Στα δικαστήρια προσέφυγε εκμισθωτής ξενοδοχείου κατά της πολεοδομίας Ρόδου

Στα δικαστήρια προσέφυγε εκμισθωτής ξενοδοχείου κατά της πολεοδομίας Ρόδου

Στα δικαστήρια προσέφυγε εκμισθωτής ξενοδοχείου κατά της πολεοδομίας Ρόδου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1857 ΦΟΡΕΣ

Επισημαίνει ότι του επεβλήθη άδικα και παράνομα σχετικό πρόστιμο

Να επενδύσει ξεκίνησε στη χώρα μας και στη Ρόδο ένας επιχειρηματίας από το εξωτερικό, αλλά τρία χρόνια μετά βρέθηκε μπλεγμένος σε έναν απίστευτο δικαστικό κυκεώνα και τη γνωστή ελληνική γραφειοκρατία, με αποτέλεσμα να προσφύγει στα δικαστήρια.

Ο ίδιος, με δηλώσεις του χθες στη «Ροδιακή» ζητά να κινηθεί άμεσα διαδικασία έρευνας στις δημόσιες υπηρεσίες που ενεπλάκησαν καθώς, όπως επισήμανε, τα πρόστιμα που επιβλήθηκαν σε βάρος του είναι άδικα και παράλογα, αφού ο ίδιος ήταν ενοικιαστής του ξενοδοχειακού συγκροτήματος και όχι ιδιοκτήτης.

Η υπόθεση, που θα κριθεί στα δικαστήρια, καθώς έχουν γίνει προσφυγές και από τις δύο πλευρές) ξεκίνησε πριν από μερικούς μήνες, με τη διαφωνία που είχε προκύψει ανάμεσα στον ιδιοκτήτη και τον ενοικιαστή. Η εκμίσθωση είχε γίνει το 2016 και είχε δοθεί προκαταβολή της τάξης των 350.000 ευρώ.

Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στο εξώδικο που απέστειλε στην υπηρεσία, στρέφεται κατά δύο στελεχών της υπηρεσίας, επισημαίνοντας ότι στο ξενοδοχειακό συγκρότημα, το οποίο διαθέτει συνολικά 60 δωμάτια, και το οποίο είχε ενοικιάσει ο ίδιος, έγινε Έκθεση Αυτοψίας Αυθαίρετης Κατασκευής και Υπολογισμού Προστίμων, σύμφωνα με την οποία, φέρεται ότι οι ίδιοι κατασκεύασαν: «Αυθαίρετη προσθήκη κατ’ έκταση και καθ’ ύψος δύο δωματίων του πρώτου ορόφου του ξενοδοχείου.

Διαπιστώθηκε επίσης ότι οι εργασίες ήταν αυθαίρετες κατά παράβαση των σχετικών άρθρων του νόμου με αποτέλεσμα να επιβληθεί πρόστιμο ανέγερσης ύψους 11.592,00€ και πρόστιμο διατήρησης ύψους 5.796,00€ από τον χρόνο σύνταξης της αυτοψίας του αυθαιρέτου και για κάθε συνεχόμενο χρόνο, μέχρι την κατεδάφιση ή τη νομιμοποίησή του. Τα ως άνω κοινοποιήθηκαν και στην εκμισθώτρια και ιδιοκτήτρια του εν λόγω ακινήτου.

Διά μέσου του δικηγόρου του πάντως ο συγκεκριμένος επιχειρηματίας που ενοικίασε το ξενοδοχείο επισημαίνει μεταξύ άλλων ότι το πρόστιμο που του επιβλήθηκε ήταν και άδικο και παράνομο και τονίζει:
«Το παραπάνω πρόστιμο μου επεβλήθη για αυθαίρετη προσθήκη κατ’ έκταση και καθ’ ύψος δύο δωματίων του πρώτου ορόφου του ξενοδοχείου που ενοικίασα.

Όπως σας αναφέρω και ανωτέρω και όπως πολύ καλά γνωρίζετε, εγώ έλαβα στην κατοχή μου το συγκεκριμένο μίσθιο ξενοδοχείο μόλις το έτος 2016, οπότε και υπεγράφη μεταξύ εμού και της ιδιοκτήτριας εταιρείας η παραπάνω σύμβαση εμπορικής μίσθωσης.

