Η Νικόλ Κυριακοπούλου βραβεύτηκε από τον ΣΕΓΑΣ

Η Νικόλ Κυριακοπούλου βραβεύτηκε από τον ΣΕΓΑΣ

Η Νικόλ Κυριακοπούλου βραβεύτηκε από τον ΣΕΓΑΣ

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 534 ΦΟΡΕΣ

Μια βραδιά λαμπερή ήταν η προχθεσινή με πρόσωπα χαρούμενα, φωτεινά χαμογελαστά. Μια βραδιά όπου η οικογένεια του στίβου αντάμωσε και πάλι μαζί για να θυμηθεί όλες τις όμορφες στιγμές που έγραψαν τη δική τους ιστορία τη χρονιά που πέρασε.

Μια βραδιά όπου ο ΣΕΓΑΣ τίμησε τους αθλητές και τις αθλήτριες που διακρίθηκαν στα στάδια του κόσμου το 2021 και μαζί τίμησε τους προπονητές τους και τα σωματεία τους. Αθλητές και αθλήτριες, που κόντρα στα προβλήματα που δημιούργησαν οι ιδιότυπες συνθήκες της πανδημίας, κατάφεραν να φέρουν σε πέρας τον στόχο τους και μαζί να γεμίσουν περηφάνια τη χώρα.

Μια βραδιά στο ξενοδοχείο Grand Hyatt στην οποία έδωσαν το «παρών» τα κορυφαία ονόματα του ελληνικού στίβου, ο Μίλτος Τεντόγλου, ο Εμμανουήλ Καραλής, η Νικόλ Κυριακοπούλου, η Ελίνα Τζένγκο, ο Χρήστος Φραντζεσκάκης, ο Οδυσσέας Μπουζενίδης, η΄Ελένη Πόλακ και όλα τα υπόλοιπα παιδιά.

«Όλοι εμείς ας κάνουμε πίσω σε λόγια και παρουσία, γιατί η βραδιά ανήκει στους αθλητές και στις αθλήτριες. Αν αναλογιστούμε τα δύο χρόνια δοκιμασίας που περνάει η χώρα μας, τα αποτελέσματα έχουν ακόμη μεγαλύτερη αξία.

Εκ μέρους της διοίκησης του ΣΕΓΑΣ θέλω να ευχαριστήσω όλους τους πρωταγωνιστές και να δεσμευτώ πως δε θα επιτρέψουμε στους εαυτούς μας να τους στεναχωρήσουμε και να τους απογοητεύσουμε. Προχωράμε όλοι μαζί», είπε η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, Σοφία Σακοράφα στον σύντομο χαιρετισμό της, εμφανώς συγκινημένη και χαρούμενη.

Η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ έκανε την πρώτη βράβευση της γιορτής, στον «χρυσό» ολυμπιονίκη Μίλτο Τεντόγλου, στον προπονητή του Γιώργο Πομάσκι και στον πρόεδρο του ΓΣ Κηφισιάς, Γιάννη Σιώμο.
Ο Υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης τίμησε με την παρουσία του την εκδήλωση και στον σύντομο χαιρετισμό του τόνισε: «Η βραδιά είναι δική σας ευχόμαστε να γιορτάσουμε μαζί σας και άλλες νίκες και άλλες επιτυχίες». Ο κ. Αυγενάκης έκανε την βράβευση στον τέταρτο στους Ολυμπιακούς Αγώνες, Εμμανουήλ Καραλή.

Λίγο πριν από την έναρξη των βραβεύσεων ο αντιπρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Κώστας Κεντέρης πήρε τον λόγο και έστειλε το μήνυμα της νέας εποχής στην οποία έχει μπει πλέον ο ΣΕΓΑΣ.
«Η νέα εποχή του ΣΕΓΑΣ. Ένα πρώτο βήμα για να νιώθουν τα σωματεία ασφάλεια. Ένα πρώτο βήμα για να νιώθουν οι αθλητές αξιοπρεπείς και υπερήφανοι. Ένα βήμα για να βελτιώσουμε τις συνθήκες δουλειάς των προπονητών μας.

Ένα βήμα για να χτίσουμε γερές και ειλικρινείς βάσεις συνεργασίας με την τοπική αυτοδιοίκηση αλλά και την δημόσια διοίκηση. Ένα βήμα για να προβάλουμε το αληθινό πρόσωπο του αθλητισμού. Ένα βήμα που θα ενώνει το παρελθόν με το παρόν και θα οραματίζεται το μέλλον.

