Οι προκρατήσεις στα ελληνικά αεροδρόμια

Οι προκρατήσεις στα ελληνικά αεροδρόμια

Οι προκρατήσεις στα ελληνικά αεροδρόμια

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 637 ΦΟΡΕΣ

Ξεπερνούν κάθε προσδοκία οι προκρατήσεις και τα slots στα ελληνικά αεροδρόμια τη φετινή σεζόν, όπως έκανε γνωστό ο υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας, στη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου Τουρισμού που διεξήχθη μέσα στην εβδομάδα.

Μάλιστα ανακοίνωσε ότι η TUI φέτος προγραμματίζει να φέρει 3 εκατομμύρια επισκέπτες στην Ελλάδα και ότι από τον Απρίλιο δρομολογούνται για τη χώρα μας 14 πτήσεις την εβδομάδα από τις ΗΠΑ. Στη συνεδρίαση αντικείμενο της οποίας ήταν η ετοιμότητα των Περιφερειών για την έναρξη της τουριστικής σεζόν από τον Μάρτιο, συμμετείχε και ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος .

O Υπουργός Τουρισμού κάλεσε τους Περιφερειάρχες να είναι έτοιμοι και οργανωμένοι για την έναρξη της φετινής τουριστικής περιόδου, καθώς τα μηνύματα από τις προκρατήσεις είναι πολύ αισιόδοξα και από τις αρχές Μαρτίου αναμένονται σημαντικές ροές επισκεπτών προς την Ελλάδα.

Σε ό,τι αφορά τη Ρόδο, από φέτος ο προορισμός ξεκινά μία διαφορετική πορεία στον χώρο του τουρισμού καθώς επελέγη για να γίνει ο πρώτος αειφόρος, τουριστικός προορισμός και να αποτελέσει πρότυπο, βιώσιμο επιχειρησιακό μοντέλο «νέας γενιάς» για τους τουριστικούς προορισμούς παγκοσμίως.

Το νησί μας εντάχθηκε στο project "The Rhodes Co-Lab" - 1st Sustainable Global Tourism Destination, με χρονικό ορίζοντα πενταετίας, που σηματοδοτεί την αρχή ενός μετασχηματισμού βιωσιμότητας με σημασία πολύ πέρα από την Ελλάδα. Είναι το πρώτο έργο στον κόσμο στο οποίο ένας κορυφαίος προορισμός αυτού του μεγέθους, όπως η Ρόδος, αντιμετωπίζει τη δική του μεταμόρφωση προς περισσότερη βιωσιμότητα με τόσο ολοκληρωμένο τρόπο.

Το "TheRhodesCo-Lab" είναι μία στρατηγική συνεργασία της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και του Ομίλου TUI, που ενώνουν τις δυνάμεις τους για να χτίσουν ένα πρωτοπόρο μοντέλο του μέλλοντος για τον βιώσιμο τουρισμό σε παγκόσμιο επίπεδο, με τη στήριξη του Υπουργείου Τουρισμού και του Δήμου Ρόδου, και με την κινητοποίηση και συμμετοχή τοπικών, εθνικών και παγκοσμίων stakeholders από το δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.

Ειδικότερα, με βάση την παγκόσμια ατζέντα για την επίτευξη των 17 Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ, αλλά και σε ευρωπαϊκό επίπεδο στο πλαίσιο εφαρμογής της Ευρωπαϊκής Πράσινης Συμφωνίας και του προγράμματος “Build Back Better” για την Ευρώπη, η Ρόδος επελέγη από την TUI για να πρωταγωνιστήσει ως τουριστικός προορισμός στη δίκαιη, χωρίς αποκλεισμούς, πράσινη ψηφιακή και βιώσιμη ανάπτυξη. Θα αποτελέσει έναν οδικό χάρτη και για άλλους προορισμούς με παρόμοια χαρακτηριστικά για τη στροφή από το παρωχημένο μοντέλο τουριστικής ανάπτυξης σε αυτό του πραγματικά βιώσιμου τουρισμού.

