Προφυλακίστηκε 20χρονος για τη ληστεία ηλικιωμένου

Προφυλακίστηκε 20χρονος για τη ληστεία ηλικιωμένου

Προφυλακίστηκε 20χρονος για τη ληστεία ηλικιωμένου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 507 ΦΟΡΕΣ

Αφέθηκαν ελεύθεροι οι άλλοι δύο, ενώ εκδόθηκε ένταλμα για τον τέταρτο

Τον δρόμο για τις φυλακές πήρε χθες μετά την απολογία του ο 20χρονος που κατηγορείται ότι μπήκε σε σπίτι ηλικιωμένου, τον φίμωσε και εν συνεχεία του αφαίρεσε ένα τσαντάκι με προσωπικά έγγραφα.

Ο 20χρονος, σύμφωνα με πληροφορίες, αρνήθηκε τις κατηγορίες και δήλωσε ότι δεν είχε πρόθεση να κάνει ληστεία. Απλώς φοβήθηκε όταν είδε μπροστά του τον ηλικιωμένο.

Στην ίδια υπόθεση κατηγορούνται άλλα τρία άτομα, τα δύο εκ των οποίων απολογήθηκαν χθες και με σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακρίτριας ο 23χρονος αλλοδαπός Αλβανικής καταγωγής αφέθηκε ελεύθερος με τους όρους της απαγόρευσης εξόδου από τα χώρα και της εμφάνισής του μία φορά τον μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του και ο 16χρονος Ρομά, χωρίς όρους.

Σε ό,τι αφορά τον τέταρτο εμπλεκόμενο, έναν 22χρονο Ρομά, έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης σε βάρος του από την ανακρίτρια Ρόδου και αναζητείται.

Πιο αναλυτικά, ο 20χρονος Ρομά και ο 16χρονος ομόφυλός του προσήχθησαν διαδοχικά χθες το μεσημέρι ενώπιον της ανακρίτριας Ρόδου συνοδευόμενοι από τον συνήγορό τους κ. Βασίλη Λόγγο προκειμένου να δώσουν εξηγήσεις για την υπόθεση.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, και οι δύο αρνήθηκαν τα όσα τους καταλογίζονται, ενώ ο 20χρονος ισχυρίστηκε ότι μπήκε στο σπίτι με σκοπό την κλοπή όχι όμως τη ληστεία.

Όταν είδε μπροστά του τον ηλικιωμένο φοβήθηκε και του έκλεισε το στόμα για να μην φωνάξει. Σε ό,τι αφορά τον ανήλικο δήλωσε πως ήταν παρών στο περιστατικό.

Το ίδιο δήλωσε απολογούμενος συνοδευόμενος από τους συνηγόρους του κ.κ. Σταύρο Παναγιωτακόπουλο και Μανώλη Καπετανάκη και ο 23χρονος αλλοδαπός Αλβανικής καταγωγής ο οποίος είπε ότι βραδινές ώρες στις 4 Φεβρουαρίου 2022 βρισκόταν σε ένα σπίτι μαζί με τον 20χρονο και αφού έφαγαν κατανάλωσαν αρκετή ποσότητα αλκοόλ, ενώ βρισκόταν και υπό την επήρεια ουσιών.

Στη συνέχεια ο 20χρονος ζήτησε από τον 23χρονο να πάνε μία βόλτα με το αυτοκίνητο του τελευταίου και αφού πέρασαν από τον καταυλισμό των Ρομά στο Καρακόνερο και πήραν άλλα δύο άτομα, όλοι μαζί πήγαν βόλτα στην πόλη της Ρόδου.

Κάποια στιγμή διερχόμενοι από την οδό, όπου διαμένει ο ηλικιωμένος, ο 20χρονος είπε στον 23χρονο να σταματήσει το αυτοκίνητο, όπως και έκανε.

Τότε ο 20χρονος μαζί με τον 22χρονο ομόφυλό του (που αναζητείται) μπήκαν σε ένα σπίτι. Ο 23χρονος είπε πως ο ίδιος παρέμεινε μέσα στο αυτοκίνητό του καθώς δεν ήταν πολύ καλά εξαιτίας του αλκοόλ που είχαν καταναλώσει, ενώ έξω από το όχημα βρισκόταν ο 16χρονος.

Ο ίδιος πρόσθεσε στην απολογία του ότι δεν γνώριζε τι έκαναν οι δύο συγκατηγορούμενοί του εκεί που πήγαν και ότι όταν επέστρεψαν του ζήτησαν να τους μεταφέρει πίσω στον καταυλισμό όπως και έκανε και στη συνέχεια ο 23χρονος αλλοδαπός επέστρεψε σπίτι του.

Τελικά μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας με σύμφωνη γνώμη και του αρμόδιου εισαγγελέα, ο 20χρονος κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος και οδηγήθηκε στη φυλακή, ο 23χρονος αλλοδαπός αφέθηκε ελεύθερος με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισής του μία φορά το πρώτο πενθήμερο κάθε μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του και ο 16χρονος άνευ όρων.

Υπενθυμίζεται ότι το περιστατικό σημειώθηκε στις 5 Φεβρουαρίου 2022 τα ξημερώματα στην πόλη της Ρόδου.

Οι κατηγορούμενοι πήγαν στο σπίτι 81χρονου και αφού το παραβίασαν και μπήκαν μέσα άρχισαν να ψάχνουν για οτιδήποτε θα τους ενδιέφερε να αφαιρέσουν. Ο ηλικιωμένος άνδρας τους αντιλήφθηκε και τότε οι δράστες – σύμφωνα με την αστυνομία- του έκλεισαν το στόμα για να μην φωνάξει και αφαίρεσαν ένα μαύρο τσαντάκι το οποίο περιείχε προσωπικά έγγραφα του 81χρονου.

Οι δράστες τράπηκαν σε φυγή και ο 81χρονος κατήγγειλε το περιστατικό στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου, αστυνομικοί της οποίας κατάφεραν να εντοπίσουν στις 5 Φεβρουαρίου 2022 το πρωί τον 20χρονο, τον 16χρονο και τον 23χρονο αλλοδαπό, ενώ αναζητείται ο 22χρονος συγκατηγορούμενός τους.

Διαβάστε ακόμη

Κάθειρξη 5 ετών σε 27χρονο Ουκρανό για τη μεταφορά αλλοδαπών

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Αθωώθηκε 50χρονη για τη βοήθεια σε ανήλικους

Κλεμμένα κοσμήματα βρέθηκαν σε κοσμηματοπωλείο της Ρόδου

Αθώοι κρίθηκαν Τούρκος και Ρώσος για διακίνηση μεταναστών στην Κω

Νέος κ.ο.κ.: Αφαίρεση διπλώματος έως και 5 χρόνια

Σύλληψη 22χρονου στην Κω για κροτίδες και δυναμίτες

Συνελήφθη 30χρονος σερβιτόρος για άγρα πελατών