Ασημένιο μετάλλιο από την Ροδίτισσα Καλλιόπη Σκαρπέτη στο πανελλήνιο πρωτάθλημα

Ασημένιο μετάλλιο από την Ροδίτισσα Καλλιόπη Σκαρπέτη στο πανελλήνιο πρωτάθλημα

Ασημένιο μετάλλιο από την Ροδίτισσα Καλλιόπη Σκαρπέτη στο πανελλήνιο πρωτάθλημα

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 480 ΦΟΡΕΣ

Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα σε ανώμαλο έδαφος έγινε την Κυριακή στην Πηγή Τρικάλων, στην πόλη που αγκαλιάζει τους αθλητές μεσαίων και μεγάλων αποστάσεων και διαθέτει τις ιδανικές προϋποθέσεις για μια διοργάνωση σαν και αυτή.

Ήταν άλλωστε μια από τις πολυπληθέστερες διοργανώσεις που έχουν γίνει ποτέ με τη συμμετοχή 850 αθλητών κι αθλητριών από 150 σωματεία όλης της χώρας, που έδειξαν τη δίψα τους για δράση. Ο καλός για την εποχή καιρός, η μεγάλη συμμετοχή αθλητών και αθλητριών από όλη τη χώρα, η ένθερμη παρουσία του κόσμου, αλλά και η άρτια από όλες τις πλευρές διοργάνωση των αγώνων δημιούργησαν τις ιδανικές συνθήκες για εξαιρετικές επιδόσεις. Το «παρών» έδωσαν μάλιστα η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, Σοφία Σακοράφα κι ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κώστς Αγοραστός.

Ο Μάριος Αναγνώστου (ΓΣ Αναγέννηση Λαμίας) επέστρεψε στη διοργάνωση, μετά την απουσία στους αγώνες του 2021, και το έκανε με τον πλέον εμφατικό τρόπο. Ο αθλητής του Σάββα Κουμπούρα τερμάτισε τα 10 χλμ. Ανδρών σε 29.03, επίδοση που αποτελεί ρεκόρ αγώνων, αφού βελτιώνει το 29.17, του Κώστα Γκελαούζου από το περασμένο Φθινόπωρο.

Ο 23χρονος δρομέας είχε δείξει από την πρώτη ημερίδα του ΣΕΦ πως είναι σε καλή κατάσταση, δεδομένο του ότι βρίσκεται στο βασικό στάδιο της προετοιμασίας του για τους αγώνες του κλειστού. Δεύτερος ήταν ο Μάρκος Γκούρλιας (Παναξιακός) με 29.19, εξίσου καλή επίδοση που δείχνει την καλή αγωνιστική του κατάσταση κι αφήνει καλές εντυπώσεις για τη συνέχεια.

Ο Γιώργος Τάσσης (ΓΣ Σπαρτιατικός) κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο, αφού εκμεταλλεύτηκε στα τελευταία μέτρα την ταχύτητα του και την καλή του κατάσταση. Ο αθλητής τερμάτισε σε 30.28 έναντι του Παναγιώτη Καραΐσκου (ΠΓΣ) που ακολούθησε με 30.37.

Η Αναστασία Μαρινάκου (ΠΑΟ), όπως και τον Οκτώβριο έτσι και την Κυριακή, αναδείχθηκε νικήτρια στα 8 χλμ. Γυναικών με 27.24. Η αθλήτρια του Σταύρου Καρρέ παρότι έμεινε εκτός προπονήσεων τον περασμένο μήνα όταν νόσησε με covid-19, κατάφερε να ανακτήσει δυνάμεις και να αναδειχθεί νικήτρια με 27.24, επίδοση καλύτερη από αυτή που πέτυχε τον Οκτώβριο. Η Ειρήνη Τσουπάκη (ΓΣ Αμαρουσίου), σταθερή αξία στις μεσαίες αποστάσεις, ήταν δεύτερη με 27.51 και η Ισμήνη Παναγιωτοπούλου (ΟΚΑ Καβάλας), νικήτρια τον Οκτώβριο στις Γυναίκες Κ23, τρίτη με 28.24.

Η Ιφιγένεια Κασκανιώτη (ΟΦΚΑ Οδυσσέας) κατέκτησε τον πρώτο της τίτλο σε πανελλήνιο πρωτάθλημα σε ανώμαλο έδαφος διανύοντας την απόσταση των 6 χλμ. Γυναικών Κ23 σε 20.53. Η αθλήτρια άφησε πίσω της τη Ροδίτισσα Καλλιόπη Σκαρπέτη (ΠΓΣ) με 21.28 και την Ιωάννα Πέτρου (ΑΣΣ Αλέξανδρος Μακεδονίας) με 21.37.

Όσον αφορά τα 2χλμ. Κοριτσιών Κ16, η Μαρία Κύπι της Ένωσης Καζώνη-Κάλυμνος 2000, πήρε την 26η θέση με 0.07.21. Νικήτρια ήταν η Μυρτώ Βαλάχα (ΑΟ Πέλωψ) με 0.06.36 και δεύτερη η Ιουλιάννα Ρούσσου από τον ΓΣ Ηλιούπολης με 0.06.38.

Διαβάστε ακόμη

«Θέλουμε έναν ανταγωνιστικό Ταξιάρχη»

Φοίβος: Θέλουν να κάνουν «διπλό» στη Χίο

Σκοπός η ισοφάριση, δεδομένη η κοινωνική ευαισθησία του Κολοσσού H Hotels Collection!

Μεγάλη πρόκριση στον τελικό για τη Μικτή Κ16 της ΕΠΣΔ

Τη Δευτέρα αναχωρεί ο Φοίβος

Ρήξη πρόσθιου χιαστού ο Νίκος Καμαριανός!

Συνέχεια στις διοργανώσεις του Ομίλου Αγωνιστικού Μπριτζ Ρόδου

Τα αποτελέσματα του διασυλλογικού πρωταθλήματος στίβου Κ18