Ικανοποιημένοι από τα μέτρα οι επιχειρηματίες της εστίασης

Ικανοποιημένοι από τα μέτρα οι επιχειρηματίες της εστίασης

Ικανοποιημένοι από τα μέτρα οι επιχειρηματίες της εστίασης

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 624 ΦΟΡΕΣ

Γενική ικανοποίηση επικρατεί στους επιχειρηματίες της εστίασης μετά την ανακοίνωση από την κυβέρνηση των νέων μέτρων, καθώς εκτιμούν ότι με αυτό τον τρόπο, θα αυξηθεί η κίνηση στα καταστήματά τους και μετά από πολύ καιρό θα δουλέψουν υπό φυσιολογικές συνθήκες.

Μάλιστα ο γενικός γραμματέας του σωματείου εστίασης και Συναφών Επαγγελμάτων Δωδεκανήσου Σταύρος Ζουρούδης, μεταφέροντας το κλίμα που ήδη επικρατεί, τόνισε ότι από την ημέρα που άλλαξε το καθεστώς στην εστίαση υπήρξε έμπρακτη ανταπόκριση του κόσμου, κάτι που αποτυπώθηκε ειδικά το Σαββατοκύριακο που πέρασε.

Ο κ. Σταύρος Ζουρούδης
Ο κ. Σταύρος Ζουρούδης

«Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι με τα μέτρα που έχει πάρει η κυβέρνηση προκειμένου να χαλαρώσουμε λίγο για να μπορέσει και ο κόσμος να ευχαριστηθεί όπως αποδείχτηκε.

Μάλιστα το Σαββατοκύριακο ο κόσμος βγήκε, διασκέδασε, χόρεψε, καθώς υπάρχει μία πικρία στον κόσμο λόγω όλων αυτών των εξελίξεων και δυστυχώς στην εστίαση και στους επιχειρηματίες η πικρία συνεχίζεται με την αύξηση των λογαριασμών στη ΔΕΗ και την αύξηση στις τιμές των προϊόντων σε όλο το εστιατορικό φάσμα. Έχουμε τεράστιο πρόβλημα.

Προσπαθούμε να το λύσουμε, ακολουθώντας μία καινούρια πολιτική στο σωματείο, έχουμε έρθει ήδη σε επαφή με τους περισσότερους βουλευτές που μας ακούν προσεκτικά. Εμείς θέλουμε λύσεις και από τις τοπικές αρχές υπάρχει κατανόηση και βλέπω ότι σιγά-σιγά υπάρχουν και ο ανάλογες λύσεις, για παράδειγμα η χαλάρωση των μέτρων» δήλωσε ο κ. Ζουρούδης ο οποίος στάθηκε ιδιαίτερα στο ζήτημα της αύξησης των λογαριασμών του ηλεκτρικού ρεύματος επισημαίνοντας ότι είναι αναγκαία η στήριξη των επιχειρηματιών που δεν μπορούν να αντέξουν το κόστος από την αύξηση.

«Τώρα προσπαθούμε να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε με τους λογαριασμούς της ΔΕΗ. Είναι το 30% έως 40% του τζίρου του μαγαζιού μας, από 2.500 ευρώ τον μήνα αυξάνεται και πάει περίπου 5.000 ευρώ, επί 7 μήνες που είμαστε ανοιχτά είναι 45.000 ευρώ που πάνε στη ΔΕΗ» δήλωσε.

Παράλληλα ρωτήθηκε και για την κίνηση της σημερινής ημέρας λόγω της Τσικνοπέμπτης, η οποία αναμένεται να είναι ιδιαίτερα αυξημένη, με τον γενικό γραμματέα του σωματείου Εστίασης και Συναφών Επαγγελμάτων Δωδεκανήσου να δηλώνει τα εξής:

«Σε ό,τι αφορά την Τσικνοπέμπτη, επειδή βλέπω την ψυχολογία του κόσμου εκτιμώ ότι θα πάμε πάρα πολύ καλά και τα καταστήματα που είναι ανοιχτά θα δουλέψουν.
Πρέπει να δουλέψουν γιατί είναι κρίμα να είσαι 12 μήνες τον χρόνο ανοιχτά και να μη δουλεύει το μαγαζί σου. Πετάς πράγματα… Το εστιατόριο δεν είναι ρούχα, έχω κόσμο πουλάω, δεν έχω τα πετώ στα σκουπίδια. Είναι μεγάλο το κόστος».

Σε ό,τι αφορά την τουριστική περίοδο εξέφρασε και εκείνος την αισιοδοξία του, αν και δεν έκρυψε τον προβληματισμό του για τα γεγονότα στην Ουκρανία.

«Για τη σεζόν μέχρι στιγμής είμαστε αισιόδοξοι. Αυτό που μας ανησυχεί είναι τα γεγονότα στην Ουκρανία, να μην υπάρξει σύρραξη και μας δημιουργήσει πρόβλημα. Ελπίζω να πάνε καλά τα πράγματα γιατί χρειαζόμαστε οπωσδήποτε αυτή η σεζόν να πάει καλά.
Αν δεν πάει καλά, είναι κάτι που δεν θέλω ούτε να το σκέφτομαι.

Μέχρι στιγμής υπάρχουν κρατήσεις, ο κόσμος θέλει να πάει διακοπές να ξεκουραστεί να χαλαρώσει να φύγει από την πίεση αυτών των δύο χρόνων που δεν είχε τη δυνατότητα να ταξιδέψει. Είναι ψυχολογικό πλέον το θέμα, θέλει να ταξιδέψει και να ξοδέψει, αν έχει τη δυνατότητα. Ελπίζω να πάμε καλά αν δεν έχουμε άλλα προβλήματα» κατέληξε και κάλεσε όσους ασχολούνται με την εστίαση να γραφτούν στο σωματείο για να αποκτήσει δύναμη και να συνεχίσει τους αγώνες του.

Διαβάστε ακόμη

Ημερίδα για την πρόληψη και αντιμετώπιση φυσικών κινδύνων

Περιοδεία στο νησί μας πραγματοποίησε ο Γιώργος Αυτιάς

Το Φινλανδικό Σχολείο Ρόδου γιορτάζει 40 χρόνια λειτουργίας

Σημαντικός ο ρόλος των τοπικών μέσων ενημέρωσης στην ανάπτυξη και προστασία του περιβάλλοντος

Διευκόλυνση στη μεταφορά των ψαριών ζητούν οι ψαράδες

5,6 εκατομμύρια ευρώ για τη δημιουργία αντιπυρικών ζωνών στο νησί της Ρόδου

Γ. Μανιάτης: Ένας ευρωβουλευτής οφείλει να έχει ψηλά τα θέματα νησιωτικότητας

Αυτοψία Ν. Τσούλλου στο οδικό έργο από την είσοδο της Νέας Μαρίνας έως το λιμάνι της Ακαντιάς