«Πράσινο φως» στη μελέτη για τη διάβρωση της παραλίας Κρεμαστής

«Πράσινο φως» στη μελέτη για τη διάβρωση της παραλίας Κρεμαστής

«Πράσινο φως» στη μελέτη για τη διάβρωση της παραλίας Κρεμαστής

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 749 ΦΟΡΕΣ

Την έγκριση της μελέτης για την αντιμετώπιση της διάβρωσης στην παραλία της Κρεμαστής ανακοίνωσε ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Νότιας Δωδεκανήσου κ. Βασίλης Παπαοικονόμου αναφέροντας τα εξής:

«Εγκρίθηκε μετά από πολλές προσπάθειες στις 15/02/2022 από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας η μελέτη Περιβαλλοντικών Όρων για τα «Έργα Αντιμετώπισης Διάβρωσης Ακτών Κρεμαστής Ρόδου». Τώρα ο Δήμος Ρόδου μετά από σύμφωνη γνώμη του Δημάρχου Αντώνη Β. Καμπουράκη μπορεί να προχωρήσει στην οριστική μελέτη του έργου».

Πρόκειται για μια θετική εξέλιξη που θα δώσει λύση σε ένα μεγάλο πρόβλημα της περιοχής, καθώς τα τελευταία χρόνια η έντονη διάβρωση της ακτής δημιουργεί κινδύνους για τα διερχόμενα αυτοκίνητα και τους πεζούς ενώ ο δρόμος απειλείται ακόμα και με ολική καταστροφή.

Η παραπάνω μελέτη προβλέπει:

i) Κατασκευή βυθισμένων κυματοθραυστών
Ειδικότερα, θα κατασκευαστούν τέσσερις βυθισμένοι κυματοθραύστες μήκους 180 μέτρων: οι δύο δυτικοί και 160 μέτρων οι δύο ανατολικοί σε απόσταση περίπου 100 μέτρων από την ακτή.

ii) Επαναπλήρωση
της ακτής με άμμο
Η ακτή θα εμπλουτιστεί σε συνολικό μήκος 740 μέτρων (390 μέτρων στη δυτική περιοχή και 350 μέτρων στην ανατολική περιοχή) με άμμο. Το αρχικό πλάτος της τεχνητής παραλίας θα είναι 16 μέτρα.

Το πλάτος της ζώνης ανάπλασης θα καταλήξει να είναι 12 μέτρα μετά τη λειτουργία των έργων προστασίας και σύμφωνα με τις παραδοχές προσομοίωσης της ακτομηχανικής μελέτης.

Διαβάστε ακόμη

Συνέχιση των κινητοποιήσεων των εργαστηριακών ιατρών του Ι.Σ.Ρ.

Μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 50% για την off season περίοδο θα αιτηθούν οι ξενοδόχοι με στόχο την επιμήκυνση της σεζόν

Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ Δωδεκανήσου: 24ωρη Πανυπαλληλική Απεργία, Τρίτη 21 Μαΐου 2024

Επίτιμος διδάκτορας ο Μητροπολίτης Ρόδου

Ενθαρρυντικά ξεκινάει η σεζόν για τη ΔΕΡΜΑΕ

Συνέδριο για τον ρόλο της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη διεξάγεται στη Ρόδο

Ιακ. Γρύλλης: «Επιχειρείται η ηθική και οικονομική εξόντωσή μου»

54 προσλήψεις από τον δήμο Ρόδου για την προστασία των δασών