Πού πήγαν οι δρομείς μας, ρε παιδιά;

Πού πήγαν οι δρομείς μας, ρε παιδιά;

Πού πήγαν οι δρομείς μας, ρε παιδιά;

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 187 ΦΟΡΕΣ

Δεν ξέρω πραγματικά τι να υποθέσω παρακολουθώντας και τις εξελίξεις στο τοπικό μας δρομικό …κίνημα, αν και τις περισσότερες φορές αντλώ εικόνες από το παρελθόν μπας κι εξηγήσω τις πταίει.

Από τα τέλη του 2021 ο ΣΕΓΑΣ σκέφθηκε να επαναφέρει τα διασυλλογικά πρωταθλήματα ανώμαλου δρόμου ως άλλη μια αγωνιστική ευκαιρία των αθλητών-αθλητριών της αντοχής μα και των ελεύθερων ασκουμένων με όσα έχουν στερηθεί την τελευταία διετία εξαιτίας της πανδημίας.

Λαμβάνω τις συμμετοχές από την ΕΑΣ Δωδεκανήσου και μετράω μόλις οκτώ αθλητές στην κατηγορία Ανδρών και τέσσερις αθλήτριες στην κατηγορία Γυναικών στο σύνολο, δηλαδή με δελτίο συν τους δρομείς ως ελεύθερους ασκούμενους. Είναι απορίας άξιο πώς έγινε και σε μια περίοδο «έκρηξης» των διοργανώσεων αντοχής κάθε κατηγορίας και με τη στέρηση από τις προηγούμενες ματαιώσεις ως αποτέλεσμα του κορωνοϊού, οι αθλητές της Ρόδου αγνόησαν αυτή την πρόσκληση της ΕΑΣ.

Λαμβάνοντας υπ’ όψιν πρωτοβουλίες συλλόγων, όποιοι κι αν είναι αυτοί, με απίστευτη ανταπόκριση δεκάδων δρομέων και συμμετοχή στους αγώνες τους, πραγματικά μένω ενεός, απορώ κι εξίσταμαι. Φυσικά δεν περίμενα εκατό και διακόσιους δρομείς στην εκκίνηση, όμως αυτή η συμπεριφορά, μας γυρνάει πίσω στο 2009 και στις προσπάθειες τότε προέλκυσης ενδιαφέροντος χωρίς αποτέλεσμα, στους Γύρους Πόλεων.

Θυμάμαι το 2019 το “Run Greece” και πού κυμάνθηκαν οι συμμετοχές το 2021. Και μην ακούσω κανέναν να κάνει λόγο περί εμβολιασμένων ή ανεμβολίαστων, γιατί και σ’ άλλους αγώνες συμμετείχαν κανονικά ένα… κάρο δρομείς με πιστοποιητικά. Οι αθλητές έχασαν το ενδιαφέρον τους από κάτι ή για κάτι;

Βεβαίως στη Ρόδο, όπως και σ’ άλλα νησιά μας, έχουν προγραμματιστεί αγώνες αντοχής μέσα στον χρόνο κι αυτές θα παίξουν σημαντικό ρόλο στο να σχηματίσουμε την πιο ξεκάθαρη εικόνα στο εγγύς μέλλον με στατιστικά στοιχεία μάλιστα, όχι αστεία. Θεωρώ ότι και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έπαιξαν το ρόλο τους, γιατί ανά την Ελλάδα διαφημίζονται αγώνες σαν κάτι το ξεχωριστό, για ν’ αποδειχτούν στο τέλος μια… μούφα και μισή. Εγώ κρατώ πάντως σημειώσεις και θα επανέλθω…

ΤΣΑΜΠΙΚΟΣ ΠΑΤΣΑΪΣ

Διαβάστε ακόμη

Έκλεισε τη σεζόν με αξιοπρέπεια ο Κολοσσός H Hotels Collection

Κορυφαίες επιδόσεις παγκοσμίως από τον βετεράνο Παντελή Χρυσοχό σε μήκος και τριπλούν

«Θέλουμε έναν ανταγωνιστικό Ταξιάρχη»

Φοίβος: Θέλουν να κάνουν «διπλό» στη Χίο

Σκοπός η ισοφάριση, δεδομένη η κοινωνική ευαισθησία του Κολοσσού H Hotels Collection!

Μεγάλη πρόκριση στον τελικό για τη Μικτή Κ16 της ΕΠΣΔ

Τη Δευτέρα αναχωρεί ο Φοίβος

Ρήξη πρόσθιου χιαστού ο Νίκος Καμαριανός!