Αθωώθηκαν δύο κατηγορούμενοι για κλοπή καλουπιών διακοσμητικών αντικειμένων

Αθωώθηκαν δύο κατηγορούμενοι για κλοπή καλουπιών διακοσμητικών αντικειμένων

Αθωώθηκαν δύο κατηγορούμενοι για κλοπή καλουπιών διακοσμητικών αντικειμένων

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 281 ΦΟΡΕΣ

Αθώοι για την ίδια υπόθεση κρίθηκαν για δεύτερη φορά 73χρονος και 69χρονη που κατηγορούνταν για την κλοπή διαφόρων καλουπιών διακοσμητικών αντικειμένων, αξίας άνω των 140.000 ευρώ.

Συγκεκριμένα, το ζευγάρι των συμπολιτών μας δικάστηκε για πρώτη φορά για την υπόθεση αυτή στις 18 Ιανουαρίου 2021 από το Μονομελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου.

Το πρωτόδικο δικαστήριο κάνοντας δεκτούς τους αυτοτελείς ισχυρισμούς του συνηγόρου υπεράσπισης κ. Στέλιου Κιουρτζή, απάλλαξε το ζευγάρι από κάθε κατηγορία, το οποίο εξ αρχής υποστηρίζει ότι τα καλούπια του τα είχε δώσει ένας εκ των μηνυτών που διαθέτει μάντρα παλαιών αντικειμένων, καθώς δεν τα χρησιμοποιούσε και του ήταν άχρηστα.

Οι δύο κατηγορούμενοι είχαν επίσης τονίσει ότι με αυτά κατασκεύασαν διάφορα διακοσμητικά αντικείμενα, τα οποία στόλισαν στην εξωτερική πλευρά και στον αύλειο χώρο της επιχείρησης που διαθέτουν, θέλοντας με τον τρόπο αυτό να επισημάνουν ότι ουδεμία σχέση έχουν αυτά που τους καταλογίζονται με την αλήθεια, καθώς σε διαφορετική περίπτωση σίγουρα δεν θα τα έβαζαν σε περίοπτη θέση.

Κατά της αθωωτικής απόφασης, ο Εισαγγελέας Εφετών Δωδεκανήσου άσκησε έφεση και έτσι η υπόθεση προσδιορίστηκε και εκδικάστηκε για δεύτερη φορά χθες από το Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου με κατηγορούμενους τον 73χρονο και την 69χρονη. Ενώπιον του δευτεροβάθμιου δικαστηρίου ο συνήγορος υπεράσπισης κ. Στέλιος Κιουρτζής υπέβαλε ένσταση απαραδέκτου της έφεσης του κ. εισαγγελέα, λόγω «ελλείψεως ειδικής και εμπεριστατωμένης αιτιολογίας» η οποία έγινε αποδεκτή.

Η υπόθεση πήρε τον δρόμο της δικαιοσύνης μετά από καταγγελία που έκαναν τα δύο αδέλφια που διατηρούσαν επιχείρηση που κατασκεύαζε διακοσμητικά τεχνητού και φυσικού πωρόλιθου και από την οποία φέρονταν να αφαιρέθηκαν τα καλούπια.
Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ως δράστης της κλοπής φέρονταν ο 73χρονος σύζυγος, ο οποίος και το χρονικό διάστημα από τις 15 Απριλίου έως τις 9 Μαΐου 2014 πρωινές ώρες, κατηγορούνταν ότι παραβίασε την εξωτερική πόρτα εισόδου της περίφραξης των εγκαταστάσεων παραγωγής και αποθήκευσης προϊόντων της εταιρείας των δύο αδελφών, καθώς και τα λουκέτα με τα οποία ήταν ασφαλισμένα τέσσερα κοντέινερ σε χώρο ιδιοκτησίας της εταιρείας. Εκεί τα δύο αδέλφια διατηρούσαν την επιχείρησή τους, η οποία μεταξύ άλλων λειτουργούσε και ως βιοτεχνία κατασκευής διακοσμητικών τεχνητών ή και φυσικών αντικειμένων από πωρόλιθο.

Ο 73χρονος κατηγορείται ότι αφαίρεσε από τη συγκεκριμένη επιχείρηση διάφορα καλούπια για τα οποία υπήρχαν τα σχετικά πιστοποιητικά, συνολικής αξίας 146.600 ευρώ.
Τα καλούπια ήταν για την κατασκευή σιντριβανιών, δελφινιών, ανθοστήλης, βρύσης, κολονάκια, ανάγλυφα διακοσμητικά τοίχου κ.α.

Σύμφωνα πάντα με το κατηγορητήριο, στη συνέχεια ο σύζυγος τα καλούπια τα παρέδωσε στην 69χρονη σύζυγό του, η οποία αν και γνώριζε ότι ήταν κλεμμένα τα πήρε για να τα χρησιμοποιήσει για τη διακόσμηση της δικής τους επιχείρησης.
Σε βάρος του ζευγαριού ασκήθηκαν ποινικές διώξεις για διακεκριμένη κλοπή άνω των 120.000 και αποδοχή προϊόντων εγκλήματος και παραπέμφθηκε στη δικαιοσύνη.

Διαβάστε ακόμη

Εντοπισμός και διάσωση 35 αλλοδαπών και σύλληψη του διακινητή τους στη Ρόδο

Κατηγορούνται ότι εξασφάλιζαν κατάλυμα σε παράτυπες μετανάστες στη Ρόδο

75χρονος επιχειρηματίας κατηγορείται για λαθρεμπορία κατ’ εξακολούθηση

39χρονος κατηγορείται για κλοπή ενέργειας

Συνελήφθη 20χρονος στη Ρόδο για επικίνδυνη οδήγηση και βία κατά αστυνομικών

45χρονος συνελήφθη στη Ρόδο για κλοπή τραπεζικής κάρτας

Θα δικαστεί 39χρονος που μετέφερε ηρωίνη και μεθαδόνη

37 δενδρύλλια κάνναβης καλλιεργούσαν 31χρονος και 22χρονη σε αυτοσχέδια θερμοκήπια στην Κάλυμνο