Ανοίγουν σε τρεις εβδομάδες οι Πεταλούδες και η Καλλιθέα

Ανοίγουν σε τρεις εβδομάδες οι Πεταλούδες και η Καλλιθέα

Ανοίγουν σε τρεις εβδομάδες οι Πεταλούδες και η Καλλιθέα

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1772 ΦΟΡΕΣ

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες ευπρεπισμού, όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος της ΔΕΡΜΑΕ, Αλ. Κολιάδης

Σε περίπου τρεις εβδομάδες θα ανοίξουν τις πόρτες τους στους επισκέπτες της νέας χρονιάς η Κοιλάδα Πεταλούδων και η Καλλιθέα, αφού ολοκληρωθούν οι εργασίες αποκατάστασης και ευπρεπισμού που προγραμματίζει η ΔΕΡΜΑΕ, όπως ανακοίνωσε χθες ο πρόεδρός της Αλέξανδρος Κολιάδης.

Ο κ. Κολιάδης που ανέλαβε την περασμένη εβδομάδα τη σκυτάλη από τον προκάτοχό του Τάσο Σπανό, υπογράμμισε μιλώντας στους δημοσιογράφους ότι υπάρχει πίεση χρόνου σε ό,τι αφορά το άνοιγμα των δύο χώρων τονίζοντας ότι για την Κοιλάδα των Πεταλούδων πρέπει να είμαστε έτοιμοι πριν ξεκινήσει η τουριστική περίοδος ενώ σε ό,τι έχει να κάνει με την Καλλιθέα τα πράγματα είναι λίγο καλύτερα από την άποψη ότι έχουν οριστικοποιηθεί οι εργασίες που πρέπει να γίνουν.

«Σε ό,τι αφορά τις Πεταλούδες λόγω των καιρικών συνθηκών δυστυχώς υπάρχουν αρκετές ζημιές και προβλήματα κυρίως με τα δέντρα μέσα στην Κοιλάδα και έχουν ξεκινήσει οι εργασίες ώστε να γίνουν όλα όσα χρειάζονται και να είμαστε έτοιμοι σε περίπου 20 ημέρες.

Είναι μεγάλη η Κοιλάδα και πολλά τα προβλήματα αλλά επειδή προσελκύει πολύ κόσμο κάθε χρόνο οφείλουμε να είμαστε έτοιμοι έγκαιρα» δήλωσε κάνοντας γνωστό ότι μελετάται η κράτηση εισιτηρίου και η προπληρωμή του, κάτι που έχει συζητηθεί ήδη με τα τουριστικά γραφεία ώστε να αποφεύγεται η συσσώρευση των επισκεπτών.

«Πρέπει να βρούμε τρόπους ώστε ο κόσμος να έχει το εισιτήριό του προπληρωμένο και να μην δημιουργούνται ουρές και συνωστισμός στην είσοδο. Το εξετάζουμε και το συζητάμε με ειδικούς στο αντικείμενο και νομίζω ότι είμαστε σε πολύ καλό δρόμο» δήλωσε ο πρόεδρος της ΔΕΡΜΑΕ.

Η Κοιλάδα Πεταλούδων

Σύμφωνα με τον ίδιο, η Κοιλάδα έχει γίνει ένα πάρα πολύ σημαντικό αξιοθέατο, από τα σπουδαιότερα που έχει το νησί μας, και οι προσπάθειες που έγιναν τόσο από τον κ. Ιατρίδη όσο και από τον κ. Σπανό ήταν σημαντικές και θα συνεχιστούν.

«Πέρα από τα απαραίτητα που πρέπει να κάνουμε για να διατηρήσουμε την Κοιλάδα πρέπει να κάνουμε και πράγματα για τους επισκέπτες οι οποίοι πρέπει να νιώθουν ότι όντως πηγαίνουν σε έναν χώρο οργανωμένο και ασφαλή. Πρέπει να δούμε και το θέμα της στάθμευσης των λεωφορείων, ώστε να αποφύγουμε καυσαέριο και ηχορρύπανση που δεν βοηθούν την πεταλούδα.

Όλη η Κοιλάδα περιστρέφεται γύρω από την πεταλούδα και εμείς έχουμε υποχρέωση να την διατηρήσουμε ώστε να συνεχίσει να γίνεται η αναπαραγωγή της» δήλωσε ενώ αναφερόμενος στο μουσείο που βρίσκεται στο αξιοθέατο είπε ότι έχει εκπονηθεί μία εξαιρετική μελέτη ώστε να γίνει ένας πολύ ωραίος επισκέψιμος χώρος, κάτι μοναδικό και διαφορετικό που θα αρέσει στους τουρίστες. Μάλιστα ίσως μέχρι τα μέσα καλοκαιριού το έργο να έχει υλοποιηθεί.

Η Καλλιθέα

Μιλώντας για την Καλλιθέα ο κ. Κολιάδης υπογράμμισε ότι έχει εκπονηθεί ήδη μελέτη για τις εργασίες που πρέπει να γίνουν σε όλο τον χώρο. «Είναι ένας ιδιαίτερος χώρος, καθώς υπάρχει η θάλασσα που σε υποχρεώνει να έχεις μία διαρκή επαγρύπνηση και να φροντίζεις να κάνεις συντηρήσεις κάθε χρόνο.

Εκεί είναι πιο ξεκάθαρα τα πράγματα. Θέλουμε όμως την Καλλιθέα να τη διατηρήσουμε ως έναν χώρο που δεν θα είναι μόνο για τη διενέργεια εκδηλώσεων και γάμων.

