Γέμισε με φρούτα και λαχανικά το ψυγείο των μαθητών του 4ου Λυκείου

Γέμισε με φρούτα και λαχανικά το ψυγείο των μαθητών του 4ου Λυκείου

Γέμισε με φρούτα και λαχανικά το ψυγείο των μαθητών του 4ου Λυκείου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1262 ΦΟΡΕΣ

Γέμισε με φρούτα και λαχανικά το ψυγείο που τοποθέτησαν οι μαθητές του 4ου Γενικού Λυκείου Ρόδου, στην πλατεία Δημαρχείου για να τοποθετούνται εκεί τα τρόφιμα που περισσεύουν από τα νοικοκυριά ώστε να διοχετεύονται στη συνέχεια στο συσσίτιο και να μην πετιούνται.

Όπως είναι γνωστό, τα παιδιά, 15 στο σύνολο, συμμετέχουν στο πρόγραμμα του σωματείου Επιχειρηματικότητας Νέων με τίτλο: «Εικονική Μαθητική Επιχείρηση» έχοντας την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών τους κ.κ. Λίνας Φιλιππάκη και Βασίλη Αλβάνογλου.

Οι μαθητές που προέρχονται από όλες τις τάξεις του σχολείου συμμετέχουν για μία ακόμα φορά στο πρόγραμμα και ελπίζουν ότι θα είναι οι νικητές του σχετικού διαγωνισμού που θα διεξαχθεί στο πλαίσιο αυτό και θα λήξει στις 18 Μαρτίου με ψηφοφορία και του κοινού.

Τα παιδιά έφτιαξαν τη δική τους εικονική επιχείρηση που ονομάζεται “Foodback”, η οποία διαθέτοντας ψυγεία τα εγκαθιστά σε διάφορα σημεία της πόλης ώστε οι κάτοικοί της να τοποθετούν σε αυτά όσα λαχανικά και φρούτα τους περισσεύουν με σκοπό να διατίθενται στο συσσίτιο.

Μάλιστα, όπως δήλωσαν χθες, πολύς κόσμος ανταποκρίθηκε, καθώς επίσης το 22ο Νηπιαγωγείο Ρόδου και το 6ο Γυμνάσιο τα οποία το πρωί πήραν φρούτα και λαχανικά και άλλα τρόφιμα. Επίσης όπως είπαν, και η επιχείρηση «Σκόνης Σακελλάρης» στην οδό Αποστόλου Παύλου προσέφερε φρούτα και λαχανικά και σήμερα όλα αυτά θα μεταφερθούν στο συσσίτιο του δήμου για να μαγειρευτούν.

«Ελπίζουμε ο κόσμος να σεβαστεί αυτό που κάνουμε και να μην κλαπούν τα τρόφιμα. Το ψυγείο θα αποσυρθεί αύριο στις 4 το απόγευμα και όσοι θέλουν μπορούν να έρθουν μέχρι εκείνη την ώρα για προσφορές. Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι και χαρούμενοι, δεν πιστεύαμε ότι θα φτάναμε σε αυτό το σημείο να στήσουμε το ψυγείο και να έχουμε τέτοια ανταπόκριση από τον κόσμο.

Αν πάρουμε ψήφους στον διαγωνισμό και προχωρήσουμε, θα θέλαμε να μπει ένα ψυγείο σε μόνιμη βάση. Να υπάρχει ψυγείο σε διάφορες περιοχές της Ρόδου ώστε να βοηθήσουμε όσους έχουν ανάγκη και να συνεχιστεί έτσι η προσπάθειά μας. Χρειαζόμαστε τη στήριξη όλων στον διαγωνισμό.

Μέσα στην επόμενη εβδομάδα θα ανακοινωθεί το site, μέσω του οποίου θα μπορούν όσοι θέλουν να ψηφίσουν και θα ενημερώσουμε σχετικά.

Στον διαγωνισμό θα αναδειχτεί η καλύτερη μαθητική εικονική επιχείρηση πανελλαδικώς και θα πάει και στον ευρωπαϊκό διαγωνισμό» δήλωσαν χθες καθηγητές και μαθητές για το πρόγραμμα.

Διαβάστε ακόμη

Επίσκεψη στη Βιομηχανία Αεριούχων Ποτών «ΒΑΠ-Π. Κουγιός ΑΒΕΕ»: Μία εκπαιδευτική ματιά στην τοπική παραγωγή

Τη δράση «MyEU2024 - Συμμετέχω ενεργά στο Μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης» φιλοξένησε ο δήμος Ρόδου για μαθητές του νησιού μας

Ψηφιακό σχολείο και φροντιστήριο: Το υβριδικό σύστημα που θα υπάρχει σε απομακρυσμένες περιοχές

Τρία βραβεία σε διεθνή διαγωνισμό απέσπασε ο «Δράκος της Ρόδου»

Πανελλαδικές 2024: Στους 68.851 οι εισακτέοι – Το πρόγραμμα

Στις 4 Ιουνίου οι εξετάσεις ενηλίκων για απόκτηση απολυτηρίου Δημοτικού Σχολείου στην Κάλυμνο

To xρονοδιάγραμμα των εξετάσεων: 20 Μαΐου ξεκινούν στα Λύκεια, 3 Ιουνίου στα Γυμνάσια, από 31 Μαΐου οι Πανελλαδικές στα ΓΕΛ

Δράσεις του 2ου ΕΠΑ.Λ.-Π.ΕΠΑ.Λ. Ρόδου για την Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων