Με ανυπομονησία περιμένουν το άνοιγμα οι καταστηματάρχες της Παλιάς Πόλης

Με ανυπομονησία περιμένουν το άνοιγμα οι καταστηματάρχες της Παλιάς Πόλης

Με ανυπομονησία περιμένουν το άνοιγμα οι καταστηματάρχες της Παλιάς Πόλης

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 883 ΦΟΡΕΣ

Εκφράζουν την αισιοδοξία τους αλλά ανησυχούν για το κόστος ηλεκτρικού ρεύματος

Με μεγάλη ανυπομονησία περιμένουν οι καταστηματάρχες της Μεσαιωνικής Πόλης το άνοιγμα της τουριστικής περιόδου, προκειμένου να αρχίσουν να λειτουργούν τα καταστήματά τους και να κινηθεί η οικονομία μετά από αρκετούς μήνες απραξίας.

Ήδη τα μηνύματα που έχει το σωματείο τους, είναι αρκετά θετικά, καθώς φέτος η τουριστική περίοδος θα ξεκινήσει νωρίτερα σε σχέση με πέρυσι, ενώ ευχάριστες είναι οι εξελίξεις και στην κρουαζιέρα, η οποία θα ανακάμψει ουσιαστικά στην πορεία.
Όπως δήλωσε η υπεύθυνη Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων του σωματείου Επιχειρηματιών και Επαγγελματιών Μεσαιωνικής Πόλης Μαρία Αγγέλου, οι συνάδελφοί της θα αρχίσουν να προετοιμάζονται για τη σεζόν μέσα στις επόμενες ημέρες, καθώς οι πτήσεις ξεκινούν στο τέλος αυτού του μήνα.

«Τα πρώτα μηνύματα που λαμβάνουμε είναι θετικά, οπότε και εμείς είμαστε συγκρατημένα αισιόδοξοι ότι θα επιστρέψουμε σε μία μορφή κανονικότητας. Ήδη τα πρώτα τσάρτερ γνωρίζουμε ότι θα έρθουν στο τέλος Μαρτίου, οπότε οι προετοιμασίες για όλους θα ξεκινήσουν με την είσοδο της άνοιξης.

Περιμένουμε να δούμε αν όντως έρθουν τα τσάρτερ αυτό το διάστημα και τι κόσμο θα φέρουν, αναμένοντας φυσικά να κερδίσουμε μέρος του πρώτου τριμήνου που τα δύο τελευταία χρόνια λόγω της πανδημίας είχε απολεσθεί.

Οι κρατήσεις φαίνονται ήδη πολύ υψηλές για το νησί μας, στα κρουαζιερόπλοια είναι επίσης ικανοποιητικός ο αριθμός που έχει δηλωθεί, οπότε είμαστε συγκρατημένα αισιόδοξοι. Περιμένουμε όμως να δούμε τι συνέπειες θα έχουν όλα αυτά που συμβαίνουν ελπίζοντας ότι θα τελειώσει σύντομα και δεν θα μας επηρεάσει αρνητικά» δήλωσε και τόνισε ότι μετά τα μέσα του Μάρτη θα ανοίξουν τα καταστήματά τους για να τα προετοιμάσουν και να υποδεχτούν τους πρώτους πελάτες.

Επίσης, όπως έκανε γνωστό, το σωματείο θα κάνει και κάποιες συναντήσεις με φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης κυρίως και παράλληλα προετοιμάζονται και οι διαδικασίες των εκλογών. Οι εκλογές θα διεξαχθούν μάλλον τέλος Απρίλη, καθώς περιμένουν να δούν τα υγειονομικά μέτρα και πώς θα διαμορφωθούν αυτά κυρίως σε ό,τι αφορά τη διεξαγωγή της γενικής συνέλευσης και των εκλογών.

Μάλιστα έκανε γνωστό ότι το επόμενο διάστημα θα γίνει συνάντηση με τη διεύθυνση Μεσαιωνικής πόλης για να συζητηθούν θέματα που αφορούν τη λειτουργία των καταστημάτων.

«Είχαμε ικανοποιητικά έσοδα πέρυσι»
Η κ. Αγγέλου ερωτηθείσα για το πώς πήγε η σεζόν πέρυσι, απάντησε ότι τα πράγματα, δεδομένων των συνθηκών, δεν πήγαν άσχημα. «Τα πράγματα πήγαν αρκετά καλά, που σημαίνει ότι τα έσοδά μας ήταν ικανοποιητικά ώστε να μπορέσουμε να έχουμε ένα φυσιολογικό επίπεδο διαβίωσης για τον χειμώνα. Δεν μπορέσαμε να αποπληρώσουμε όλες μας τις υποχρεώσεις, καθώς ο covid μας πήγε πίσω. Αυτό όμως δε σημαίνει ότι από όλα τα μέτρα που πήρε η κυβέρνηση δεν βοηθηθήκαμε.

Για την επιστρεπτέα προκαταβολή θα πληρώσουμε ένα ποσοστό ανάλογα με το ποσό που πήραμε και η πρώτη δόση θα είναι στο τέλος Ιουνίου. Ήταν ένα αίτημα που είχαμε όλες οι επαγγελματικές κατηγορίες λαμβάνοντας υπόψη και τις εποχικές γι’ αυτό δεν θέλαμε να γίνει τον Μάρτη η πρώτη δόση δεν θα είχαμε χρήματα να δώσουμε. Το ότι θα γίνει την πρώτη Ιούνη είναι πολύ θετικό, θα προτιμούσαμε βέβαια να γίνει εντελώς το κούρεμα, αλλά μάλλον αυτό το σενάριο απομακρύνεται».

