Ο «Τυφώνας» στην Πάτμο

Ο «Τυφώνας» στην Πάτμο

Ο «Τυφώνας» στην Πάτμο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 605 ΦΟΡΕΣ

Τον καθαρισμό των ακτών της Ικαρίας ολοκλήρωσε πρόσφατα ο «Τυφώνας», το υπερσύγχρονο πλοίο του Κοινωφελούς Ιδρύματος Αθανάσιος Κ. Λασκαρίδης, το οποίο στοχεύει στον καθαρισμό των ελληνικών ακτών από κάθε είδους απορρίμματα. Η δράση ξεκίνησε στις 27 Δεκεμβρίου 2021 και ολοκληρώθηκε στις 4 Ιανουαρίου 2022.

Σε 8 μέρες δράσης στην Πάτμο, η ομάδα του «Τυφώνα» καθάρισε 37 ακτές του νησιού, διατρέχοντας 4.001 μέτρα ακτογραμμής και καλύπτοντας 38.811 τετραγωνικά μέτρα.

Συνολικά, στην Πάτμο απομακρύνθηκαν περισσότεροι από 5 τόνοι απορρίμματα, στην πλειονότητά τους πλαστικά αντικείμενα, ως επί το πλείστον μικρά κομμάτια πλαστικού καθώς και κομμάτια φελιζόλ σε διάφορα μεγέθη.

Ο «Τυφώνας», το επιχειρησιακό πλοίο του Κοινωφελούς Ιδρύματος Αθανάσιος Κ. Λασκαρίδης, έχει μήκος 72 μέτρων, είναι νορβηγικής κατασκευής και πραγματοποιεί παράκτιους καθαρισμούς μεγάλης κλίμακας.

Εκτός από σύγχρονα συστήματα ναυτικής πλοήγησης, το πλοίο φιλοξενεί 5 ταχύπλοα για τον καθαρισμό δυσπρόσιτων ακτών και διαθέτει κάδους απορριμμάτων μεγάλης χωρητικότητας, κατάλληλους για τη διαλογή των ανακυκλώσιμων ειδών που συλλέγονται κατά τη διάρκεια των δράσεων.

Η ομάδα του «Τυφώνα», αποτελούμενη από στελέχη του Ιδρύματος και περισσότερα από 30 άτομα μόνιμο προσωπικό του σκάφους, δραστηριοποιείται από το 2019, καθαρίζοντας δυσπρόσιτες ακτές σε όλη την Ελλάδα.

Το πλοίο συνεχίζει τη δράση του σε όλη τη διάρκεια του χρόνου και μέχρι σήμερα έχει καθαρίσει 2.130 ακτές στην ελληνική επικράτεια, απομακρύνει περισσότερους από 319 τόνους απορριμμάτων.

Στόχος του είναι στα επόμενα χρόνια να καθαρίσει το σύνολο της ελληνικής ακτογραμμής, αποδίδοντάς την καθαρή σε κατοίκους και επισκέπτες της χώρας.

Διαβάστε ακόμη

Η ακμάζουσα ξυλουργική τέχνη στην Πάτμο μπορεί σύντομα να έχει τη δική της Σχολή

Επίσκεψη του Υπουργού Εθνικής Άμυνας, Νίκου Δένδια, σε Ψέριμο, Πάτμο και Λειψούς

Για ενδοοικογενειακή βία θα δικαστεί ένας 57χρονος

Νικήτας Τσαμπαλάκης: Η Πάτμος είναι έτοιμη για τη Μεγάλη Εβδομάδα

Οι βιολιστές της Πάτμου στο επεισόδιο της εκπομπής "Ελλήνων Δρώμενα" την Τετάρτη στην ΕΡΤ3

Συνελήφθη 28χρονος επιβάτης πλοίου στην Πάτμο για προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας σε βάρος συνεπιβάτιδός του

Ένταξη αποκατάστασης δωμάτων και τοιχογραφιών Ι.Μ. Αγίου Ιώαννη του Θεολόγου Πάτμου στο ΠΕΠ 2021-2027

Θα συνεχιστεί η αποκατάσταση της Ιεράς Μονής Πάτμου