοι και επιτυγχάνουν μεγάλη πρόοδο σε σύντομο χρονικό διάστημα. Παράλληλα τόνισαν ότι εντοπίζεται έντονη έλλειψη προσωπικού στον τουριστικό κλάδο, ενώ η εκπαίδευση συμβάλλει καθοριστικά στην ποιότητα των υπηρεσιών σε ένα άκρως ανταγωνιστικό περιβάλλον. «Το παρών» έδωσε και η Ένωση Ξενοδόχων με τον Πρόεδρο κ. Μανώλη Μαρκόπουλο, παρέχοντας συμβουλευτική στους νεοεισερχόμενους στον κλάδο του ξενοδοχειακού δυναμικού.

Η διευθύντρια του ΙΕΚ Anko Στεργία Έψιμου δήλωσε:
«Είμαστε περήφανοι για τους σπουδαστές μας. Για άλλη μία χρονιά άφησαν τις καλύτερες εντυπώσεις. Ήταν άψογα προετοιμασμένοι και έδωσαν αποδοτικές συνεντεύξεις.

Μέλημά μας είναι ο κάθε σπουδαστής να κλείσει την καλύτερη συμφωνία από άποψη καθηκόντων και επαγγελματικής εκπαίδευσης στον εργασιακό χώρο».

Διαβάστε ακόμη

Πανελλαδικές 2024: Στους 68.851 οι εισακτέοι – Το πρόγραμμα

Στις 4 Ιουνίου οι εξετάσεις ενηλίκων για απόκτηση απολυτηρίου Δημοτικού Σχολείου στην Κάλυμνο

To xρονοδιάγραμμα των εξετάσεων: 20 Μαΐου ξεκινούν στα Λύκεια, 3 Ιουνίου στα Γυμνάσια, από 31 Μαΐου οι Πανελλαδικές στα ΓΕΛ

Δράσεις του 2ου ΕΠΑ.Λ.-Π.ΕΠΑ.Λ. Ρόδου για την Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων

Μοναδική γιορτή επιστήμης και τεχνολογίας, στο 1ο Γ.Ε.Λ. ΡΟΔΟΥ «Βενετόκλειο»

Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος στο Π.Μ.Σ. με τίτλο «Περιβαλλοντική Εκπαίδευση»

Πρωτότυπη ενδοσχολική επιμόρφωση του 2ου Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου Ρόδου

Πλούσια, παιδαγωγικά και καλλιτεχνικά, η δράση του Μουσικού Σχολείου Ρόδου