Καταδικάστηκε 57χρονος Ολλανδός για ασέλγεια σε βάρος 14χρονου αγοριού

Καταδικάστηκε 57χρονος Ολλανδός  για ασέλγεια σε βάρος 14χρονου αγοριού

Καταδικάστηκε 57χρονος Ολλανδός για ασέλγεια σε βάρος 14χρονου αγοριού

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 622 ΦΟΡΕΣ

Ποινή φυλάκισης 5 ετών μετατρεπόμενη προς 5 ευρώ την ημέρα επιβλήθηκε χθες από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Δωδεκανήσου σε 57χρονο Ολλανδό, ο οποίος κατηγορείται για ασέλγεια σε βάρος ενός 14χρονου συμπατριώτη του, μετά από κοινή διασκέδαση τους σε μπαρ της περιοχής.

Το περιστατικό είχε συμβεί στην Ιαλυσό της Ρόδου πριν από επτά χρόνια, και άρχισε να απασχολεί τις διωκτικές αρχές της περιοχής μας μετά από καταγγελία που έκανε σε βάρος του 57χρονου Ολλανδού ο πατέρας του ανήλικου παιδιού.
Χθες η υπόθεση εκδικάστηκε σε δεύτερο βαθμό από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Δωδεκανήσου το οποίο και επέβαλε την παραπάνω ποινή στον κατηγορούμενο, κάνοντας δεκτούς τους αυτοτελείς ισχυρισμούς του συνηγόρου υπεράσπισης κ. Στέλιου Αλεξανδρή.

Το αδίκημα, για το οποίο κατηγορείται ο 57χρονος, είναι κατάχρηση ανηλίκου που συμπλήρωσε τα 14 έτη, όχι όμως και τα 18 έτη σε ασέλγεια από πρόσωπο που του έχουν εμπιστευθεί να φυλάσσει τον ανήλικο, έστω και προσωρινά.
Πρωτόδικα, τον Νοέμβριο του 2019, ο 57χρονος είχε και πάλι κριθεί ένοχος από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ρόδου και είχε καταδικαστεί σε ποινή φυλάκισης 5 ετών με την έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη υπό τον όρο της καταβολής εγγυοδοσίας ποσού 2.000 ευρώ. Πάντως εξ αρχής ο αλλοδαπός αρνείται τις κατηγορίες όπως αυτές του αποδίδονται και μάλιστα απολογούμενος στην ανακρίτρια Ρόδου, ισχυρίστηκε ότι πράγματι διασκέδαζαν από κοινού με την οικογένεια του 14χρονου, αλλά σε καμία περίπτωση δεν ανέλαβε τη φύλαξη του νεαρού, όπως ισχυρίστηκαν οι γονείς του. Ο ίδιος είχε πει επίσης ότι δεν θυμάται τι ακολούθησε, καθώς είχαν καταναλώσει μεγάλες ποσότητες αλκοόλ.

Η καταγγελία και η σύλληψη
Όλα ξεκίνησαν στο Αστυνομικό Τμήμα Ιαλυσού, το βράδυ του Σαββάτου 9 Αυγούστου 2015 από τον – τότε- 48χρονο πατέρα του ανήλικου Ολλανδού που κατήγγειλε ότι ο 57χρονος συμπατριώτης του ασέλγησε σε βάρος του ανήλικου γιου του.
Όπως τονίζεται και στη δικογραφία που έχει σχηματιστεί για την υπόθεση, ο 48χρονος με τη σύζυγο και τον –τότε- 14χρονο γιο του είχαν φθάσει στο νησί μας στις 30 Ιουλίου 2015 και έκτοτε διέμεναν σε ξενοδοχείο στην Ιαλυσό. Εκεί γνωρίστηκαν με τον 57χρονο, τη ν σύζυγό του και τα δύο του παιδιά και έκαναν παρέα.

Οι τρεις άνδρες, ο 57χρονος, ο 48χρονος και ο 14χρονος γιος του στις 8 Αυγούστου 2015 πήγαν σε κλαμπ που βρίσκεται κοντά στο ξενοδοχείο για να πιουν ένα ποτό. Μία ώρα αργότερα ο 48χρονος έφυγε από το μπαρ και, όπως είπε, άφησε τον γιο του μαζί με τον 57χρονο.
Ο ανήλικος επέστρεψε – σύμφωνα με την κατάθεση του πατέρα- δύο ώρες αργότερα και η κατάστασή του δεν ήταν καλή αφού έβαλε τα κλάματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες στο διάστημα των δύο ωρών που μεσολάβησαν ο 57χρονος έχοντας καταναλώσει αρκετή ποσότητα αλκοόλ, όταν έφυγε από το μπαρ ο 48χρονος, πήρε τον ανήλικο και πήγαν στην παραλία. Εκεί αφού κάθισαν σε ξαπλώστρες ο 57χρονος κατηγορείται ότι ανάγκασε τον 14χρονο να του κάνει στοματικό έρωτα.
Όταν ξημέρωσε, ο 48χρονος ενημέρωσε για το περιστατικό την σύζυγό του και εν συνεχεία τη σύζυγο του 57χρονου και ακολούθησε η καταγγελία στην αστυνομία και η σύλληψη του αλλοδαπού.

Διαβάστε ακόμη

Απερρίφθη η αίτηση για τους εργαζόμενους της «ΡΟΔΑ»

Εντοπισμός αλλοδαπών και σύλληψη των διακινητών τους μετά από καταδίωξη στην Τήλο

Συνελήφθη 22χρονος αλλοδαπός για διακίνηση ναρκωτικών στη Ρόδο

Καταδικάστηκε 53χρονος Βούλγαρος που εξαπάτησε υπάλληλους ανταλλακτηρίων

Αθωώθηκε 46χρονη για στέρηση επικοινωνίας του παιδιού με τον πατέρα του

Κάθειρξη 5 ετών σε 27χρονο Ουκρανό για τη μεταφορά αλλοδαπών

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Αθωώθηκε 50χρονη για τη βοήθεια σε ανήλικους