Εισαγγελική παρέμβαση για την αυτοκτονία του 60χρονου στην Κάρπαθο

Εισαγγελική παρέμβαση για την αυτοκτονία του 60χρονου στην Κάρπαθο

Εισαγγελική παρέμβαση για την αυτοκτονία του 60χρονου στην Κάρπαθο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1411 ΦΟΡΕΣ

Πανελλήνια συγκίνηση από τον άδικο χαμό του 60χρονου στην Κάρπαθο

Κύκλος ανακρίσεων και καταθέσεων που θα φωτίσουν την θλιβερή περίπτωση και τα όσα προηγήθηκαν της αυτοκτονίας ενός 60χρονου πατέρα στο νησί της Καρπάθου, ξεκίνησε από χθες στο νησί, μετά την εντολή που έδωσε η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Ρόδου κα Παπαγιαννίδου, στους αξιωματικούς του ΑΤ του νησιού.

Μαρτυρίες, στοιχεία, αναρτήσεις στο διαδίκτυο και βέβαια το επίμαχο βίντεο που κυκλοφόρησε στο νησί με τις ερωτικές στιγμές συγγενικού προσώπου του αυτόχειρα, έχουν ήδη κλειδωθεί στο μικροσκόπιο των εισαγγελικών και αστυνομικών αρχών.

Θλίψη, οργή και αποτροπιασμό σε ολόκληρη τη χώρα έχει προκαλέσει η αυτοκτονία του 60χρονου από το νησί της Καρπάθου, ο οποίος έβαλε τέλος στη ζωή του, αδυνατώντας να αντέξει τις αθλιότητες μιας μικρής μειονότητας αθλίων της κοινωνίας του νησιού, που δεν δίστασαν να κυκλοφορήσουν βίντεο με ερωτικό περιεχόμενο συγγενικού του προσώπου, φροντίζοντας μάλιστα να τον ενημερώσουν.

Το γεγονός έχει προκαλέσει επίσης κύμα οργής σε βάρος εκείνου του ατόμου ή των ατόμων που διέρρευσαν το «ροζ βίντεο» οπλίζοντας έτσι το χέρι του 60χρονου πατέρα να προβεί σε αυτοχειρία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, σε βάρος εκείνων που φέρεται ότι διέρρευσαν στοιχεία από το ερωτικό βίντεο, έχει δοθεί εντολή από τις διωκτικές αρχές, να εντοπιστούν και να συμπεριληφθούν στην έρευνα που έχει ξεκινήσει ήδη το τοπικό αστυνομικό τμήμα του νησιού, έτσι ώστε η Εισαγγελία Πρωτοδικών στη συνέχεια να αποφασίσει τι θα πράξει.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 και στην εκπομπή «Το Πρωινό», θείος του 34χρονου γιου του αυτόχειρα, είπε, μεταξύ άλλων, ότι ο άνθρωπος που έβαλε τέλος στη ζωή του, καθώς δεν άντεχε άλλο τα σχόλια της τοπικής κοινωνίας και όσα ακολούθησαν την προβολή και διάδοση του «ροζ βίντεο» του γιου του, περιγράφοντας ότι «δεν ήταν τόσο εξελιγμένος, ήταν έτσι βαρύς τύπος, κλειστός χαρακτήρας».

Ακόμη, περιγράφει ποιος είναι ο άνθρωπος που «πρωταγωνιστεί» με τον γιο του αυτόχειρα στο επίμαχο «ροζ βίντεο», ο οποίος, όπως υποστηρίζει, είναι γνωστός σε όλο το νησί και ότι προέβη στη διάδοση του βίντεο στην τοπική κοινωνία για να εκδικηθεί τον 32χρονο, καθώς είχαν μεταξύ τους διαφορές, λέγοντας πως «τα έσπασαν για μια μοιρασιά».

Όλες οι δηλώσεις, τα στοιχεία και οι αναφορές, έχουν συγκεντρωθεί στο πλαίσιο της έρευνας και αναμένεται να κατατεθούν στην Εισαγγελία Ρόδου μέσα στις επόμενες ημέρες.

Στα χέρια του πατέρα το βίντεο
Σύμφωνα με το in.gr, «το βίντεο αυτό, έφτασε στα χέρια του πατέρα από κάτοικο του χωριού. Ο ίδιος αντιλαμβάνεται το γεγονός ότι ο γιος του έχει δώσει δικαιώματα κι έχει γίνει ο περίγελος του χωριού», δήλωσε συγγενής του 60χρονου αδικοχαμένου.

«Ο πατέρας δεν άντεξε μάλλον, την κατακραυγή του κόσμου, να το πω έτσι… Μικρή κοινωνία, καταλαβαίνετε… Γύρισε σπίτι του, μίλησε με τον γιο του, του τα είπε όλα και έφυγε. Κι έφυγε και πήγε σ’ ένα άλλο μέρος, χωράφι, όπου είχαν ένα εξοχικό σπίτι κι εκεί αυτοκτόνησε», λέει συγγενής της οικογένειας του 60χρονου στο MEGA.

