Η ΒΙΑΝΕΞ στηρίζει ζευγάρια στην Πάτμο που προσπαθούν να γίνουν γονείς

Η ΒΙΑΝΕΞ στηρίζει ζευγάρια στην Πάτμο που προσπαθούν να γίνουν γονείς

Η ΒΙΑΝΕΞ στηρίζει ζευγάρια στην Πάτμο που προσπαθούν να γίνουν γονείς

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 325 ΦΟΡΕΣ

Στο πλευρό των ζευγαριών που αντιμετωπίζουν αναπαραγωγικές και οικονομικές δυσκολίες στην ακριτική Ελλάδα βρίσκεται η ΒΙΑΝΕΞ, παρέχοντας στήριξη σε συνεργασία με το μη-κερδοσκοπικό σωματείο “Be–Live”. Φέτος η ΒΙΑΝΕΞ «υιοθετεί» το νησί της Πάτμου, βοηθώντας τα ζευγάρια του νησιού στην προσπάθειά τους να γίνουν γονείς.

Συνεχίζοντας τη συνεργασία με το μη-κερδοσκοπικό σωματείο “Be–Live”, η ΒΙΑΝΕΞ στέκει στο πλευρό ζευγαριών της Πάτμου στην προσπάθειά τους για αναπαραγωγή. Με άξονα την «υπευθυνότητα» ως χαρακτηριστικό της νοοτροπίας του Ομίλου, η ΒΙΑΝΕΞ εδώ και ενάμιση χρόνο έχει ενώσει τις δυνάμεις της με το σωματείο “Be–Live”.

Μέχρι τώρα η φαρμακευτική βιομηχανία συνεπικούρησε το έργο του σωματείου της Σάμου, καλύπτοντας τις δαπάνες εξωσωματικής γονιμοποίησης σε ζευγάρια. Επιτυχία σημείωσε ήδη το πρόγραμμα της Σάμου. Το πρώτο ζευγάρι από το νησί που απευθύνθηκε στο σωματείο, κράτησε στην αγκαλιά του το μωράκι του τον Ιούλιο.

Μάλιστα, πριν από λίγες ημέρες, τον Ιανουάριο του 2022, γεννήθηκε και το δεύτερο μωράκι του προγράμματος.

Χείρα βοηθείας δίνεται φέτος σε μέλλοντες γονείς στο νησί της Πάτμου, προκειμένου να έρθει στον κόσμο κάθε παιδί που αγαπήθηκε πριν ακόμη γεννηθεί.

Αναφερόμενος στην προσπάθεια ο πρόεδρος Δ.Σ. και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου ΒΙΑΝΕΞ, Δημήτρης Π. Γιαννακόπουλος σημείωσε ότι «ο Όμιλός μας βρίσκεται σταθερά δίπλα στην κοινωνία και τον άνθρωπο, με υψηλό αίσθημα ευθύνης, σεβασμό και έμπρακτη συνεισφορά μέσα από πολυδιάστατες ενέργειες και δράσεις.

Με ιδιαίτερη ευαισθησία για την ακριτική Ελλάδα, μετά την υιοθέτηση της Σάμου, είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι που μαζί με το “Be–Live” στηρίζουμε τα ζευγάρια της Πάτμου. Για να δώσουμε σε ακόμα περισσότερους συνανθρώπους μας την ευκαιρία να γίνουν γονείς και να κρατήσουν στην αγκαλιά τους το δικό τους μωρό».

Από την πλευρά τους οι ιδρυτές του μη κερδοσκοπικού σωματείου “Be–Live”, κ.κ. Βασίλης Κελλάρης και Χάρης Χηνιάδης έδωσαν έμφαση στη συνένωση δυνάμεων με τη ΒΙΑΝΕΞ, τονίζοντας ότι «στην “Be–Live” προσπαθούμε μέσω της διαδικασίας της εξωσωματικής γονιμοποίησης να κάνουμε το όνειρο της οικογένειας πραγματικότητα, ακόμη και για τα ζευγάρια που νόμιζαν ότι το όνειρο έχει χαθεί.

Τα δεδομένα για την υπογονιμότητα στην Ελλάδα, δείχνουν και το μέγεθος του προβλήματος: τα υπογόνιμα ζευγάρια υπολογίζονται στις 250-300.000, αριθμός που ισοδυναμεί με το 18%-20% του πληθυσμού, ενώ κάθε χρόνο γίνονται στην Ελλάδα 12.000-15.000 κύκλοι εξωσωματικής γονιμοποίησης.

Χαιρόμαστε ιδιαίτερα που η συνεργασία μας με τη ΒΙΑΝΕΞ επεκτείνεται και πλέον είμαστε μαζί στο έργο του σωματείου αναλαμβάνοντας να στηρίζουμε τα ζευγάρια της Πάτμου που απευθύνονται σε εμάς».

Διαβάστε ακόμη

Η ακμάζουσα ξυλουργική τέχνη στην Πάτμο μπορεί σύντομα να έχει τη δική της Σχολή

Επίσκεψη του Υπουργού Εθνικής Άμυνας, Νίκου Δένδια, σε Ψέριμο, Πάτμο και Λειψούς

Για ενδοοικογενειακή βία θα δικαστεί ένας 57χρονος

Νικήτας Τσαμπαλάκης: Η Πάτμος είναι έτοιμη για τη Μεγάλη Εβδομάδα

Οι βιολιστές της Πάτμου στο επεισόδιο της εκπομπής "Ελλήνων Δρώμενα" την Τετάρτη στην ΕΡΤ3

Συνελήφθη 28χρονος επιβάτης πλοίου στην Πάτμο για προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας σε βάρος συνεπιβάτιδός του

Ένταξη αποκατάστασης δωμάτων και τοιχογραφιών Ι.Μ. Αγίου Ιώαννη του Θεολόγου Πάτμου στο ΠΕΠ 2021-2027

Θα συνεχιστεί η αποκατάσταση της Ιεράς Μονής Πάτμου