Φ. Χατζηδιάκος: Όλα θα γίνουν στην ώρα τους και θα κριθούν από το Κίνημα Αλλαγής!

Φ. Χατζηδιάκος: Όλα θα γίνουν στην ώρα τους και θα κριθούν από το Κίνημα Αλλαγής!

Φ. Χατζηδιάκος: Όλα θα γίνουν στην ώρα τους και θα κριθούν από το Κίνημα Αλλαγής!

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 388 ΦΟΡΕΣ

«Όλα θα γίνουν στην ώρα τους. Το ΠΑΣΟΚ έχει ένα πολιτικό οδικό χάρτη που θα πρέπει να ακολουθήσει πριν να φθάσει στη συγκρότηση του ψηφοδελτίου. Θα πρέπει να συγκροτηθούν πρώτα οι τοπικές και οι νομαρχιακές οργανώσεις», δήλωσε χθες στον “Sky 100,8” ο τέως δήμαρχος Ρόδου και επικεφαλής της παράταξης μείζονος μειοψηφίας κ. Φώτης Χατζηδιάκος με αφορμή το δημοσίευμα της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα» που τον τοποθετεί μεταξύ των υποψήφιων βουλευτών του κόμματος για τον νομό Δωδεκανήσου.

«Θα προσπαθήσει το ΠΑΣΟΚ σε όλη την Ελλάδα να συγκροτήσει ισχυρά ψηφοδέλτια. Δεν έχει γίνει καμία συζήτηση ακόμη. Χρειάζεται να ακολουθηθεί ένας πολιτικός οδικός χάρτης που είναι η εκλογή των οργάνων της βάσης. Ο στόχος πρέπει να είναι να καλύψουμε όλα τα νησιά με υποψηφιότητες που να έχουν ισχυρή πολιτική παρουσία και να υπάρχει ανανέωση που δεν είναι κατ’ ανάγκη ηλικιακή.

Το κριτήριο είναι να ενταθούν στο ψηφοδέλτιο άνθρωποι που να θέλουν να προσφέρουν για τον τόπο τους», δήλωσε μεταξύ άλλων ο κ. Χατζηδιάκος που τόνισε ότι δεν έχει αφήσει κατά μέρος την αυτοδιοίκηση.
«Έχω έναν ρόλο: τη γόνιμη κατάθεση προτάσεων και τον έλεγχο στην αυτοδιοίκηση. Τα υπόλοιπα θα αποφασιστούν από τον πολιτικό μου χώρο και την παράταξή μου. Όλα θα κριθούν δημοκρατικά δεν υπάρχουν ντιρεκτίβες αποφασίζω και διατάζω», είπε ο κ. Χατζηδιάκος.

«Βρίσκομαι στην KEΔΕ σήμερα καθώς μετέχω στη συνεδρίαση της επιτροπής νησιωτικότητας καθώς υπάρχουν σημαντικά θέματα προς συζήτηση. Με τα μέλη της παρατάξεώς μου που συμμετέχουν στο συμβούλιο της ΔΕΥΑΡ συζητήσαμε σήμερα για τα ζητήματα που υπάρχουν.

Το ότι δεν πέρασε η πρόταση του προέδρου της επιχείρησης για τα ηλεκτρονικά συστήματα φαίνεται ότι έχει δημιουργήσει αναταράξεις. Από ό,τι βλέπετε, παρακολουθώ τα θέματα του δήμου, όπως έχω υποχρέωση να κάνω ως επικεφαλής της παράταξης μείζονος μειοψηφίας. Ασκώ αντιπολίτευση στο πλαίσιο της πολιτικής και ηθικής δεοντολογίας», τόνισε ξεκινώντας τη συζήτηση ο κ. Φώτης Χατζηδιάκος.

