Αναβλήθηκε η δίκη 60χρονου για σεξουαλική κακοποίηση ανήλικης στη Ρόδο

Αναβλήθηκε η δίκη 60χρονου  για σεξουαλική κακοποίηση ανήλικης στη Ρόδο

Αναβλήθηκε η δίκη 60χρονου για σεξουαλική κακοποίηση ανήλικης στη Ρόδο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 463 ΦΟΡΕΣ

Αναβλήθηκαν χθες από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Δωδεκανήσου δύο υποθέσεις που είχαν προσδιοριστεί να εκδικαστούν, λόγω ασθενείας των διαδίκων.

Συγκεκριμένα, στην πρώτη υπόθεση κατηγορείται 60χρονος για σεξουαλική κακοποίηση ενός ανήλικου κοριτσιού στη Ρόδο.

Η υπόθεση πήρε τον δρόμο της δικαιοσύνης μετά από μηνύσεις που υπέβαλαν στις 4 Μαρτίου 2014 το μεσημέρι, οι οικογένειες δύο ανήλικων κοριτσιών ηλικίας –τότε- 15 και 17 ετών αντίστοιχα, ωστόσο το δικαστικό Συμβούλιο της περιοχής μας, με το βούλευμά του αποφάσισε την παραπομπή του 60χρονου σε δίκη, μόνο για την υπόθεση της 15χρονης και για τα αδικήματα της κατάχρησης ανηλίκου σε ασέλγεια (άρθρο 342 Π.Κ.) και παράνομης οπλοκατοχής.

Τον Μάιο του 2021, ο 60χρονος βρέθηκε στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Κω όπου κρίθηκε ένοχος με το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου και για τις δύο πράξεις (έπαυσε εφ’ όρων για την κατοχή μίας μόνο καραμπίνας) και του επιβλήθηκε συνολική ποινή κάθειρξης 6 ετών και 3 μηνών (έξι χρόνια κάθειρξη για την κατάχρηση σε ασέλγεια και 6 μήνες για την οπλοκατοχή).

Με την ίδια απόφασή του, το πρωτόδικο δικαστήριο αποφάσισε η έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη υπό τους όρους της απαγόρευσης επικοινωνίας με την παθούσα και της μη προσέγγισής της σε απόσταση μικρότερη των 100 μέτρων. Ο 60χρονος άσκησε έφεση και η υπόθεσή του επρόκειτο να εκδικαστεί χθες, σε δεύτερο βαθμό από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Δωδεκανήσου, ωστόσο λόγω ασθενείας της βασικής μάρτυρος, η υπόθεση αναβλήθηκε.

Συνήγορος υπεράσπισης στην υπόθεση είναι ο κ. Γιώργος Κυπραίος και υποστήριξης της κατηγορίας ο κ. Στέλιος Κιουρτζής.

Η δεύτερη υπόθεση που επρόκειτο να εξεταστεί από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Δωδεκανήσου αφορά την έφεση που έχει ασκήσει 46χρονος αλλοδαπός Ιταλικής καταγωγής, που κατηγορείται ότι με μαχαίρι, τσεκούρι και taser τραυμάτισε 38χρονο Αλβανό, αφού προηγουμένως τον απήγαγε, εξαιτίας οικονομικών διαφορών που είχαν.

Όμως και αυτή η υπόθεση αναβλήθηκε λόγω προβλημάτων υγείας του κατηγορουμένου και θα επαναπροσδιοριστεί. Συνήγορος υπεράσπισης στην υπόθεση είναι ο κ. Άκης Δημητριάδης.
Η υπόθεση άρχισε να απασχολεί τις διωκτικές αρχές της περιοχής μας το καλοκαίρι του 2016 και σε αυτήν κατηγορείται και ένας 35χρονος Ιταλικής καταγωγής που έχει συγγενική σχέση με τον 46χρονο (θείος και ανιψιός), οι οποίοι και δικάστηκαν για πρώτη φορά τον Απρίλιο του 2019 από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Κω.

Το δικαστήριο, επέβαλε συνολική ποινή κάθειρξης 11 ετών, φυλάκιση ενός μηνός και χρηματικό πρόστιμο 2.000 ευρώ με την έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη στον 46χρονο και στον 35χρονο ποινή κάθειρξης 5 ετών μετατρεπόμενη προς 5 ευρώ την ημέρα με την έφεση επίσης να έχει αναστέλλουσα δύναμη.

Διαβάστε ακόμη

Απερρίφθη η αίτηση για τους εργαζόμενους της «ΡΟΔΑ»

Εντοπισμός αλλοδαπών και σύλληψη των διακινητών τους μετά από καταδίωξη στην Τήλο

Συνελήφθη 22χρονος αλλοδαπός για διακίνηση ναρκωτικών στη Ρόδο

Καταδικάστηκε 53χρονος Βούλγαρος που εξαπάτησε υπάλληλους ανταλλακτηρίων

Αθωώθηκε 46χρονη για στέρηση επικοινωνίας του παιδιού με τον πατέρα του

Κάθειρξη 5 ετών σε 27χρονο Ουκρανό για τη μεταφορά αλλοδαπών

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Αθωώθηκε 50χρονη για τη βοήθεια σε ανήλικους