Π. Τοκούζης: Tώρα δικαιώνομαι για τις βραχυχρόνιες μισθώσεις

Π. Τοκούζης: Tώρα δικαιώνομαι  για τις βραχυχρόνιες μισθώσεις

Π. Τοκούζης: Tώρα δικαιώνομαι για τις βραχυχρόνιες μισθώσεις

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 888 ΦΟΡΕΣ

Πολύ καλή, εκτός απροόπτου και εξελίξεων με την Ουκρανία, διαφαίνεται να είναι η φετινή τουριστική σεζόν και για τα καταλύματα, όπως δήλωσε στον “Sky 100,8 “o πρόεδρος της Συνομοσπονδίας Ελληνικών Τουριστικών Καταλυμάτων Ελλάδος κ. Παναγιώτης Τοκούζης.

«Η σεζόν από ότι φαίνεται θα είναι καλύτερη από τις τελευταίες δύο χρονιές. Δεν γνωρίζουμε τι θα γίνει με την Ουκρανία. Τελευταία είχαν ψιλοπαγώσει κρατήσεις που είχαν καλύτερη ροή. Ας ελπίσουμε ότι θα τελειώσει σύντομα και δεν θα επηρεάσει τη φετινή τουριστική περίοδο. Για μας είναι δύσκολη να πιάσουμε τα δεδομένα του 2019», τόνισε ο κ. Τοκούζης.

Σε ερώτηση για τις αγορές που μπορούν να δώσουν αρκετούς τουρίστες στα καταλύματα ο κ. Τοκούζης τόνισε ότι αναμένονται αρκετές αφίξεις από τη Γερμανική τουριστική αγορά αλλά και από την Αγγλική.
«Από τη Ρωσία είναι δύσκολο να έχουμε κρατήσεις από τώρα. Αν γίνει κάτι, θα είναι κρατήσεις της τελευταίας στιγμής», είπε ο κ. Τοκούζης.

Σε ερώτηση για το πρόβλημα που δημιουργούν οι βραχυχρόνιες μισθώσεις και τις αντιδράσεις από ΞΕΕ και ΠΟΞ ο κ. Τοκούζης εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι γίνονται κινήσεις για τη λύση του ζητήματος. «Το πρόβλημα ξεκίνησε από το 2016. Τότε ήμουν ο μόνος που είχα σταθεί απέναντι σε αυτό το δημιούργημα.

Είχα καταλάβει το μέγεθος του προβλήματος που θα δημιουργούνταν. Πολλοί επιχειρηματίες του τομέα μας αναρωτιούνται για ποιο λόγο να καταβάλλουν τόσα χρήματα για να καλύψουν το κόστος λειτουργίας των καταλυμάτων τους όταν υπάρχουν άλλοι που ασχολούνται με τη βραχυχρόνια μίσθωση και πληρώνουν λίγα χρήματα.

Τότε το ΞΕΕ και ο ΣΕΤΕ δεν πέρασαν δυναμικά στην αντεπίθεση για το θέμα. Είναι απαράδεκτο η πολιτεία να έχει δύο μέτρα και δύο σταθμά. Ο κλάδος μας, δηλαδή τα μη κύρια καταλύματα, δεν είναι κλειστό αλλά ανοικτό επάγγελμα», τόνισε ο κ. Τοκούζης.

Διαβάστε ακόμη

Οι Ιταλοί “ψηφίζουν” Αστυπάλαια για διακοπές το φετινό καλοκαίρι

Ζήστε αξέχαστες εμπειρίες στη Ρόδο παροτρύνει τους αναγνώστες της η Rebekah Blakey, blogger από τη Μεγάλη Βρετανία

Αύξηση 8,4% καταγράφηκε στις αφίξεις τουριστών τον Απρίλιο

Κατέπλευσε για πρώτη φορά στη Ρόδο το κρουαζιερόπλοιο Celebrity Ascent

191 θαλαμηγοί στη Ρόδο από τις αρχές του χρόνου

Η Ελλάδα στους πιο δημοφιλείς προορισμούς για τις μεγάλες ευρωπαϊκές αγορές

Γ. Ματσίγκος: Πολύ καλά εξελίχθηκε η τουριστική κίνηση τον Απρίλιο στη Ρόδο

Προβολή της Ρόδου στην Ολλανδική και Βελγική αγορά από την blogger Anne Maria De Graaf – Γαστρονομική περιήγηση του νησιού