Ελεύθερος χωρίς όρους 16χρονος Ρομά που κατηγορείται για κλοπές

Ελεύθερος χωρίς όρους 16χρονος Ρομά που κατηγορείται για κλοπές

Ελεύθερος χωρίς όρους 16χρονος Ρομά που κατηγορείται για κλοπές

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 561 ΦΟΡΕΣ

Ελεύθερος χωρίς όρους αφέθηκε χθες μετά την απολογία του στην ανακρίτρια Ρόδου, 16χρονος Ρομά που μαζί με άλλους δύο ομόφυλούς του κατηγορείται για κλοπές σε σπίτια και καταστήματα του νησιού μας, από όπου και αφαίρεσαν χρήματα, κοσμήματα και τρόφιμα!

Η υπόθεση εξιχνιάστηκε στις 28 Μαΐου 2020 από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου και σύμφωνα με τη δικογραφία που σχηματίστηκε, ο 16χρονος μαζί με έναν 34χρονο και έναν 17χρονο, κατηγορούνται για τη διάπραξη πέντε περιπτώσεων κλοπών, τις οποίες φέρονται να διέπραξαν τον ίδιο εκείνο μήνα!

Πιο συγκεκριμένα, όπως διακριβώθηκε στο πλαίσιο εμπεριστατωμένης αστυνομικής έρευνας, από τις αρχές έως τις 20 Μαΐου 2020 οι ανήλικοι δράστες ενεργώντας από κοινού διέπραξαν 5 κλοπές σε επιχειρήσεις και αναλυτικότερα: την 1η Μαΐου 2020 στο κυλικείο του αθλητικού κέντρου στο Καρακόνερο από όπου αφαίρεσαν τρόφιμα και ποτά ενώ προκάλεσαν φθορές ύψους 2.000 ευρώ. Οι δράστες καταγράφηκαν από κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης την ώρα της τέλεσης της πράξης τους.

Οι ίδιοι κατηγορούνται ότι βραδινές ώρες στις 13 Μαΐου 2020 πήγαν σε διαμέρισμα από όπου και αφαίρεσαν δύο ρολόγια συνολικής αξίας 350 ευρώ, δύο χρυσά δακτυλίδια αξίας 300 ευρώ και ένα ξύλινο κουτί με ασημένια κοσμήματα μικρής αξίας.

Την προηγούμενη ημέρα, 12 Μαΐου 2020 το βράδυ μετέβησαν οι κατηγορούμενοι σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος από όπου αφαίρεσαν διάφορα τρόφιμα και ποτά, ενώ στις 19 Μαΐου 2020 τα ξημερώματα από το ίδιο κατάστημα αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 100 ευρώ. Και σε αυτή την περίπτωση οι κινήσεις των δραστών καταγράφηκαν από κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης που διαθέτει η επιχείρηση.

Το ίδιο δε κατάστημα οι Ρομά κατηγορούνται ότι το επισκέφθηκαν και τα ξημερώματα της 21ης Μαΐου 2020 με σκοπό την κλοπή, ωστόσο δεν ολοκλήρωσαν την πράξη τους, καθώς χτύπησε ο συναγερμός και τράπηκαν σε φυγή.

Μετά την εξιχνίαση της υπόθεσης, οι τρεις εμπλεκόμενοι δεν συνελήφθησαν λόγω παρέλευσης των των χρονικών ορίων του αυτοφώρου, αλλά με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους παραπέμφθηκαν στη δικαιοσύνη.

Έτσι χθες, κλήθηκε για να απολογηθεί ο 16χρονος, συνοδευόμενος από τη συνήγορό του κα Αγγέλα Καρακατσάνη.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 16χρονος ο οποίος και προανακριτικά όπως και οι συγκατηγορούμενοί του έχει αποδεχτεί τις πράξεις του, δήλωσε ότι η ανέχεια και η πείνα της οικογένειάς του τον ανάγκασαν να προβεί στις κλοπές αυτές που αφορούσαν και τρόφιμα. Ο ίδιος εμφανίστηκε μετανιωμένος και δήλωσε ότι ήταν τότε και πολύ μικρός σε ηλικία μόλις 14 ετών.

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας με σύμφωνη γνώμη και του αρμόδιου εισαγγελέα, ο 16χρονος αφέθηκε ελεύθερος χωρίς όρους, ενώ το επόμενο διάστημα θα κληθούν για να απολογηθούν για την υπόθεση αυτή, ο 17χρονος και ο 34χρονος.

Διαβάστε ακόμη

Στο τέλος του μήνα η απόφαση για τους ιδιοκτήτες μικρού ξενοδοχείου που φιλοξενούσαν μετανάστες

45χρονος κατηγορείται για κατοχή 24 γραμμαρίων κοκαΐνης

Σύλληψη νεαρών τουριστών που επιχείρησαν να κατεβάσουν την ελληνική σημαία έξω από την ασφάλεια Ρόδου

32 συλλήψεις στο πλαίσιο αστυνομικών ελέγχων την περασμένη εβδομάδα στα νησιά του Ν. Αιγαίου

Στο εδώλιο 56χρονος Αλβανός για 20 «φιξάκια» με χασίς

Πατέρας και γιος στο εδώλιο επειδή πουλούσαν είδη «μαϊμού»

Εντοπισμός και διάσωση 35 αλλοδαπών και σύλληψη του διακινητή τους στη Ρόδο

Κατηγορούνται ότι εξασφάλιζαν κατάλυμα σε παράτυπες μετανάστες στη Ρόδο