Αποζημίωση 70.000 ευρώ θα καταβάλουν δύο αδέλφια για ξυλοδαρμό στη Ρόδο

Αποζημίωση 70.000 ευρώ θα καταβάλουν δύο αδέλφια για ξυλοδαρμό στη Ρόδο

Αποζημίωση 70.000 ευρώ θα καταβάλουν δύο αδέλφια για ξυλοδαρμό στη Ρόδο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 7329 ΦΟΡΕΣ

Το ποσό των 70.000 ευρώ θα καταβάλουν δύο αδέλφια ηλικίας 27 και 25 των αντίστοιχα ως αποζημίωση για τον ξυλοδαρμό 25χρονου πριν από οκτώ χρόνια επί της Ρόδου – Λίνδου.

Η απόφαση αυτή λήφθηκε από το Μονομελές Πρωτοδικείο Ρόδου στο οποίο προσέφυγε ο 25χρονος καταθέτοντας αγωγή, διά της δικηγόρου του κας Χαρούλας Ματσίγκου.

Το δικαστήριο έκανε δεκτό το αίτημα του 25χρονου και επιδίκασε να λάβει αποζημίωση ύψους 70.000 ευρώ για το περιστατικό αυτό που του συνέβη και του προκάλεσε σωματική αναπηρία εφ’ όρου ζωής.

Η ίδια υπόθεση εξετάστηκε και από τα ποινικά δικαστήρια τα οποία έκριναν ένοχους τον 27χρονο και τον 25χρονο.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, οι κατηγορούμενοι στις 2 Μαρτίου 2014 σε βενζινάδικο που βρίσκεται πριν από τ’ Αφάντου εντόπισαν τον 25χρονο παθόντα και τον χτύπησαν , με αποτέλεσμα να προκληθεί ο τραυματισμός του για τον οποίο νοσηλεύτηκε στο νοσοκομείο, ενώ κατέστη και ανάπηρος σε ποσοστό 50% σύμφωνα με το κατηγορητήριο.

Μάλιστα στη δικογραφία αναφέρεται ότι οι δύο από τους τέσσερις δράστες ήταν αθλητές πυγμάχοι.
Πρωτόδικα από το Μονομελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου, τον Μάρτιο του 2017 ο μεν 27χρονος είχε καταδικαστεί σε φυλάκιση 3 ετών με τριετή αναστολή και ο 25χρονος σε 250 ώρες κοινωφελούς εργασίας στον Δήμο Ρόδου για δύο χρόνια ενώ του επιδίκασε και χρηματική αποζημίωση 3.000 ευρώ.

Για λογαριασμό του 25χρονου παθόντα παρέστησαν ως πολιτική αγωγή οι κ.κ. Χαρούλα Ματσίγκου και Ειρήνη Βενιού.

Στην ίδια υπόθεση κατηγορούνταν και άλλα δύο άτομα, ένας 27χρονος και ένας 26χρονος, για τους οποίους πρωτόδικα, έπαυσαν οι ποινικές διώξεις με τον νέο νόμο. Οι δύο κατηγορούμενοι άσκησαν έφεση και έτσι η υπόθεση εκδικάστηκε σε δεύτερο βαθμό από το Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου στις 8 Μαΐου 2018.

Το δικαστήριο κάνοντας δεκτούς τους αυτοτελείς ισχυρισμούς του συνηγόρου υπεράσπισης κ. Γιάννη Φλεβάρη επέβαλε ποινή φυλάκισης 18 μηνών με τριετή αναστολή στον 27χρονο και στον 25χρονο αδελφό του, ο οποίος ήταν ανήλικος (όπως και ο παθών) όταν έγινε η πράξη, 200 ώρες κοινωφελούς εργασίας στον Δήμο Ρόδου για δύο χρόνια.

Κατά την ακροαματική διαδικασία τόσο στο πρωτόδικο όσο και στο δευτεροβάθμιο δικαστήριο, ο συνήγορος υπεράσπισης κος Φλεβάρης επεσήμανε μεταξύ άλλων ότι ο τραυματισμός του 25χρονου προήλθε από την πτώση που είχε στη συνέχεια από το μοτοποδήλατο στο οποίο επέβαινε και το χτύπημα που είχε στο κράσπεδο, όπως τόνισε επικαλούμενος τα όσα αναφέρει στη μηνυτήρια αναφορά του ο 25χρονος.

Διαβάστε ακόμη

39χρονος κατηγορείται για κλοπή ενέργειας

Συνελήφθη 20χρονος στη Ρόδο για επικίνδυνη οδήγηση και βία κατά αστυνομικών

45χρονος συνελήφθη στη Ρόδο για κλοπή τραπεζικής κάρτας

Θα δικαστεί 39χρονος που μετέφερε ηρωίνη και μεθαδόνη

37 δενδρύλλια κάνναβης καλλιεργούσαν 31χρονος και 22χρονη σε αυτοσχέδια θερμοκήπια στην Κάλυμνο

Απερρίφθη η αίτηση για τους εργαζόμενους της «ΡΟΔΑ»

Εντοπισμός αλλοδαπών και σύλληψη των διακινητών τους μετά από καταδίωξη στην Τήλο

Συνελήφθη 22χρονος αλλοδαπός για διακίνηση ναρκωτικών στη Ρόδο