Ο τραγικός θάνατος ηλικιωμένης που χτυπήθηκε από λεωφορείο στη Ρόδο το 1962

Ο τραγικός θάνατος ηλικιωμένης που χτυπήθηκε από λεωφορείο στη Ρόδο το 1962

Ο τραγικός θάνατος ηλικιωμένης που χτυπήθηκε από λεωφορείο στη Ρόδο το 1962

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 353 ΦΟΡΕΣ

ΦΛΑΣ στο παρελθόν- Εν Ρόδω Κυριακή 18 Φεβρουαρίου 1962 Αριθ. Φύλλου 3255

ΝΕΟΝ ΤΡΑΓΙΚΟΝ ΔΥΣΤΗΧΗΜΑ

ΓΡΑΙΑ ΕΚΤΥΠΗΘΗ ΘΑΝΑΣΙΜΩΣ ΧΘΕΣ - ΕΠΙ ΩΡΑΣ ΑΓΝΩΣΤΟΣ Η ΤΑΥΤΟΤΗΣ ΤΗΣ

Νέον τραγικόν δυστύχημα, το δεύτερο εντός 26 ωρών, έλαβε χώραν χθες την 4ην απογευματινήν παρά την στάσιν προ της πύλης Αικατερίνης με θύμα μίαν γραίαν. Συγκεκριμμένως λεωφορείον της γραμμής Μητροπόλεως είχε σταθμεύση παρά την εν λόγω στάσιν και εξ αυτού κατήλθε η εν λόγω γραία η οποία εν συνεχεία προσεπάθησεν να προσπεράση εις το απέναντι πεζοδρόμιον έμπροσθεν του λεωφορείου, ενώ ταυτοχρόνως το όχημα ετίθετο εις κίνησιν, με αποτέλεσμα να την τραυματίση εις διάφορα μέρη του σώματός της.

Η τραυματισθείσα μετεφέρθη πάραυτα εις το Νοσοκομείον αλλά μετά παρέλευσιν ολίγης ώρας εξέπνευσε.
Εν τω μεταξύ ενώ είχε παρέλθη τρίωρον από τον τραυματισμόν της δεν είχον γνωσθή τα στοιχεία της και ουδείς εκ των συγγενών της την ανεζήτησεν.
Την εσπέραν ανεκοινώθη ότι η φονευθείσα ήτο η Καλλιόπη Στεφαδούρου χήρα του Μιχαήλ, ετών 75, κάτοικος Ρόδου.

ΚΑΤΑΡΤΙΖΕΤΑΙ ΕΤΗΣΙΟΝ ΓΕΩΡΓΙΚΟΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΠΡΩΤΙΣΤΩΣ ΑΙ ΤΟΠΙΚΑΙ ΑΝΑΓΚΑΙ

Ως ανεκοίνωσεν εκπρόσωπος της Διευθύνσεως Γεωργίας Δωδεκανήσου, εις σειράν συσκέψεων των αρμοδίων παραγόντων καταρτίζεται το ετήσιον Γεωργικόν Πρόγραμμα εργασίας των υπηρεσιών, το οποίον προβλέπει τας επιδιώξεις και τας μεθόδους που θα χρησιμοποιηθούν. Το εν λόγω πρόγραμμα θα υποβληθή εις το Υπουργείον και θα συζητηθή κατά την σύσκεψιν των Διευθυντών Γεωργίας εν Αθήναις, προς ολοκλήρωσιν του Γεωργικού Προγραμματισμού της Χώρας.

ΜΕΧΡΙ ΑΡΧΑΣ ΜΑΡΤΙΟΥ ΕΙΣ ΡΟΔΟΝ ΘΑ ΜΕΙΝΗ ΤΟ ΚΛΙΜΑΚΙΟΝ Δ.Ε.Μ.Ε.
Το αφιχθέν προ ημερών εις την πόλιν μας κλιμάκιον της ΔΕΜΕ θα συνεχίση τας εγγραφάς υποψηφίων δι’ Αυστραλίαν μέχρι τας αρχάς Μαρτίου.
Ως γνωστόν γίνονται δεκταί γυναίκες από 10-35 ετών, αι οποίαι δύνανται να προσέρχωνται εις τα Γραφεία του «Νηρέως» καθ’ έκαστην από της 9ης π.μ. μέχρι και της 12ης μεσημβρινής.

ΚΑΤΑΠΛΕΕΙ ΤΟ «ΝΤΑ ΒΙΝΤΣΙ» ΠΟΙΑ ΣΚΑΦΗ ΑΝΑΜΕΝΟΝΤΑΙ
Επί τη προσεγγίσει εις Ρόδον σήμερον του Ιταλικού υπερωκεανείου «Λεονάρντο ντα Βίντσι», θα δοθή το απόγευμα επί του σκάφους δεξίωσις προς τιμήν των αρχών της πόλεως. Το σκάφος με 581 επιβάτες θα καταπλεύση την πρωίαν και θα αποπλεύση την εσπέραν. Εξ άλλου την προσεχή Τρίτην αναμένεται να καταπλεύση το βρεττανικόν τουριστικόν υπερωκεάνειον «Μαυριτάνια» με 650 περιηγητάς, την 24ην το νορβηγικόν «Οσλοφιόρντ» με 350 και την 27ην το Ιταλικόν «Μπρένερο».

ΣΗΜΕΡΟΝ Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΙΣ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ
Σήμερον την εσπέραν δίδεται η τελευταία παράστασις του κλιμακίου Εθνικού Θεάτρου με το έργον «Φιλάργυρος» του Μολιέρου. Βασικός ερμηνευτής του έργου είναι ο κ. Χριστόφορος Νέζερ, ο οποίος κατεχειροκροτήθη προχθές κατά την πρεμιέραν υπό του πλήθους των θεατών. Προχθές επίσης ο κ. Νέζερ ετιμήθη δια μεταλλίου και διπλώματος πόλεως, κατά την διάρκειαν σεμνής τελετής κατά την οποίαν ωμίλησεν ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Θεοχάρης και απαντών ο κ. Νέζερ ετόνισεν ότι «αυτή η νύχτα που μου επεφύλαξε το φιλότεχνον ροδιακόν κοινόν θα μου μείνη αλησμόνητη».

Διαβάστε ακόμη

ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1964: Ενώ αναμένεται ο δήμαρχος κρίσιμος θα είναι η νέα εβδομάς δια τον δήμον

Φλας στο παρελθόν, 1964: Επιτυχίαν εσημείωσεν ο χθεσινός έρανος

Φλας στο παρελθόν 1964, Υπερπαραγωγή βερύκοκων στ' Αφάντου!

Φλας στο παρελθόν 1964, Το "Ελάκι" προσάραξε...

ΦΛΑΣ στο παρελθόν 1964, Αγωγή κατά του κ. Δημάρχου...

Φλας στο παρελθόν 1964, 1.000 και πλέον άτομα μετανάστευσαν σ' ένα τετράμηνο...

Φλας στο παρελθόν 1964, Καρεκλιές και ξύλο για το κέρδος...

ΦΛΑΣ στο παρελθόν 1964, Τραυματισμός τριών παιδιών από χειροβομβίδα στην Κω!