Αναφερόμενος στο δημοσιεύματα που τον παρουσιάζει ως υποψήφιο βουλευτή τόνισε:
«Αυτή τη στιγμή το ΠΑΣΟΚ έχει μπροστά ένα πολιτικό οδικό χάρτη. Στο πλαίσιο αυτού θα συσταθούν τα τοπικά όργανα βάσης, δηλαδή οι τοπικές και οι νομαρχιακές επιτροπές που θα αρχίσουν να δραστηριοποιούνται.

Η πορεία είναι συγκεκριμένη και δρομολογημένη. Από εκεί και πέρα τέλη Μαΐου με Ιούνιο θα πραγματοποιηθεί το συνέδριο όπου θα ληφθούν μεγάλες αποφάσεις. Μέσα σε αυτά είναι οι συγκροτήσεις των ψηφοδελτίων. Όλα στην ώρα τους όμως, όπως τόνισε ο πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ. Το ίδιο τονίζω και εγώ. Ένα θέμα που αρχίζει να παίζει με αφορμή και τα σενάρια για πρόωρες εκλογές είναι η συγκρότηση των ψηφοδελτίων.

Τι πιστεύω; Αφού γίνουν αυτά τα βήματα πρέπει να έρθουμε στη βάση να προτείνει κάποιους μέσα από διαβούλευση και συζητήσεις. Το ΠΑΣΟΚ πρέπει να συγκρατήσει την άνοδο που έχει στις δημοσκοπήσεις».
Ο κ. Φώτης Χατζηδιάκος τόνισε ότι σε όλη την Ελλάδα το Κίνημα Αλλαγής –ΠΑΣΟΚ θα προσπαθήσει να συγκροτήσει πολύ ισχυρά ψηφοδέλτια.

«Το ΠΑΣΟΚ σε όλη την Ελλάδα θα προσπαθήσει να συγκροτήσει ισχυρά ψηφοδέλτια. Από όσο ξέρω εγώ, δεν έχει γίνει καμία συζήτηση. Μπήκε επικεφαλής της ομάδας συγκρότησης ψηφοδελτίων ο κ. Β. Αργύρης. Χρειάζεται η διαδρομή που οδηγεί στην εκλογή των οργάνων της βάσης.

Πρέπει να να καλύψουμε όλο τον νομό από το Αγαθονήσι μέχρι το Καστελλόριζο με επτά υποψηφιότητες που να έχουν ισχυρή παρουσία πολιτική να είναι κοντά στον κόσμο, να υπάρχει ανανέωση που δεν είναι κατ’ ανάγκη ηλικιακή. Μπορεί να είναι άνθρωποι που υπηρέτησαν κάπου αλλού εφόσον κριθεί πως είναι πολιτικά χρήσιμοι και μπορούν να προσφέρουν στον τόπο», δήλωσε.

Στην περίπτωση που, όπως τόνισε ο κ. Χατζηδιάκος, αιφνιδιαστεί ο Πρωθυπουργός, από κάποια γεγονότα και προκηρύξει πρόωρες εκλογές τον Μάιο ή τέλος του Σεπτεμβρίου που θα έχει τελειώσει και η σεζόν θα τρέξουν οι διαδικασίες.

«Προέχουν όμως και τα προβλήματα που καίνε την κοινωνία, όπως η ακρίβεια. Το τελευταίο είναι η ονοματολογία σε ό,τι αφορά τους υποψηφίους των κομμάτων. Το ΠΑΣΟΚ θα κάνει πανίσχυρα ψηφοδέλτια παντού. Αυτό επιβάλλεται για να εμπνεύσει ξανά και να κερδίσει τον κόσμο», είπε.

Σε ερώτηση αν οι πολίτες θα έχουν λόγο στην επιλογή των προσώπων που θα ενταχθούν στα ψηφοδέλτια του κόμματος ο κ. Χατζηδιάκος τόνισε:

«Όταν συγκροτηθεί η οργάνωση, δηλαδή οι νομαρχιακές και οι τοπικές επιτροπές, η βάση θα είναι πιο κοντά στην κοινωνία και θα κάνουν τις προτάσεις τους μετά από διαβούλευση και συζήτηση. Οι υποψήφιοι βγαίνουν μέσα από την κοινωνία. Δεν θα έχουν προτάσεις υποψηφίων χωρίς να προηγηθεί διάλογος μαζί τους δηλαδή.

