Ψυγεία για λαχανικά και φρούτα που περισσεύουν θα τοποθετηθούν σε διάφορα σημεία της Ρόδου

Ψυγεία για λαχανικά και φρούτα που περισσεύουν θα τοποθετηθούν σε διάφορα σημεία της Ρόδου

Ψυγεία για λαχανικά και φρούτα που περισσεύουν θα τοποθετηθούν σε διάφορα σημεία της Ρόδου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 2920 ΦΟΡΕΣ

Στο πλαίσιο εικονικής επιχείρησης του 4ου Λυκείου Ρόδου

Στο πρόγραμμα του σωματείου Επιχειρηματικότητας Νέων με τίτλο: «Εικονική Μαθητική Επιχείρηση» συμμετέχουν 15 μαθητές από το 4ο Γενικό Λύκειο Ρόδου έχοντας την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών τους κ.κ. Λίνας Φιλιππάκη και Βασίλη Αλβάνογλου.

Οι μαθητές που προέρχονται από όλες τις τάξεις του σχολείου συμμετέχουν για μία ακόμα φορά στο πρόγραμμα και ελπίζουν ότι θα είναι οι νικητές του σχετικού διαγωνισμού που θα διεξαχθεί στο πλαίσιο αυτό και θα πραγματοποιηθεί στις 18 Μαρτίου με ψηφοφορία και του κοινού.

Τα παιδιά έφτιαξαν τη δική τους εικονική επιχείρηση, η οποία διαθέτοντας ψυγεία τα εγκαθιστά σε διάφορα σημεία της πόλης ώστε οι κάτοικοί της να τοποθετούν σε αυτά όσα λαχανικά και φρούτα τους περισσεύουν με σκοπό να διατίθενται στο συσσίτιο του δήμου.

Μάλιστα χθες τοποθέτησαν ένα ψυγείο στην πλατεία Δημαρχείου και με τη συνοδεία των καθηγητών τους αλλά και την παρουσία του αντιδημάρχου Εφαρμογής Προγραμμάτων Κοινωνικής Πολιτικής και Προστασίας Τρίτης Ηλικίας, Γιώργου Τριάντου, παραχώρησαν συνέντευξη Τύπου και εξήγησαν πώς δημιούργησαν αυτή την εταιρεία που ονομάζεται Foodback.

Η καθηγήτρια οικονομολόγος του σχολείου Λίνα Φιλιππάκη, εξήγησε ότι στο πρόγραμμα αυτό οι μαθητές βρίσκουν την επιχειρηματική τους ιδέα και την υλοποιούν στήνοντας την επιχείρηση. Πρόκειται για ένα πανελλαδικό πρόγραμμα αλλά το σχολείο που θα αναδειχτεί νικητής θα συμμετάσχει και στον ευρωπαϊκό διαγωνισμό ενώ το πρόγραμμα ταυτόχρονα λειτουργεί σε 122 χώρες σε όλο τον πλανήτη.

Ο αντιδήμαρχος Γιώργος Τριάντος δήλωσε για το θέμα τα εξής: «εμείς ως δήμος Ρόδου και ως Δημοτικός Οργανισμός Πρόνοιας καλωσορίζουμε αυτή την προσπάθεια, που αντικατοπτρίζει την ευρηματικότητα και την ανησυχία των νέων να προσφέρουν μέσω της δράσης τους μία κοινωφελή πράξη η οποία ανταποκρίνεται στο πνεύμα της εποχής και προσπαθούμε με ό,τι μέσα έχουμε να συμπαρασταθούμε».

Μιλώντας τα παιδιά για την επιχειρηματική τους ιδέα δήλωσαν ότι ήθελαν να αναδείξουν τον υπερκαταναλωτισμό, λέγοντας: «πολλοί από εμάς αγοράζουν τρόφιμα και καταλήγουμε να τα πετάμε γιατί δεν τα χρησιμοποιούμε όλα. Βρήκαμε τη λύση να στήσουμε το ψυγείο στο οποίο θα πηγαίνει ο κόσμος να βάζει ό,τι περισσεύει και στη συνέχεια εμείς θα τα δίνουμε στο συσσίτιο του δήμου ώστε να τα παίρνουν εκείνοι που τα έχουν ανάγκη. Συνδυάσαμε δύο προβλήματα την πείνα και τον υπερκαταναλωτισμό».

Όπως έκαναν γνωστό τα ψυγεία θα στηθούν έξω από το Δημαρχείο, και τα παιδιά θα ενημερώσουν την ιστοσελίδα τους στο Ιnstagram όταν ξεκινήσει επίσημα η διαδικασία ώστε να μπορεί ο κόσμος να πηγαίνει εκεί για να αφήνει τα τρόφιμα. Στο ψυγείο θα βάζουν βρώσιμα λαχανικά είτε φρούτα όχι μαγειρεμένο φαγητό τα οποία θα στέλνονται στη συνέχεια στο συσσίτιο. Χορηγοί είναι οι: Hedera και ΒΑΠ Κουγιός ενώ τα παιδιά πάνω στο ψυγείο τους έγραψαν:

«Η εταιρεία “Foodback” τοποθετεί ύστερα από σχετική έγκριση ψυγεία σε διάφορα σημεία της πόλης. Στα ψυγεία αφήνουν οι κάτοικοι λαχανικά και φρούτα βρώσιμα και η εταιρεία μας τα προσφέρει σε όσους τα έχουν ανάγκη ή στη δομή συσσιτίου του δήμου».

Διαβάστε ακόμη

Στους 43 βαθμούς έφτασε το θερμόμετρο στη Λίνδο!

Σε σύνταξη νέου καταστατικού οδεύει σύντομα ο ΠΡΟΤΟΥΡ

Καθολική αποχή από τα καθήκοντά τους θα πραγματοποιήσουν οι δικηγόροι της Ρόδου τη Δευτέρα

Τον οδικό χάρτη ανάπτυξης του δήμου Ρόδου παρουσίασε ο Βάιος Καλοπήτας

Τη Δευτέρα συνεδριάζει η Δημοτική Επιτροπή Ρόδου

Παρτέρι με λουλούδια θα φτιαχτεί στη Ροτόντα κοντά στη Φιλέρημο

Ίδρυμα Ι. & Π. Νεστορίδη: Άρχισαν οι εργασίες δημιουργίας μονάδας φροντίδας για άπορους ηλικιωμένους στα Κολύμπια

Ο Μιχ.Φραγκίνης θα είναι ο νέος κοινοτάρχης Έμπωνα