«Ζεσταίνουν» τις μηχανές των τρακτέρ τους οι αγρότες

«Ζεσταίνουν» τις μηχανές των τρακτέρ τους οι αγρότες

«Ζεσταίνουν» τις μηχανές των τρακτέρ τους οι αγρότες

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1138 ΦΟΡΕΣ

Για την αυριανή κινητοποίηση στο κέντρο της Ρόδου

Τα αιτήματά τους ετοιμάζονται να διεκδικήσουν αύριο οι αγρότες της Ρόδου με νέα κινητοποίηση που θα καταλήξει στο κέντρο της πόλης.

Πιο συγκεκριμένα, οι αγρότες αναμένεται να ξεκινήσουν νωρίς το πρωί με τα τρακτέρ τους από το Γεννάδι και λίγο μετά τις 11:30 να φθάσουν στο κέντρο της πόλης, όπου θα παραταχθούν και θα επιδιώξουν συναντήσεις τόσο με την περιφερειακή όσο και με τη δημοτική αρχή αλλά και με τους βουλευτές του νομού για να εκθέσουν τα αιτήματά τους.

Η απόφαση ελήφθη την προηγούμενη εβδομάδα στη γενική συνέλευση αγροτών ενώ νωρίτερα είχε προηγηθεί κατάληψη του κτηρίου που στεγάζει τις υπηρεσίες του δήμου στο Γεννάδι.

Υπενθυμίζεται ότι τα αιτήματά των αγροτών Ρόδου είναι τα εξής:
Μέτρα μείωση του κόστος παραγωγής.
Κατάργηση ΦΠΑ σε αγροτικά εφόδια και εξοπλισμό.
Αφορολόγητο πετρέλαιο.
Επιδότηση ζωοτροφών.
Προστασία από φυσικές καταστροφές και αποζημίωση στο 100%.
Να εφαρμοστεί το Mεταφορικό Iσοδύναμο σε όλα τα προϊόντα που αφορούν γεωργία, κτηνοτροφία και μελισσοκομία (Σπόροι, λιπάσματα, φυτοφάρμακα, ζωοτροφές, εφόδια για τους μελισσοκόμους κ.λπ.).
Άμεση εύρεση λύσης για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που δημιουργούνται από τα ελάφια (ολοκληρωτικές καταστροφές καλλιεργειών, τροχαία ατυχήματα) γιατί αρκετά χρόνια τώρα ασχολούνται με το συγκεκριμένο πρόβλημα χωρίς να έχει δοθεί κάποια ουσιαστική λύση.

Στηρίζει η επιτροπή αγώνα κατοίκων της Νότιας Ρόδου
Σε ανακοίνωσή της η επιτροπή αγώνα κατοίκων της Νότιας Ρόδου αναφέρει τα εξής:
«Ως επιτροπή αγώνα κατοίκων της Νότιας Ρόδου στηρίζουμε τον αγώνα των αγροτών όλης της χώρας και του νησιού μας. Πρόκειται για έναν δίκαιο αγώνα επιβίωσης. Ειδικά εμείς οι Νοτιοροδίτες γνωρίζουμε από πρώτο χέρι τον πόνο και τον κόπο του αγρότη, καθώς η συντριπτική μας πλειονότητα προέρχεται από αγροτικές οικογένειες.

Σήμερα εξοργιζόμαστε με την απάθεια της κυβέρνησης για το πρόβλημα των ελαφιών που έχει λάβει πλέον εκρηκτικές διαστάσεις. Καθημερινά βλέπουμε ελάφια από τη μια, να καταστρέφουν αγροτικές καλλιέργειες και από την άλλη, να πετάγονται αιφνιδιαστικά στους δρόμους, κάνοντας την οδήγηση στην περιοχή μας εξαιρετικά επικίνδυνη. Μάλιστα πρόσφατα έχουν συμβεί πολλά τροχαία ατυχήματα λόγω των ελαφιών και η κατάσταση συνεχώς χειροτερεύει.

Καλούμε λοιπόν, όλους τους Νοτιοροδίτες να συμμετέχουν μαζικά στην κινητοποίηση που οργανώνει η ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΡΟΤΩΝ ΝΟΤΙΑΣ ΡΟΔΟΥ για κάθοδο την ερχόμενη Δευτέρα στην πόλη της Ρόδου με τρακτέρ και αγροτικά αυτοκίνητα.

Αν αναγκαστούν να φύγουν οι εναπομείναντες αγρότες από τα χωράφια τους, τότε είναι βέβαιο ότι οι τιμές των ειδών διατροφής θα εκτοξευτούν ακόμα περισσότερο. Για αυτό τον λόγο συμφέρει όλο τον λαό να στηρίξει των αγώνα των αγροτών, για να μπορούμε να απολαμβάνουμε όλοι φθηνά, ποιοτικά και υγιεινά τοπικά προϊόντα.

Απαιτούμε από την κυβέρνηση να ικανοποιήσει άμεσα τα δίκαια αιτήματα των αγροτών και να δώσει ουσιαστικές λύσεις στα μεγάλα προβλήματα του πρωτογενούς τομέα».

Διαβάστε ακόμη

Απαγορεύεται η διέλευση και παραμονή στις δασικές περιοχές τις νυκτερινές ώρες

Επίθεση Γ. Νικητιάδη στη ΝΔ για το ακτοπλοϊκό Καρπάθου-Κάσου σε συζήτηση με τον Γ. Παππά στη Βουλή

Αύριο Σάββατο στις 12 το μεσημέρι το τελευταίο αντίο στον Αθανάσιο Κούτσια

Οδηγίες του Ιατρικού Συλλόγου για την προστασία από την αφρικανική σκόνη

Επτά πλωτά ραντάρ «κλειδώνουν» το Αιγαίο

Εκδήλωση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τις Ευρωεκλογές με Κ. Αρβανίτη, Ζ. Τσιριγώτη, Κ. Γιαννακά

Συνέδριο με θέμα «Ο ρόλος της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη και την προστασία του περιβάλλοντος στην περιφέρεια»

Γ. Χατζημάρκος: «Αυτοί οι «ευαίσθητοι» δεν είναι φίλοι του περιβάλλοντος. Φίλοι του... μαζούτ είναι.»