Σας προσκομίζω, περαιτέρω, πέντε (5) φωτογραφίες, δημοσιευμένες στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης “FACEBOOK” και στη σελίδα – προφίλ του ξενοδοχείου, με ημερομηνίες δημοσίευσης 16.11.2012, 19.11.2012, 14.01.2013, 21.01.2013 και 14.04.2014 στις οποίες απεικονίζεται (προφανώς κατά τον χρόνο που η εκάστοτε φωτογραφία δημοσιεύτηκε) εξωτερικά η ανατολική πλευρά του ξενοδοχείου και δη το σημείο στο οποίο ευρίσκονται τα δωμάτια του πρώτου ορόφου κατ’ έκταση και καθ’ ύψος των οποίων φέρεται, βάσει της διενεργούμενης από εσάς αυτοψίας, να διαπιστώθηκε η αυθαίρετη προσθήκη. Παράλληλα, σας προσκομίζω πέντε (5) φωτογραφίες του ξενοδοχείου, οι οποίες έχουν τραβηχτεί στις 04.02.2022 και οι οποίες απεικονίζουν ομοίως εξωτερικά τα συγκεκριμένα δωμάτια στην ανατολική πλευρά του ξενοδοχείου.

Από απλή αντιπαραβολή των ως άνω φωτογραφιών προκύπτει χωρίς καμία αμφιβολία ότι το συγκεκριμένο σημείο στο οποίο φέρεται να διαπιστώθηκε η αυθαίρετη προσθήκη δεν έχει υποστεί ουδεμία μεταβολή από το έτος 2012 που δημοσιεύτηκε η πρώτη χρονικά φωτογραφία μέχρι σήμερα!

Ήτοι, από όλα τα παραπάνω έγγραφα και φωτογραφίες είναι αδιαμφισβήτητο ότι η θέση, το σχήμα και το μέγεθος των συγκεκριμένων δωματίων στην ανατολική πλευρά του ξενοδοχείου, παραμένει ακριβώς η ίδια από το έτος 2012 μέχρι και σήμερα.

Ως εκ τούτου, όποιες τυχόν αυθαιρεσίες έχουν λάβει χώρα στο συγκεκριμένο τμήμα του ξενοδοχείου, είναι βέβαιο ότι προϋπήρχαν, τουλάχιστον πριν από το έτος 2012 και ως εκ τούτου δεν υπάρχει καμία περίπτωση να ήμουν εγώ αυτή που προέβη στην υλοποίησή τους!

Τέλος, γνωρίζετε πολύ καλά ότι λόγω διακοπής της περιβαλλοντικής αδειοδότησης του ξενοδοχείου, στις 15.06.2020 αυτό σφραγίστηκε/Εφόσον, λοιπόν, εγώ στερούμαι από τις 15.06.2020 τη νόμιμη χρήση του ξενοδοχείου και μέχρι και σήμερα δεν μπορώ να το εκμεταλλευτώ οικονομικά, αφού αυτό παραμένει παντελώς κλειστό, είναι ποτέ δυνατό να προέβην στο μεσοδιάστημα σε αυθαίρετες κατασκευές; Για ποιο λόγο; Ποια θα ήταν ακριβώς η ωφέλειά μου από την εν λόγω ενέργεια; Τι κέρδος εγώ θα αποκόμιζα από μία τέτοια πράξη;

Επειδή από όλα τα παραπάνω έγγραφα προκύπτει χωρίς καμία αμφιβολία ότι εάν πράγματι υφίσταται η αυθαίρετη προσθήκη που διαπιστώσατε κατά τη διενέργεια της αυτοψίας σας, δεν την εκτέλεσα εγώ, εφόσον κατέχω ως μισθώτρια το ακίνητο από το 2016.

Επειδή σε κάθε περίπτωση εγώ δεν έχω κανένα όφελος να προβώ στην οποιαδήποτε αυθαίρετη κατασκευή, από τη στιγμή που το ξενοδοχείο από 15.06.2020 έχει σφραγιστεί με πράξη δημόσιας αρχής.
ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ: Διαμαρτύρομαι έντονα για το ως άνω έγγραφο που μου κοινοποιήσατε και για το πρόστιμο που αδίκως και παρανόμως μου επιβάλατε».

Διαβάστε ακόμη

Θα δικαστεί 39χρονος που μετέφερε ηρωίνη και μεθαδόνη

37 δενδρύλλια κάνναβης καλλιεργούσαν 31χρονος και 22χρονη σε αυτοσχέδια θερμοκήπια στην Κάλυμνο

Απερρίφθη η αίτηση για τους εργαζόμενους της «ΡΟΔΑ»

Εντοπισμός αλλοδαπών και σύλληψη των διακινητών τους μετά από καταδίωξη στην Τήλο

Συνελήφθη 22χρονος αλλοδαπός για διακίνηση ναρκωτικών στη Ρόδο

Καταδικάστηκε 53χρονος Βούλγαρος που εξαπάτησε υπάλληλους ανταλλακτηρίων

Αθωώθηκε 46χρονη για στέρηση επικοινωνίας του παιδιού με τον πατέρα του

Κάθειρξη 5 ετών σε 27χρονο Ουκρανό για τη μεταφορά αλλοδαπών