Αθωώθηκαν δύο κατηγορούμενοι για απόπειρα διακίνησης ναρκωτικών

Αθωώθηκαν δύο κατηγορούμενοι  για απόπειρα διακίνησης ναρκωτικών

Αθωώθηκαν δύο κατηγορούμενοι για απόπειρα διακίνησης ναρκωτικών

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 409 ΦΟΡΕΣ

Αθώοι κρίθηκαν προχθές από το Μονομελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου (μεταβατική έδρα Κω), 28χρονος και 29χρονος που κατηγορούνταν για απόπειρα διακίνησης ναρκωτικών ουσιών.

Η υπόθεση είχε εξιχνιαστεί από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Κω πριν από οκτώ χρόνια και σε αυτήν εκτός από τους δύο Έλληνες φέρεται να εμπλέκεται και ένας Αρμένιος.

Πιο αναλυτικά, στις 25 Νοεμβρίου 2014 είχαν συλλάβει τον 28χρονο και τον 29χρονο, καθώς στις 11.35 το πρωί της ημέρας εκείνης, είχαν επιχειρήσει να παραλάβουν δέμα από μεταφορική εταιρία το οποίο περιείχε 400 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης.

Όπως προέκυψε από την προανάκριση, ο 28χρονος ενήργησε κατόπιν εντολής του Αρμένιου, τα στοιχεία του οποίου τέθηκαν προς διερεύνηση και αναζητούνταν ως το πρόσωπο που έδινε εντολές στους συλληφθέντες.

Ειδικότερα, στις 25 Νοεμβρίου 2014 το πρωί ύστερα από κατάλληλη αξιολόγηση στοιχείων στο πλαίσιο διερεύνησης υπόθεσης διακίνησης ναρκωτικών, εντοπίστηκαν οι δύο Έλληνες τη στιγμή που επιχειρούσαν να παραλάβουν δέμα από μεταφορική εταιρεία στην Κω, το οποίο περιείχε ναρκωτικές ουσίες που στη συνέχεια –σύμφωνα με την αστυνομία- θα διέθεταν σε τοξικομανείς.

Συγκεκριμένα, το δέμα περιείχε ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης συνολικού βάρους 400 γραμμαρίων, η οποία κατασχέθηκε. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κω και σε βάρος τους ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για απόπειρα διακίνησης ναρκωτικών ουσιών.
Προχθές δικάστηκαν για την υπόθεση αυτή από το Μονομελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου (μεταβατική έδρα Κω) όπου και απαλλάχτηκαν από την κατηγορία.

Διαβάστε ακόμη

Εντοπισμός και διάσωση 35 αλλοδαπών και σύλληψη του διακινητή τους στη Ρόδο

Κατηγορούνται ότι εξασφάλιζαν κατάλυμα σε παράτυπες μετανάστες στη Ρόδο

75χρονος επιχειρηματίας κατηγορείται για λαθρεμπορία κατ’ εξακολούθηση

39χρονος κατηγορείται για κλοπή ενέργειας

Συνελήφθη 20χρονος στη Ρόδο για επικίνδυνη οδήγηση και βία κατά αστυνομικών

45χρονος συνελήφθη στη Ρόδο για κλοπή τραπεζικής κάρτας

Θα δικαστεί 39χρονος που μετέφερε ηρωίνη και μεθαδόνη

37 δενδρύλλια κάνναβης καλλιεργούσαν 31χρονος και 22χρονη σε αυτοσχέδια θερμοκήπια στην Κάλυμνο