Στόχος είναι η ανάπτυξη της Ρόδου σε διεθνή φάρο για τη βιώσιμη ανάπτυξη των προορισμών διακοπών. Το "TheRhodesCo-Lab" θα συνεργαστεί με την τοπική τουριστική βιομηχανία και διεθνείς εταίρους για την εξεύρεση συγκεκριμένων λύσεων και την ανάπτυξη και εφαρμογή τους στη Ρόδο. Επιπλέον, θα δημιουργηθεί μια δεξαμενή σκέψης στη Ρόδο για να συγκεντρώσει διεθνείς εμπειρογνώμονες και να ενισχύσει και να αναπτύξει περαιτέρω τον μετασχηματισμό της βιωσιμότητας του τουριστικού τομέα.

Μέσα από την ανταλλαγή γνώσης, δεξιοτήτων, καλών πρακτικών και καινοτόμων ιδεών, το "TheRhodesCo-Lab" θα χαρτογραφήσει, θα επανασχεδιάσει και θα προσδιορίσει λύσεις - προγράμματα που θα αποτελέσουν μία ολιστική προσέγγιση για την εφαρμογή ενός βιώσιμου επιχειρησιακού μοντέλου «νέας γενιάς» για τους τουριστικούς προορισμούς παγκοσμίως. Η υλοποίηση των projects του "TheRhodesCo-Lab" αφορά σε όλο το φάσμα των υποδομών, προϊόντων και υπηρεσιών της τουριστικής αλυσίδας και της τοπικής αγοράς (ξενοδοχεία, τουριστικές επιχειρήσεις, λεωφορεία, ταξί, τουριστικά αξιοθέατα, μουσεία και πολιτιστικοί χώροι, εστίαση και ψυχαγωγία, λιμάνια-μαρίνες κτλ.).

Για τη χρηματοδότηση του, το project μπορεί να αντλήσει πόρους από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, το ΕΣΠΑ 2021-2027, το Ταμείο Δίκαιης Μετάβασης και άλλα ευρωπαϊκά προγράμματα, καθώς και από τον ιδιωτικό τομέα, αφού οι στόχοι του υπηρετούν πλήρως και τους στόχους των ανωτέρω χρηματοδοτικών εργαλείων. To "TheRhodesCo-Lab" Project επικεντρώνεται σε τέσσερις άξονες εργασίας, που ο καθένας υποστηρίζει τρεις τομείς εστίασης, για να δημιουργήσει θετικό αντίκτυπο και βιώσιμη ανάπτυξη:

1. Μετασχηματισμό προς μια κυκλική οικονομία
2. Αποκατάσταση της βιοποικιλότητας και προστασία του οικοσυστήματος
3. Δημιουργία πράσινης οικονομικής ανάπτυξης και οφέλους για την τοπική οικονομία
4. Μείωση της ρύπανσης στην ατμόσφαιρα, στο νερό και στο έδαφος

Διαβάστε ακόμη

Ζήστε αξέχαστες εμπειρίες στη Ρόδο παροτρύνει τους αναγνώστες της η Rebekah Blakey, blogger από τη Μεγάλη Βρετανία

Αύξηση 8,4% καταγράφηκε στις αφίξεις τουριστών τον Απρίλιο

Κατέπλευσε για πρώτη φορά στη Ρόδο το κρουαζιερόπλοιο Celebrity Ascent

191 θαλαμηγοί στη Ρόδο από τις αρχές του χρόνου

Η Ελλάδα στους πιο δημοφιλείς προορισμούς για τις μεγάλες ευρωπαϊκές αγορές

Γ. Ματσίγκος: Πολύ καλά εξελίχθηκε η τουριστική κίνηση τον Απρίλιο στη Ρόδο

Προβολή της Ρόδου στην Ολλανδική και Βελγική αγορά από την blogger Anne Maria De Graaf – Γαστρονομική περιήγηση του νησιού

40 κρουαζιερόπλοια θα καταπλεύσουν τον Μάιο στο λιμάνι της Ρόδου