Το βραβείο Ευρώπης θα επιδοθεί στη Ρόδο σε τελετή στο Στρασβούργο

Το βραβείο Ευρώπης θα επιδοθεί στη Ρόδο σε τελετή στο Στρασβούργο

Το βραβείο Ευρώπης θα επιδοθεί στη Ρόδο σε τελετή στο Στρασβούργο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 99 ΦΟΡΕΣ

ΦΛΑΣ στο παρελθόν - Εν Ρόδω Κυριακή 25 Φεβρουαρίου 1962 Αριθ. Φύλλου 3262

ΕΝ ΤΕΛΕΤΗ ΕΙΣ ΤΟ ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟΝ

ΤΗΝ 21ην ΜΑΡΤΙΟΥ ΘΑ ΕΠΙΔΟΘΗ ΤΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΕΥΡΩΠΗΣ ΣΤΗ ΡΟΔΟ
Ο Δήμαρχος θα εκφωνήση λόγον ενώπιον των δύο Συνελεύσεων της Ευρώπης
ΤΟΝ ΑΥΓΟΥΣΤΟΝ ΣΥΝΕΔΡΙΟΝ ΕΙΣ ΡΟΔΟΝ

Την 21ην Μαρτίου συμφώνως προς εγγράφου ληφθέν εις τον Δήμον θα λάβη χώραν εις το Στρασβούργον η απονομή του Βραβείου της Ευρώπης εις τον Δήμον Ροδίων. Ο Δήμαρχος Ρόδου κ. Πετρίδης θα αναχωρήση εκ Ρόδου ενωρίτερον και θα τύχη εις Στρασβούργον λαμπράς υποδοχής.

Κατά το ληφθέν έγγραφον, προς τον κ. Πετρίδην θα απονεμηθή Έπαθλον, καθώς και συμβολικόν χρηματικόν ποσόν, θα επιτραπή δε η εκφώνησις υπό του Δημάρχου Ρόδου ενός λαγυδρίου διαρκείας μέχρι 5 λεπτών.

Η τελετή θα γίνη ενώπιον των Προέδρων και των μελών της Συμβουλευτικής Συνελεύσεως Κοινοτήτων της Ευρώπης, ακολούθως, δε θα διατεθή εις τον Δήμαρχον ειδικόν τιμητικόν θεωρείον, δια την παρακολούθησιν των περαιτέρω εργασιών της Συνελεύσεως.

Εν τω μεταξύ, ως ανεκοίνωσεν ο Δήμαρχος κ. Πετρίδης, τον προσεχή Αύγουστον θα γίνη εις την Ελλάδα ειδικός εορτασμός της «Ημέρας της Ευρώπης» θα λάβη χώραν δε εις Αθήνας και Ρόδον Συνέδριον των Κοινοτήτων της Ευρώπης με συμμετοχήν 300 και πλέον Συνέδρων.

ΕΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕ ΝΕΟΝ ΒΙΒΛΙΟΝ ΠΕΡΙ ΓΕΩΡΓΙΑΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ
Εκυκλοφόρησεν εις επιμελημένην έκδοσιν βιβλίον του Δωδεκανησίου κ. Κυριάκου Φίνα, Προϊστημένου των Οικονομικών Υπηρεσιών του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου, υπό τον τίτλον «Η Γεωργία της Δωδεκανήσου και αι προϋποθέσεις αναπτύξεως αυτής».

Η μελέτη αύτη του κ. Φίνα, η οποία αποτελεί συνέχειαν προηγουμένη του εκδόσεως «Τα οπωροκηπευτικά εις τα πλαίσια της Δωδεκανησιακής Οικονομίας» έρχεται να ολοκληρώση την προσπάθειάν του δια την παρουσίασιν του πρώτου εκ των παραγωγικών κλάδων της Δωδεκανησιακής Οικονομίας.

Το βιβλίον είναι διηρημένον εις 17 κεφάλαια και εις ταύτα αναλύονται άπαντα τα οικονομικά προβλήματα, τα οποία συνθέτουν την Δωδεκανησιακήν Γεωργίαν, όπως τα της παραγωγής, της παραγωγικότητος, του προγραμματισμού, του αγροτικού εισοδήματος, της γεωργικής εκπαιδεύσεως, της εμπορίας και βιομηχανοποιήσεως των γεωργικών προϊόντων, της ορθολογικής οργανώσεως της Δωδεκανησιακής Κτηνοτροφίας κ.α.

ΣΗΜΕΡΟΝ ΑΦΙΚΝΕΙΤΑΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ κ. ΣΤΕΛΙΟΣ ΚΩΤΙΑΔΗΣ
Σήμερον την πρωίαν αναμένεται να αφιχθή εις Ρόδον ο Υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας κ. Κωτιάδης προκειμένου να διέλθη ενταύθα δύο ημέρας προς εξέτασιν διαφόρων Δωδκεναησιακών ζητημάτων.

Τον κ. Υπουργόν θα υποδεχθούν εις το αεροδρόμιον ο Νομαρχών Διευθυντής της Νομαρχίας κ. Βόνδας και οι προϊστάμενοι υπηρεσιών, καθώς και προεδρεία οργανώσεων. Εκ του αεροδρομίου ο κ. Υπουργός θα κατευθυνθή εις την Νομαρχίαν όπου θα δεχθή Επιτροπάς και πολίτας και θα εξετάση τα υποβληθησόμενα αιτήματα.

Το απόγευμα σήμερον ο Υπουργός κ. Κωτιάδης, θα πραγματοποιήση περιοδείαν ανά τας κοινότητας της Νοτίου Ρόδου προς επιτόπιον εξέτασιν ζητημάτων των κατοίκων Κατταβιάς, Λαχανιάς, Γενναδίου, Βάτι και Ασκληπιού.
Ο κ. Υπουργός θα αναχωρήση την πρωίαν αύριον.

ΕΝΕΚΡΙΘΗ Η ΔΗΜΟΠΡΑΤΗΣΙΣ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΕΩΣ ΤΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ
Το δημοτικόν Συμβούλιον Ρόδου κατά την τελευταίαν του συνεδρίασιν ενέκρινε την προκήρυξιν δημοπρασίας δια την εκτέλεσιν του έργου διαμορφώσεως της πλατείας Καραμανλή και ανεγέρσεως 18 καταστημάτων, ιδιοκτησίας του Δήμου, τα οποία θα ενοικιασθούν εις ιδιώτας επιχειρηματίας τουριστικών επαγγελμάτων.

Διαβάστε ακόμη

Φλας στο παρελθόν, 1964: 73 εργάται αναχωρούν εκ Ρόδου εις Δ. Γερμανίαν

ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1963: Νέαι καθυστερήσεις, άγονος ο διαγωνισμός δια τον λιμάνι λόγω ασαφειών του κειμένου

Φλας στο παρελθόν, 1964: Σήμερον τα ανεπίσημα εγκαίνια της πινακοθήκης

ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1964: Ενώ αναμένεται ο δήμαρχος κρίσιμος θα είναι η νέα εβδομάς δια τον δήμον

Φλας στο παρελθόν, 1964: Επιτυχίαν εσημείωσεν ο χθεσινός έρανος

Φλας στο παρελθόν 1964, Υπερπαραγωγή βερύκοκων στ' Αφάντου!

Φλας στο παρελθόν 1964, Το "Ελάκι" προσάραξε...

ΦΛΑΣ στο παρελθόν 1964, Αγωγή κατά του κ. Δημάρχου...