Το πιο ωραίο βήμα μιας ομοσπονδίας που ενώνει, της πιο ιστορικής ομοσπονδίας της χώρας. Όλα μας τα συναισθήματα, όλες μας τις σκέψεις… σε ένα βήμα…», ήταν τα λόγια του Κεντέρη, τα οποία συνόδευσαν ένα όμορφο βίντεο παραγωγή της Ομοσπονδίας για την προώθηση του στίβου.

Η Ομοσπονδία παράλληλα με τις βραβεύσεις τίμησε σπουδαίες προσωπικότητες που έχουν προσφέρει τις υπηρεσίες τους στην οικογένεια του στίβου από διάφορα πόστα.
*Ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, ήταν αυτός που έκανε τη βράβευση στην Νικόλ Κυριακοπούλου από τον ΑΓΕΣ Κάμειρος 2009 για την παρουσία και την 8η θέση στους Ολυμπιακούς Αγώνες, η οποία ανέβηκε στο βήμα και παρέλαβε το βραβείο της μαζί με την κόρη της Λένια.

Ιδιαίτερα συγκινητικές ήταν οι στιγμές στα ειδικά βραβεία εκεί όπου δόθηκε και το βραβείο «Βασίλης Σεβαστής», στη μνήμη του πρώην προέδρου και γενικού γραμματέα του ΣΕΓΑΣ. Η κόρη του, Αφροδίτη, έδωσε το βραβείο στον Μάκη Κορκίζογλου, τον κορυφαίο Έλληνα δεκαθλητή όλων των εποχών στη χώρα.

Ο Νότης Παπούλιας με δάκρυα στα μάτια παρέλαβε το βραβείο «Ευ αγωνίζεσθαι», για την απόφαση του να ταξιδέψει στο Βελιγράδι για να παραλάβει την αθλήτρια Δήμητρα Γναφάκη που νοσούσε με Covid-19. Η γυναίκα του αείμνηστου Κώστα Σπανίδη, Γεωργία Γιαννακίδου, έδωσε στην Ελίνα Τζένγκο το βραβείο «Κώστας Σπανίδης», ενώ ο πρώην πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Κώστας Παναγόπουλος έδωσε το βραβείο «Γιάννης Σταματόπουλος» στους Ορέστης Ντουσάκης και Έλλη Δεληγιάννη.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού Γιώργος Μαυρωτάς, ο πρόεδρος της ΕΟΕ, Σπύρος Καπράλος, ο πρώην Δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης κ.α.
Η Βράβευση Διακριθέντων Αθλητών/Αθλητριών: Ολυμπιακοί Αγώνες (Τόκιο):
• Μίλτος Τεντόγλου – Χρυσό Μετάλλιο στο Άλμα εις Μήκος (Γ.Σ. Κηφισιάς)
Προπονητής: Γιώργος Πομάσκι

• Εμμανουήλ Καραλής – 4η θέση στο Άλμα επί Κοντώ (Γ.Σ. Απόλλων Πύργου)
Προπονητής: Παναγιώτης Συμεωνίδης

• Κατερίνα Στεφανίδη – 4η θέση στο Άλμα επί Κοντώ (Α.Ο. Φιλοθέης Αττικής)
Προπονητής: Mitchell James Krier

• Νικόλ Κυριακοπούλου– 8η θέση στο Άλμα επί Κοντώ (Α.Γ.Ε.Σ. Κάμειρος 2009)
Προπονητής: Φώτης Στεφανής

• Αντιγόνη Ντρισμπιώτη – 8η θέση στα 20χλμ. Βάδην
(Α.Σ.Σ. Αλέξανδρος Μακεδονίας)
Προπονητής: Ναπολέων Κεφαλόπουλος.

Διαβάστε ακόμη

Μεγάλη πρόκριση στον τελικό για τη Μικτή Κ16 της ΕΠΣΔ

Τη Δευτέρα αναχωρεί ο Φοίβος

Ρήξη πρόσθιου χιαστού ο Νίκος Καμαριανός!

Συνέχεια στις διοργανώσεις του Ομίλου Αγωνιστικού Μπριτζ Ρόδου

Τα αποτελέσματα του διασυλλογικού πρωταθλήματος στίβου Κ18

ΠΑΕ Διαγόρας: Την προσεχή Τετάρτη με τον Γιούχτα

Ακουσίλαος Φανών: Ανανέωσε και ο Καλοπέτρης

Αστέρας Παστίδας: Αποχωρεί ο Λιαμής, σήμερα η Γ.Σ.