Βάιος Καλοπήτας: Θα είμαι υποψήφιος στις εκλογές αλλά παραμένω στρατιώτης του κόμματος

Βάιος Καλοπήτας: Θα είμαι υποψήφιος στις εκλογές αλλά παραμένω στρατιώτης του κόμματος

Βάιος Καλοπήτας: Θα είμαι υποψήφιος στις εκλογές αλλά παραμένω στρατιώτης του κόμματος

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 220 ΦΟΡΕΣ

«Το Κίνημα Αλλαγής δεν επιθυμεί τη διεξαγωγή εθνικών εκλογών γιατί δεν πρέπει να γίνουν στην παρούσα φάση. Παρ’ όλα αυτά ετοιμάζεται για τη συγκρότηση των ψηφοδελτίων του. Σε ό,τι με αφορά θα είμαι υποψήφιος στις προσεχείς εκλογές».

Αυτό δήλωσε προχθές μιλώντας στον “Sky 100,8” το μέλος της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του Κινήματος Αλλαγής κ. Βάιος Καλοπήτας.
Ο κ. Καλοπήτας αναφέρθηκε επίσης στις αυξήσεις στο ηλεκτρικό ρεύμα αλλά και τις ανατιμήσεις σε βασικά είδη διατροφής.

«Η κυβέρνηση εφαρμόζει το δόγμα λίγα σε πολλούς και πολλά σε λίγους. Με αυτά τα επιδόματα που δίνει δεν μπορεί να υπάρξει βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών», δήλωσε ο κ. Καλοπήτας που αναφέρθηκε και στον συμβολισμό της επίσκεψης του προέδρου του Κινήματος Αλλαγής κ. Νίκου Ανδρουλάκη στην έκθεση Horeca.

«Εμείς κάναμε προτείναμε μέτρα που μπορούν να δώσουν λύσεις βραχυπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα. Προτείναμε τη μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση, τη μείωση των τιμών στα καύσιμα. Μακροπρόθεσμα πρέπει να υπάρχει ένα σχέδιο απεξάρτησης από τον λιγνίτη και το φυσικό αέριο ώστε να δοθεί έμφαση στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας και να αντιμετωπίσουμε την ακρίβεια που μαστίζει την Ευρώπη και την Ελλάδα», δήλωσε ο κ. Καλοπήτας.

Σε ερώτηση για το αίτημα που και προσφάτως έθεσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. Αλέξης Τσίπρας για τη διεξαγωγή εκλογών ο κ. Καλοπήτας τόνισε:
«Ο κ. Τσίπρας θαύμασε τις μεταρρυθμίσεις που είχαν κάνει οι προοδευτικές κυβερνήσεις δηλαδή τη «ΔΙΑΥΓΕΙΑ» και το ΑΣΕΠ. Μόνο που αυτές ήταν οι προοδευτικές κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ. Ο ΣΥΡΙΖΑ καταψήφισε αυτές τις πολιτικές ενώ η Ν.Δ. προσπάθησε να τις καταργήσει.

Επομένως θεωρούμε πως ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κρατάει αποστάσεις από τη Ν.Δ. Επίσης βλέπει ότι το κόμμα του είναι σε ελεύθερη πτώση ενώ σε διαρκή άνοδο είναι το Κίνημα Αλλαγής. Προσπαθεί με κάθε τρόπο να αποδείξει ότι είναι αξιωματική αντιπολίτευση και να διατηρήσει τα ποσοστά του».

Όσο για το αν το Κίνημα Αλλαγής επιδιώκει τη διενέργεια εκλογών ειδικά τώρα που δημοσκοπικά τα ποσοστά του είναι υψηλά ο κ. Καλοπήτας είπε:
Όταν ένα κόμμα έχει διπλασιάσει τα ποσοστά του μέσα σε 50 ημέρες από την εκλογή ηγεσίας ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ παρουσιάζει πτώση και η Ν.Δ. φθορά είναι βέβαιο ότι το μοναδικό κόμμα που το συμφέρει να κάνει εκλογές. Είναι όμως αυτό στο συμφέρον του κόσμου;

Με 100 θανάτους την ημέρα εξαιτίας της πανδημίας δεν γίνεται να πάμε σε εκλογές. Είμαστε όμως κατά της Ν.Δ. που έχει αποτύχει σε όλες τις κρίσεις που κλήθηκε να διαχειριστεί. Βλέπουμε τι συμβαίνει με τα καύσιμα. Εμείς καταψηφίσαμε την πρόταση μομφής».

Σε ερώτηση σχετικά με το αν έχει ξεκινήσει η προετοιμασία για τα ψηφοδέλτια του κόμματος και αν θα είναι υποψήφιος, δήλωσε:
«Την απόφαση για τη διεξαγωγή των εκλογών την έχει η κυβέρνηση. Εμείς όμως πρέπει να ετοιμαστούμε για τις εκλογές με τα ψηφοδέλτια. Πρέπει επίσης να αναδιοργανώσουμε το κόμμα. Σε συνέδριο θα πάμε τον Ιούνιο. Εκεί θα γίνει η συγκρότηση των οργάνων και της νέας Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής. Θα είμαι σίγουρα υποψήφιος. Εγώ είμαι πάντα στρατιώτης κόμματος και θα κάνω αυτό που πρέπει και είναι καλό για τον χώρο σε κάθε περίπτωση».

Διαβάστε ακόμη

Μ. Κόνσολας: «Υπόθεση όλων μας η αναβάθμιση της Σχολής Δυτών στην Κάλυμνο»

Μ. Κόνσολας: «Μειώνονται οι αντικειμενικές αξίες των ακινήτων σε Κάρπαθο, Σύμη, Αστυπάλαια και σε περιοχές της Ρόδου»

Παρέμβαση του Μάνου Κόνσολα για την ενίσχυση των Τομέων του ΕΚΑΒ στα Δωδεκάνησα

Επικοινωνία της Μίκας Ιατρίδη με την Υφυπουργό Χριστίνα Αλεξοπούλου για τις άδειες φορτηγών

Δήλωση του Δημήτρη Γάκη από τη Νίσυρο για την επίσκεψη των Σακελλαρίδη και Σαράντη

Για περιοδεία στην Κω βρίσκεται η υποψήφια Ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά, Κατερίνα Σαράντη

Πασχαλινά γεύματα αγάπης από τον Υφυπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Ιωάννη Παππά, στα πληρώματα σκαφών του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής στο Αιγαίο

Βασίλης Α. Υψηλάντης: « Η κυβέρνηση στη διαμόρφωση του Νέου Δικαστικού Χάρτη της χώρας έλαβε υπόψη τα προβλήματα της νησιωτικότητας»