Στην Ολυμπιάδα Φιλοσοφίας μαθήτρια από την Κάρπαθο

Στην Ολυμπιάδα Φιλοσοφίας μαθήτρια από την Κάρπαθο

Στην Ολυμπιάδα Φιλοσοφίας μαθήτρια από την Κάρπαθο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 611 ΦΟΡΕΣ

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της τελικής φάσης του 11ου Πανελλαδικού Μαθητικού Διαγωνισμού Φιλοσοφικού Δοκιμίου με θέμα: «Αίσθηση, νόηση και το ερώτημα για τη γνώση», η μαθήτρια της Γ’ Λυκείου, Άννα Νιοτή κατέλαβε τη 2η θέση πανελλαδικώς και θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στην 30ή Διεθνή Ολυμπιάδα Φιλοσοφίας που θα διεξαχθεί στη Λισσαβώνα από τις 26-29 Μαΐου 2022 με θέμα “Identity and Person”
(facebook.com/leonteios.llp/posts/5481858711828293)


Τη μεγάλη τιμή να εκπροσωπήσει την Ελλάδα, τη χώρα που γέννησε τη Φιλοσοφία, στη Φιλοσοφική Ολυμπιάδα, που θα γίνει, στη Λισσαβώνα της Πορτογαλίας, από τις 26 έως τις 29 Μαΐου του 2022 θα έχει η Άννα Νιοτή, κόρη του Αλέκου και της Μαρίας Tριανταφυλλοπούλου, η οποία διακρίθηκε στην τελική φάση του 11ου Πανελλαδικού Μαθητικού Διαγωνισμού Φιλοσοφικού Δοκιμίου, που διεξήχθη, υπό την αιγίδα της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών, σε συνεργασία με το ΚΕΣ του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ στην Ελλάδα και την Πανελλήνια Ένωση Φιλολόγων, διαγωνιζόμενη μάλιστα τόσο στην Ελληνική όσο και στην Αγγλική Γλώσσα!

Η χαρά μας και η υπερηφάνεια των συγγενών αλλά και όλων των Καρπαθίων είναι πολύ μεγάλη.
«Δεν γνωρίζω», αναφέρει στην ανάρτησή του ο θείος της κ. Μιχαήλ Νιότης, «εάν θα της επιτρέψουν οι ανειλημμένες υποχρεώσεις της στις Πανελλαδικές Εξετάσεις να συμμετάσχει στην Ολυμπιάδα της Λισσαβώνας, αλλά το ελπίζω γιατί είμαι σίγουρος ότι θα επιστρέψει με το μετάλλιο στο στήθος της!

Το μετάλλιο της καρδιάς μας το έχει ήδη κερδίσει! Και κάτι ακόμα … δύο μαθητές λυκείου θα εκπροσωπήσουν τη χώρα μας στην Ολυμπιάδα Φιλοσοφίας τις παραμονές των Πανελλαδικών Εξετάσεων. Δεν θα ήταν δίκαιο και εύλογο αυτά τα 2 παιδιά, που θα παρατήσουν τα μαθήματα και τα φροντιστήριά τους στην πλέον κρίσιμη περίοδο της προετοιμασίας τους για να εκπροσωπήσουν τη χώρα τους, να είχαν κάποια πριμοδότηση από την Πολιτεία στα μόρια των Πανελλαδικών Εξετάσεων; Kαι δεν αναφέρομαι μόνο στις Ολυμπιάδες Φιλοσοφίας αλλά και στις υπόλοιπες «Γνωστικές» Ολυμπιάδες, όπως π.χ. των Μαθηματικών, της Φυσικής κ.τ.λ.».

Από τα «Καρπαθιακά Νέα»

Διαβάστε ακόμη

Κοινή επιστολή διαμαρτυρίας Δημαρχών Η.Ν. Κάσου και Καρπάθου για την ακτοπλοϊκή σύνδεση των νησιών

Διαμαρτυρία της Αδελφότητας Ολυμπιτών Καρπάθου "Η Δήμητρα" για την επαναδρομολόγηση του "ΠΡΕΒΕΛΗΣ"

Κάρπαθος: Κάηκαν τέσσερα αυτοκίνητα στο πάρκινγκ του αεροδρομίου

Για απόπειρα ζωοκτονίας συνελήφθη στην Κάρπαθο 61χρονος

Χοροί, παραδοσιακές φορεσιές και μουσική κατά την υποδοχή του πρώτου τσάρτερ στην Κάρπαθο (βίντεο)

Αφιερωμένο στην Όλυμπο της Καρπάθου το τελευταίο επεισόδιο της τηλεοπτικής εκπομπής «Από Τόπο σε Τόπο»

Σημαντική δωρεά ιστορικού πίνακα στην κοινότητα Ολύμπου Καρπάθου

Επίσκεψη του δημάρχου Καρπάθου στον υφυπουργό Γ. Παππά για την αναβάθμιση του νησιού