Βραβεύτηκαν οι μαθητές και οι καθηγητές του 3ου Λυκείου Ρόδου

Βραβεύτηκαν οι μαθητές και  οι καθηγητές του 3ου Λυκείου Ρόδου

Βραβεύτηκαν οι μαθητές και οι καθηγητές του 3ου Λυκείου Ρόδου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 714 ΦΟΡΕΣ

Βραβεύτηκαν χθες το μεσημέρι από την περιφέρεια νοτίου Αιγαίου 65 μαθητές και 15 καθηγητές του 3ου ΓΕΛ Ρόδου («Καπνοβιομηχανίας») για την εξαιρετική παρουσίαση της Ρόδου στο κυριακάτικο «Βήμα» της 23ης Ιανουαρίου 2022.

Τους μαθητές και καθηγητές βράβευσε ο περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος ενώ στην τελετή παρευρέθηκαν ο χωρικός αντιπεριφερειάρχης Χρήστος Ευστρατίου και ο εντεταλμένος Πρωτογενούς Τομέα Φιλήμονας Ζαννετίδης.
Πρόκειται για ένα ένθετο-έκπληξη για τη Ρόδο, 26 σελίδων αφού για πρώτη φορά μαθητές και μαθήτριες του 3ου ΓΕΛ Ρόδου, υιοθετούν τον ρόλο του ρεπόρτερ και δημοσιογράφου. Μέσα από επισκέψεις σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους και μνημεία, επιτόπια καταγραφή, έρευνα και συνεντεύξεις, γράφουν για τη Ρόδο, την Ιστορία της μέσα στους αιώνες και την αναδεικνύουν.

Γράφουν για τους μεγάλους Ρόδιους Μαθηματικούς και Αστρονόμους, παρουσίασαν τα απαράμιλλης ομορφιάς κεραμικά I.C.A.R.O., έγραψαν για το ιστορικό κτήριο που στεγάζει το σχολείο τους, την παλιά ιταλική Καπνοβιομηχανία, κάλυψαν το φετινό μεσαιωνικό φεστιβάλ της Ρόδου, έγραψαν για τον πρωτοπόρο Ρόδιο σκιτσογράφο Βαγγέλη Παυλίδη, για τη συμβολή του Λυκείου Ελληνίδων στη συνέχιση της παράδοσης και διατήρησης της λαϊκής κληρονομιάς, επισκέφτηκαν το Μουσείο Νεοελληνικής Τέχνης του Δήμου Ρόδου τη Δημόσια Βιβλιοθήκη της Ρόδου, το κτήριο της Καστελλανίας της Μεσαιωνικής Πόλης.

Επίσης έγραψαν για τα κάστρα της Ρόδου, τη Φιλέρημο και τις κρυμμένες της ομορφιές, πήραν συνέντευξη από τον κύριο Μιλτιάδη Λογοθέτη για την οικονομία και τις προοπτικές ανάπτυξης του νησιού, παρουσίασαν τις μοναδικές στον κόσμο άγριες ορχιδέες της Ρόδου, το εμβληματικό ελάφι Dama- dama, το λιλιπούτειο ψαράκι «Γκιζάνι», που καταφέρνει να επιβιώνει και τις μοναδικές πεταλούδες στη μαγική Κοιλάδα των Πεταλουδών.

Παράλληλα έγραψαν για τα θρησκευτικά προσκυνήματα, τις ανθρωπιστικές δράσεις και φυσικά για τις γεύσεις του νησιού, παραδοσιακά εδέσματα, όπως το μελεκούνι, το ποτό Κοριαντολίνο και την ιστορία του. Τέλος, οι μαθητές και οι μαθήτριες του 3ου ΓΕΛ Ρόδου, εξέφρασαν και τους προβληματισμούς τους για το εξεταστικό σύστημα των πανελλαδικών, τις ανησυχίες τους για την πανδημία της νόσου Covid-19 και σχολίασαν την αστεία πλευρά της τηλεκπαίδευσης.

Διαβάστε ακόμη

Τρία βραβεία σε διεθνή διαγωνισμό απέσπασε ο «Δράκος της Ρόδου»

Πανελλαδικές 2024: Στους 68.851 οι εισακτέοι – Το πρόγραμμα

Στις 4 Ιουνίου οι εξετάσεις ενηλίκων για απόκτηση απολυτηρίου Δημοτικού Σχολείου στην Κάλυμνο

To xρονοδιάγραμμα των εξετάσεων: 20 Μαΐου ξεκινούν στα Λύκεια, 3 Ιουνίου στα Γυμνάσια, από 31 Μαΐου οι Πανελλαδικές στα ΓΕΛ

Δράσεις του 2ου ΕΠΑ.Λ.-Π.ΕΠΑ.Λ. Ρόδου για την Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων

Μοναδική γιορτή επιστήμης και τεχνολογίας, στο 1ο Γ.Ε.Λ. ΡΟΔΟΥ «Βενετόκλειο»

Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος στο Π.Μ.Σ. με τίτλο «Περιβαλλοντική Εκπαίδευση»

Πρωτότυπη ενδοσχολική επιμόρφωση του 2ου Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου Ρόδου