Μάλιστα για φέτος έχουν ήδη κλειστεί περίπου 400 εκδηλώσεις, το 90% των οποίων είναι πολιτικοί γάμοι, κάτι που σημαίνει ότι μετά τη Λίνδο είναι ο πιο δημοφιλής χώρος στο νησί.

Γι’ αυτό πρέπει να φροντίσουμε να είναι στο καλύτερο δυνατό επίπεδο. Πρέπει επίσης να διαχωρίσουμε τι έχει να κάνει με τον γιαλό, την παραλία και επίσης να δούμε τι θα κάνουμε με το εισιτήριο. Είμαι και εγώ της άποψης ότι οι ντόπιοι επισκέπτες και όσοι μένουν εδώ να μην έχουν κάποιο εμπόδιο με την είσοδό τους.

Είμαι υπέρ της άποψης ότι πρέπει να το επισκέπτονται ελεύθερα. Όσοι έρχονται από άλλα μέρη του κόσμου θα πληρώνουν κάποιο εισιτήριο ώστε να υπάρχει μία ανταποδοτικότητα για τις εργασίες που γίνονται στον χώρο», δήλωσε ο πρόεδρος της ΔΕΡΜΑΕ.

Μάλιστα ζήτησε να του δοθούν στοιχεία για την επισκεψιμότητα στο μνημείο ενώ αναφερόμενος στο μικρό αμφιθέατρο που σχεδιάζεται να κατασκευαστεί εκεί δήλωσε ότι θα συνεχιστεί οπωσδήποτε, καθώς έχει γίνει σπουδαίο έργο, αν και, όπως είπε, η Καλλιθέα δεν είναι επιχείρηση. Είναι ένα μνημείο το οποίο πρέπει να σεβόμαστε πολύ.

Τα άλλα ακίνητα της ΔΕΡΜΑΕ
Παράλληλα ο κ. Κολιάδης αναφέρθηκε και στα υπόλοιπα ακίνητα δικαιοδοσίας της επιχείρησης λέγοντας για τα κυριότερα από αυτά τα εξής:

- Ροδίνι: «είναι ένα μεγάλο στοίχημα για τη ΔΕΡΜΑΕ και για εμένα προσωπικά. Δυστυχώς ό,τι γίνεται, γίνεται με αργούς ρυθμούς. Δεν ευθύνεται κανείς γι’ αυτό. Θα ξεκινήσουμε με νέα δεδομένα όπως: φύλαξη του χώρου και καθαρισμός σε καθημερινή βάση ώστε ο κόσμος να αισθάνεται ότι το πάρκο έχει τουλάχιστον τα απαραίτητα. Πρέπει να γίνουν επισκευές. Υπάρχει επίσης ένα κατάστημα που δεν λειτουργεί και υπάρχει και ένας πολύ ωραίος χώρος που θα μπορούσε να αξιοποιηθεί για να γίνονται εκδηλώσεις. Στο Ροδίνι υπάρχει ήδη μία μελέτη για τον ηλεκτροφωτισμό κόστους πάνω από 100.000 ευρώ, την οποία θα προχωρήσουμε Το πάρκο είναι 3.500 ετών, υπάρχουν ελληνιστικά μνημεία στο εσωτερικό του, σπουδαία αξιοθέατα, τα οποία πρέπει να αναδειχτούν με το σωστό τρόπο».

-Ακταίον: «υπάρχει σύμβαση με ιδιώτη για τη χρήση του, η οποία συνεχίζεται».

- Παλαιοντολογικό μουσείο: «υπάρχει μία μεγάλη μελέτη ενώ θα γίνουν και κάποια βασικά έργα (γιατί έχει σοβαρά προβλήματα στο εσωτερικό του) πριν γίνουν οι μεγάλες εργασίες».

- ΟΑΣΙΣ: «πρέπει να καθαριστεί και να αναζητηθεί ιδιώτης που θα το λειτουργήσει γιατί μόνο αν ένας χώρος είναι ζωντανός, μπορεί να διατηρηθεί σε καλή κατάσταση. Βρίσκεται στο κέντρο της πόλης και πρέπει να γίνει διαγωνισμός, ώστε να αποτελέσει χώρο ισάξιο της περιοχής».

- Κατασκηνώσεις: «είναι ένα πολύ σοβαρό θέμα γιατί δυστυχώς βρίσκονται σε αρκετά άσχημη κατάσταση. Θέλω να πιστεύω ότι μέχρι τα μέσα του καλοκαιριού θα έχει γίνει τουλάχιστον η βασική συντήρηση. Στόχος μας είναι για την επόμενη χρονιά, να μπορέσει να φιλοξενήσει παιδιά που θα ασχολούνται με διάφορες δραστηριότητες».

Διαβάστε ακόμη

Τζέιμς Καφετζής για την αποχώρησή του από το Survivor: Πάνω από όλα είναι η οικογένεια

ΕΚΤΑΚΤΟ: Τσάντα με εκατοντάδες χιλιάδες δολάρια βρέθηκε σε θαλάσσια περιοχή της Σύμης

Έφυγε από τη ζωή ο πρώην διευθυντής υγειονομικών υπηρεσιών του ΙΚΑ γιατρό Κώστας Κωτικώστας

Ξεκίνησαν οι αποψιλώσεις από την Αρχαιολογία στη Μεσαιωνική Πόλη

Τάξη στην είσοδο της Ακαντιάς θα βάλει ο δήμος και το Λιμενικό Ταμείο Ν. Δωδ/σου

Ν. Φαραντούρης: Στόχος του ΣΥΡΙΖΑ να αναδειχθούν οι δυνατότητες των νησιών

Συνεδριάζει την Παρασκευή το συμβούλιο της κοινότητας Ρόδου

Ανακοίνωση του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ρόδου για τη χθεσινή απεργία