Πρέπει να περάσουν οι εποχές που οι κεντρικές διοικήσεις των κομμάτων αποφάσιζαν και αυτό ήταν όλο. Σε συνέντευξή του πρόσφατα ο πρόεδρος του κόμματος κ. Νίκος Ανδρουλάκης ξεκαθάρισε ότι είναι ανοικτός σε προτάσεις αλλά όχι σε αυτές που αφορούν αποκλεισμούς υποψηφίων.

Στη Ρόδο στις 13 Μαρτίου ο Νίκος Ανδρουλάκης;
Σε ερώτηση αν είχε συνάντηση με τον πρόεδρο του Κινήματος Αλλαγής ΠΑΣΟΚ κ. Ανδρουλάκη τόνισε ότι η τελευταία ήταν στη Ρόδο. Αποκάλυψε δε την επιθυμία του προέδρου να έρθει στο νησί και αυτό δεν αποκλείεται να γίνει αν η επέτειος της Ενσωμάτωσης της Δωδεκανήσου με την Ελλάδα εορτασθεί στις 13 Μαρτίου.

«Το λέω γιατί έχει ξεκινήσει μια μεγάλη κινητικότητα και πρέπει να έρχονται στη Ρόδο. Όχι για τις εκλογές. Οι περιοδείες των στελεχών πρέπει να γίνονται για να μεγαλοποιηθεί το ποσοστό του ΠΑΣΟΚ στην κοινωνία πια. Τα ποσοστά στον τόπο μας για το κόμμα να ξέρετε πως είναι υψηλότερα», τόνισε.

Ο Δημήτρης Ζανεττούλης
Τι είπε ο Δημήτρης Ζανεττούλης για το ενδεχόμενο υποψηφιότητας του κ. Χατζηδιάκου:
Με αφορμή το σχετικό δημοσίευμα ο κ. Ζανεττούλης τόνισε τα ακόλουθα:

«Μπορεί το ΠΑΣΟΚ να κατακτήσει δύο έδρες στον νομό. Με τον εκλογικό νόμο είναι εφικτό. Το κόμμα κάνει προσπάθεια να πάρει την έδρα που έχασε. Ο τέως δήμαρχος και άξιος δήμαρχος ήταν και θα είναι και άξιος βουλευτής εφόσον είναι υποψήφιος και εκλεγεί. Αυτό είναι προσωπικό του ζήτημα. Εμείς θα του εκφράσουμε τις απόψεις μας».

Διαβάστε ακόμη

Γ. Παππάς, υφυπουργός Ναυτιλίας: «Με το σχεδιασμό μας διασφαλίζουμε την ακτοπλοϊκή σύνδεση Κάσου και Καρπάθου»

Μ. Κόνσολας: «Υπόθεση όλων μας η αναβάθμιση της Σχολής Δυτών στην Κάλυμνο»

Μ. Κόνσολας: «Μειώνονται οι αντικειμενικές αξίες των ακινήτων σε Κάρπαθο, Σύμη, Αστυπάλαια και σε περιοχές της Ρόδου»

Παρέμβαση του Μάνου Κόνσολα για την ενίσχυση των Τομέων του ΕΚΑΒ στα Δωδεκάνησα

Επικοινωνία της Μίκας Ιατρίδη με την Υφυπουργό Χριστίνα Αλεξοπούλου για τις άδειες φορτηγών

Δήλωση του Δημήτρη Γάκη από τη Νίσυρο για την επίσκεψη των Σακελλαρίδη και Σαράντη

Για περιοδεία στην Κω βρίσκεται η υποψήφια Ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά, Κατερίνα Σαράντη

Πασχαλινά γεύματα αγάπης από τον Υφυπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Ιωάννη Παππά, στα πληρώματα σκαφών του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής στο Αιγαίο