«Όλοι, τον έψαχναν μάταια, όλο το βράδυ… Ο 60χρονος στη σκέψη ότι η οικογένειά του ήταν πλέον δαχτυλοδεικτούμενη στο νησί, δεν μπόρεσε να διαχειριστεί τις επιπτώσεις» εξηγεί.

Η τραγική είδηση της αυτοχειρίας του 60χρονου έχει συγκλονίσει το νησί. Κανείς δεν περίμενε ότι η κατάσταση αυτή θα τον οδηγήσει στον θάνατο.

«Γνωρίζω πάρα πολύ καλά τον συγχωρεμένο, δεν του άρεσαν οι… οικογενειάρχης άνθρωπος, παλιά μυαλά, δεν του άρεσε να τον συζητάνε οι… η κοινωνία… και απ’ ό,τι καταλαβαίνω γι’ αυτό και ο λόγος που… δεν άντεξε το… Οικογενειάρχης, ήσυχος, δούλευε σε σχολείο… γυμνάσιο, λύκειο ήταν φύλακας, η οικογένειά του, το σπίτι του, η δουλειά του…» δηλώνει συγγενής του 60χρονου.

Σε τραγική κατάσταση ο 32χρονος γιος
Συγγενείς της οικογένειας, μεταφέρουν στο MEGA ότι ο 32χρονος γιος βρίσκεται σε πολύ άσχημη κατάσταση και συνεχώς στο πλευρό του βρίσκεται ψυχολόγος που τον στηρίζει.

«Επειδή οι φήμες ήταν πάρα πολύ έντονες, σίγουρα θα έφτασαν στα αυτιά του τα σχετικά. Και η αδυναμία διαχείρισης της κατάστασης, τον οδήγησε στην ακραία την κίνηση που έκανε. Είναι αλήθεια ότι κυκλοφορούν κάποια βίντεο ερωτικού περιεχομένου… Αυτό που δεν είναι σεβαστό και δεν είναι… είναι η δημοσιοποίηση των ερωτικών στιγμών του καθενός.

Αυτό όμως, είναι θέμα της αστυνομίας, να ψάξει να δει από πού ξεκίνησε η διακίνηση, ποιος είναι αυτός ο οποίος διέρρευσε το συγκεκριμένο βίντεο με τον γιο του αυτόχειρα» δήλωσε ο πρόεδρος της Κοινότητας Πηγαδίων, Γιώργος Χατζηκουτσός.

Πράγματι η αστυνομία έχει αρχίσει έρευνες, προκειμένου να εντοπιστεί εκείνος, ο οποίος αρχικά διέρρευσε το βίντεο που είχε ως συνέπεια να χαθεί μια ζωή.
Σύμφωνα με όσα δήλωσε στο MEGA ο Γιώργος Χατζηκουτσός, πρόεδρος τοπικής κοινότητας Καρπάθου, το αστυνομικό τμήμα της περιοχής έχει ήδη ξεκινήσει έρευνες για τη διαρροή του βίντεο.

«Η Κάρπαθος είναι ένα πανέμορφο νησί και επισκέψιμο χειμώνα-καλοκαίρι. Η κοινωνία του νησιού δεν είναι τόσο ανοικτή όσο θα μπορούσε να πιστέψει ένας επισκέπτης… Είναι μία μικρή κοινωνία και κουβαλάει όλα τα καλά και τα κακά των κλειστών κοινωνιών» δήλωσε ο κ. Χατζηκουτσός.

«Η κλειδαρότρυπα του γείτονα είναι κάτι που μας εξιτάρει και μας ενδιαφέρει. Θέλουμε να μάθουμε, να δούμε, να σχολιάσουμε, να κουτσομπολέψουμε, να κριτικάρουμε, να στοχοποιήσουμε εάν θέλουμε… Όλα αυτά έλαβαν χώρα στον τόπο μου. Όλα αυτά οδήγησαν τον συμπατριώτη μου στην κίνηση που έκανε, να αφαιρέσει τη ζωή του. Πρέπει να αναδείξουμε ότι σε αυτόν τον τόπο υπάρχει έλλειμμα υποστηρικτικών δομών. Αυτή τη στιγμή ποιος είναι δίπλα στην οικογένεια του αυτόχειρα;» αναρωτήθηκε.

Διαβάστε ακόμη

Εντοπισμός αλλοδαπών και σύλληψη των διακινητών τους μετά από καταδίωξη στην Τήλο

Συνελήφθη 22χρονος αλλοδαπός για διακίνηση ναρκωτικών στη Ρόδο

Καταδικάστηκε 53χρονος Βούλγαρος που εξαπάτησε υπάλληλους ανταλλακτηρίων

Αθωώθηκε 46χρονη για στέρηση επικοινωνίας του παιδιού με τον πατέρα του

Κάθειρξη 5 ετών σε 27χρονο Ουκρανό για τη μεταφορά αλλοδαπών

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Αθωώθηκε 50χρονη για τη βοήθεια σε ανήλικους

Κλεμμένα κοσμήματα βρέθηκαν σε κοσμηματοπωλείο της Ρόδου