Η. Καματερός: Δεν σκοτώνομαι να είμαι υποψήφιος, τιμή μου, όμως, θα είναι αν επιλεγώ!

Η. Καματερός: Δεν σκοτώνομαι να είμαι υποψήφιος, τιμή μου, όμως, θα είναι αν επιλεγώ!

Η. Καματερός: Δεν σκοτώνομαι να είμαι υποψήφιος, τιμή μου, όμως, θα είναι αν επιλεγώ!

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 315 ΦΟΡΕΣ

Τους λόγους που ο ΣΥΡΙΖΑ ζητάει τη διεξαγωγή εθνικών εκλογών αλλά και τη συγκρότηση κυβέρνησης συνεργασίας, ανέλυσε μιλώντας στον “Sky 100,8” σήμερα ο πρώην βουλευτής του κόμματος κ. Ηλίας Καματερός.

Ο κ. Καματερός αναφέρθηκε στη διαδικασία της συγκρότησης του ψηφοδελτίου όσο και το τι μπορεί να πράξει ο ίδιος, αν το κόμμα του ζητήσει να είναι υποψήφιος βουλευτής.

Αναλυτικότερα, η συζήτηση ξεκίνησε με την κριτική που άσκησε ο κ. Καματερός στην κυβέρνηση για τους χειρισμούς της στα ζητήματα που αφορούν την πανδημία. Αφορμή η ταλαιπωρία που υφίστανται δεκάδες οικογένειες στην Κω που δεν μπορούν να στείλουν τα παιδιά τους στο σχολείο επειδή δεν έχουν χρήματα για να πληρώσουν τα τεστ που απαιτούνται.

«Το πρόβλημα αυτό είναι η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι. Όταν βλέπεις γονείς να φθάνουν στο σημείο να μην στέλνουν τα παιδιά τους στο σχολείο γιατί δεν αντέχουν και οικονομικά βγάζεις συμπέρασμα την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί. Η κυβέρνηση επιμένει να μην συνταγογραφεί τα τεστ ούτε στους μαθητές ούτε στους εκπαιδευτικούς.

Η πολιτική που εφαρμόζεται στον τομέα της υγείας δείχνει αναλγησία απέναντι στους πολίτες. Μείωσαν τους προυπολογισμούς στα νοσοκομεία. Επιπλέον δεν τα στελεχώνει με γιατρούς. Έχουν φύγει βασικές ειδικότητες. Επιτρέπεται οι νεφροπαθείς εν έτει 2022 να μεταβαίνουν στην Κάλυμνο ή στη Ροδο για τις αιμοκαθάρσεις; Είναι και θέμα ιδεολογίας το ζήτημα. Πριν από λίγες ημέρες ο υπουργός Υγείας έδωσε χαρακτηριστικά για το νομοσχέδιο που έχει ετοιμαστεί. Όλα τα νοσοκομεία μέσω αυτού θα γίνουν ΝΠΙΔ. Κάποιες λειτουργίες τους θα περάσουν σε ιδιώτες», τόνισε ο κ. Καματερός.

Σε ερώτηση για το αν αυτά τα προβλήματα είναι που ωθούν τον ΣΥΡΙΖΑ να ζητά τη διεξαγωγή εθνικών εκλογών ή είναι η δημοσκοπική άνοδος του Κινήματος Αλλαγής ο κ. Καματερός είπε:

«Τα μέσα ενημέρωσης πρόεβαλαν τις εκλογές στο Κίνημα Αλλαγής. Και η κυβέρνηση είχε μια φιλική διάθεση. Όλοι πίστευαν πως η άνοδος του ΚΙΝΑΛ θα κάνει ζημιά στον ΣΥΡΙΖΑ. Με την πάροδο του χρόνου είδαν ότι η ζημιά γίνεται στη ΝΔ. Και το όνειρο της αυτοδυναμίας δεν υπάρχει πλέον. Εμείς θεωρούμε ως αντίπαλο τη δεξιά πολιτική και την κυβέρνηση που δεν επιθυμούμε να μείνει άλλο. Στην προσπάθεια αυτή καλούμε όλες τις δυνάμεις να καταθέσουν απόψεις και θέσεις για να δημιουργηθεί κυβερνητική συνεργασία. Εμείς επιδιώκουμε κυβέρνηση συνεργασίας. Αυτός είναι ο λόγος που εμείς ψηφίσαμε την απλή αναλογική».

Κυβερνήσεις συνεργασίας υπάρχουν και στην Ευρώπη και αυτό, όπως είπε ο κ. Καματερός και δεν είναι τυχαίο γιατί η κυβέρνηση πρέπει να εκφράζει τη βούληση όλου του λαού.

«Ζητάμε εκλογές όχι μόνο για την υγεία και την πανδημία. Έχουν ανακύψει τόσα προβλήματα η ακρίβεια στα αγαθά, οι αυξήσεις στο ρεύμα», είπε.

Σε ερώτηση για το αν έχει ανοίξει η συζήτηση για τη συγκρότηση των ψηφοδελτίων του κόμματος, είπε πως δεν έχει έρθει η ώρα ακόμη.
«Αυτό θα γίνει όταν προκηρυχθούν εκλογές», τόνισε.

Σχετικά με το αν επιθυμεί να είναι υποψήφιος, δήλωσε:
«Έχω μάθει να λειτουργώ από νεαρή ηλικία μέσα σε συλλογικά πλαίσια. Ό,τι αποφασίσει το όργανο για το καλό της παράταξης. Δεν σκοτώνομαι να είμαι υποψήφιος. Τιμή μου θα είναι όμως αν επιλεγώ. Θα προσπαθήσω, όπως κάνω πάντα, να υπηρετήσω τις αρχές και τις ιδέες του κόμματος».

Διαβάστε ακόμη

Μ. Κόνσολας: «Χρειαζόμαστε μια Εθνική Πολιτική για τις ορεινές περιοχές»

ΠΑΣΟΚ Ν. Δωδεκανήσου: Απαράδεκτη η τοποθέτηση της Β. Φλέσσα στη Βουλή για τα Τέμπη

Μ. Κόνσολας: «Εξετάζεται η αναγκαιότητα δημιουργίας αποκεντρωμένων παραρτημάτων της Αρχής Πολιτικής Αεροπορίας, σε Ρόδο και Κω»

Γιάννης Παππάς Υφυπουργός Ναυτιλίας: «Παράταση στις προθεσμίες για τα χωρίς άδεια καταστήματα σε χερσαίες ζώνες λιμένων»

Μ. Κόνσολας: «Ενεργειακή μετάβαση των νησιών με έργα και νέα χρηματοδοτικά εργαλεία»

Ενισχύεται το Κτηματολόγιο Ρόδου με τρεις μηχανικούς - Συνάντηση Μίκας Ιατρίδη με τον Υφυπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κωνσταντίνο Κυρανάκη

Την ίδρυση Ενιαίου Επαγγελματικού Γυμνασίου και Λυκείου στην Κω, ζητά ο Μάνος Κόνσολας

Παρέμβαση του Μάνου Κόνσολα για την ενίσχυση του ΠΠΙ Κάσου και τις διακομιδές