Τους... καίει το ηλεκτρικό ρεύμα!
Δεν παρέλειψε όμως να κάνει αναφορά και στο μεγάλο θέμα των ημερών που δεν είναι άλλο από τις αυξήσεις στο ηλεκτρικό ρεύμα, γεγονός που προβληματίζει τους καταστηματάρχες και τους αναγκάζει να ζητήσουν στήριξη και βοήθεια.

Η κ. Αγγέλου αφού είπε ότι για τα δεδομένα της στιγμής τα μέτρα της κυβέρνησης είναι αρκετά στάθηκε ιδιαίτερα στους λογαριασμούς του ρεύματος, οι οποίοι, όπως είπε, ανεβαίνουν απίστευτα. «Και τα καταστήματα της εστίασης αλλά και τα δικά μας που λειτουργούν πάνω από 12 ώρες τη μέρα, περίπου 14 ώρες λειτουργούν στο φουλ της σεζόν, φαντάζομαι ότι θα έχουν υπέρογκους λογαριασμούς και θα είμαστε από αυτούς που θα χρειαστούμε βοήθεια αν σκεφτεί κανείς ότι δεν έχουμε έσοδα τα τελευταία δύο χρόνια. Είναι μία κίνηση που σκεφτόμαστε πολύ σοβαρά γιατί θέλουμε τα αιτήματά μας να είναι ρεαλιστικά.

Σε κάθε περίπτωση περιμένουμε με ανυπομονησία να ανοίξουμε, καθώς το τελευταίο δίμηνο του χειμώνα πάντα είναι περιορισμένα τα εισοδήματά μας. Είναι ώρα να ξεκινήσει η τουριστική περίοδος» δήλωσε.

Αναφορικά με τις κρουαζιέρες αυτές, όπως είπε, ακόμα είναι bubble καθώς είμαστε σε «βαθύ κόκκινο». «Περιμένουμε να δείξουμε καλύτερη υγειονομική εικόνα μέσα στον Μάρτιο, οπότε από τον Απρίλιο να μπορούν να έρθουν σε επαφή μαζί μας να μπορούν να καταναλώσουν στα καταστήματά μας και αυτό θα είναι ικανοποιητικό, καθώς είναι σημαντικός ο αριθμός των κρουαζιεροπλοίων που θα προσεγγίσουν το νησί. Αυτό θα είναι μία τονωτική ένεση γιατί η Μεσαιωνική Πόλη χωρίς κρουαζιέρα έχει πολύ μεγάλη πτώση τζίρου» κατέληξε.

Για το περιφερειακό φυτώριο
Με την ευκαιρία η κ. Αγγέλου ως διευθύνουσα σύμβουλος του περιφερειακού φυτωρίου που ανέλαβε καθήκοντα την 1η Οκτωβρίου, δήλωσε και τα εξής: «οι λειτουργίες και του φυτωρίου και του σφαγείου που έχουμε στην αρμοδιότητά μας έχουν σταθεροποιηθεί πλήρως, βρισκόμαστε σε μία ανοδική πορεία ανανεώνοντας και τις μονάδες και τον εξοπλισμό που είναι απαραίτητος.

Έχουμε στο πρόγραμμα την περιβαλλοντική εκπαίδευση που κάνουμε στα σχολεία του νησιού μας ενώ την έχουμε ξεκινήσει και στα υπόλοιπα νησιά της Δωδεκανήσου. Έχουμε ήδη πάει σε Κω και Κάλυμνο, είναι προγραμματισμένο να πάμε σε Χάλκη, Λέρο και Σύμη, ενώ θα μεταφέρουμε φυτά που έχουν σχέση με τον λαχανόκηπο τα οποία ο ίδιοι οι μαθητες των πρώτων τάξεων του δημοτικού και του νηπιαγωγείου και των παιδικών σταθμών θα πρέπει να φυτέψουν και να φροντίσουν.

Επίσης φροντίζουμε τον καλλωπισμό αυτών των σχολείων και κάνουμε περιβαλλοντική εκπαίδευση με το διευθυντή μας κ. Ρένεση σε μαθητές του νησιού που έρχονται στο φυτώριο και βλέπουν τι γίνεται εκεί, κάτι που είναι πολύ ενδιαφέρον, ενώ προσπαθούμε να διευρύνουμε και άλλο το πεδίο δράσης μας ανάλογα με το καταστατικό μας».

Διαβάστε ακόμη

Ενθαρρυντικά ξεκινάει η σεζόν για τη ΔΕΡΜΑΕ

Συνέδριο για τον ρόλο της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη διεξάγεται στη Ρόδο

Ιακ. Γρύλλης: «Επιχειρείται η ηθική και οικονομική εξόντωσή μου»

54 προσλήψεις από τον δήμο Ρόδου για την προστασία των δασών

Απαγορεύεται η διέλευση και παραμονή στις δασικές περιοχές τις νυκτερινές ώρες

Επίθεση Γ. Νικητιάδη στη ΝΔ για το ακτοπλοϊκό Καρπάθου-Κάσου σε συζήτηση με τον Γ. Παππά στη Βουλή

Αύριο Σάββατο στις 12 το μεσημέρι το τελευταίο αντίο στον Αθανάσιο Κούτσια

Οδηγίες του Ιατρικού Συλλόγου για την προστασία από την αφρικανική σκόνη