Φ. Χατζηδιάκος: Πριν από τον δήμο θα καταρρεύσει οικονομικά η ΔΕΥΑΡ

Φ. Χατζηδιάκος: Πριν από τον δήμο θα καταρρεύσει οικονομικά η ΔΕΥΑΡ

Φ. Χατζηδιάκος: Πριν από τον δήμο θα καταρρεύσει οικονομικά η ΔΕΥΑΡ

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 647 ΦΟΡΕΣ

Δριμεία κριτική στη δημοτική αρχή για την αναμόρφωση του προϋπολογισμού άσκησε μιλώντας στον “Sky 100,8” χθες ο επικεφαλής της παράταξης μείζονος μειοψηφίας και τέως δήμαρχος Ρόδου κ. Φώτης Χατζηδιάκος.

Πρέπει να βλέπουμε εκτός από τα έσοδα πόσα εισπράττει ο Δήμος. Η ανακοίνωση που εξέδωσαν αποτελεί παραδοχή ότι έχουν ρίξει τον Δήμο στα βράχια.

Πριν από το Δήμο όμως, έχει πτωχεύσει η ΔΕΥΑΡ. Δεν μας είπαν αν έχουν εισπράξει τις επιταγές των μεγαλοξενοδόχων τόνισε ο κ. Χατζηδιάκος, με αφορμή τη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΥΑΡ για τη νέα προγραμματική σύμβαση για το φράγμα.

«Με τη νέα σύμβαση το κόστος είναι 23 εκατομμύρια 200.000 ευρώ. Αν όλα αυτά προχωρήσουν, λυπάμαι αλλά ο Δήμος έχει ήδη καταρρεύσει», τόνισε ο κ. Χατζηδιάκος.

Αναλυτικότερα, ο κ. Φώτης Χατζηδιάκος ξεκίνησε την τοποθέτησή του αναφερόμενος στην επίθεση της Ρωσίας στην Ουκρανία.
«Αυτή τη στιγμή, προέχει ο πόλεμος. Το αναφέρω αυτό γιατί την πανδημία την πολέμησαν οι επιστήμονες. Τον πόλεμο όμως ποιος θα τον αντιμετωπίσει;», τόνισε.

Ο κ. Χατζηδιάκος θύμισε την πρόβλεψη που είχε κάνει για την οικονομική κατάρρευση του Δήμου Ρόδου από τον τρίτο χρόνο της θητείας.
«Έβλεπα τις αλόγιστες σπατάλες και με ποιο τρόπο γίνονταν οι απευθείας αναθέσεις σε αγορές και εκτελέσεις έργων. Κτυπούσα τον κώδωνα του κινδύνου και μου έλεγαν πως κάνω μικροπολιτική. Ήρθαν από μόνοι τους και μας είπαν ότι ο Δήμος σχεδόν καταρρέει. Δεν έχω τον χρόνο να σας αναφέρω πώς κατέληξαν από τα 55 εκατομμύρια ευρώ που αφήσαμε εμείς ταμείο στα 6 εκατομμύρια. Πρέπει να βλέπουμε όχι πόσα εισπράττουμε αλλά πόσα ξοδεύουμε και τι θα περισσέψει. Αυτό επιτάσσει η κοινή λογική για την οικονομική διαχείριση», δήλωσε ο κ. Χατζηδιάκος.

Πριν από τον Δήμο είπε ο κ. Χατζηδιάκος, θα καταρρεύσει η ΔΕΥΑΡ.
«Αν δεν είχε στηριχθεί οικονομικά από τον Δήμο με χρήματα από το Ταμείο Παρακαταθηκών, η κατάσταση για τη ΔΕΥΑΡ θα ήταν πολύ διαφορετική. Μας είπαν πως έκαναν αναπροσαρμογή προς τα κάτω για την τιμή του νερού. Δεν μας είπαν αν έχουν εισπράξει τις οφειλές από τους μεγαλοξενοδόχους. Ξέρουν πολύ καλά ποιοι οφείλουν, όπως και εγώ, γιατί οι ρυθμίσεις έγιναν επί θητείας μου. Κάποια στιγμή θα πρέπει να ερωτηθούν», είπε ο κ. Χατζηδιάκος.

Με αφορμή τη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΥΑΡ και την προγραμματική σύμβαση για το φράγμα του Γαδουρά, ο τέως δήμαρχος δήλωσε:
«Εμείς λόγω των αναγκών τότε είχαμε υπογράψει σύμβαση με το πιστόλι στον κρόταφο. Το νερό τότε κόστιζε 1.500.000 ευρώ και 700.000 το ρεύμα. Τώρα για μια σύμβαση εξαετούς διάρκειας το κόστος ανέρχεται στα 23.200.000 ευρώ. Πώς θα βγει αυτό θα το δούμε. Εγώ είχα προβλέψει τότε τα δύο τελευταία χρόνια να αναλάβουν οι μηχανολόγοι της ΔΕΥΑΡ τη διαχείριση του φράγματος Τώρα πάνε να υπογράψουν μια νέα σύμβαση. Με αφορμή και τη σύμβαση για την καθαριότητα να προχωρήσουν όλα αυτά λυπάμαι αλλά ο Δήμος έχει ήδη καταρρεύσει», δήλωσε ο κ. Χατζηδιάκος που έκλεισε τη συνέντευξη με την ευχή να επικρατήσει η ειρήνη στην Ουκρανία και να απαλυνθούν και οι οικονομικές συνέπειες.

Αναφορά έκανε ο κ. Χατζηδιάκος και στη έλλειψη υλικών σε τοπικές κοινότητες για υλοποίηση έργων.
«Φθάσαμε σε ένα ελάχιστο αποθεματικό. Μου λένε οι πρόεδροι των τοπικών κοινοτήτων ότι δεν έχουν πίσσα».

Ο κ. Χατζηδιάκος αναφέρθηκε και στις επιπτώσεις από την επίθεση στην Ουκρανία.
«Περιμέναμε να περάσει η πανδημία και να ξεκινήσει δυναμικά η σεζόν. Σημασία έχει και από τα έσοδα στον τουρισμό αν έχουμε θετικό πρόσημο γιατί οι ξενοδόχοι πιέζονται από την ακρίβεια και τις αυξήσεις στο ρεύμα», τόνισε.

Διαβάστε ακόμη

Απαγορεύεται η διέλευση και παραμονή στις δασικές περιοχές τις νυκτερινές ώρες

Επίθεση Γ. Νικητιάδη στη ΝΔ για το ακτοπλοϊκό Καρπάθου-Κάσου σε συζήτηση με τον Γ. Παππά στη Βουλή

Αύριο Σάββατο στις 12 το μεσημέρι το τελευταίο αντίο στον Αθανάσιο Κούτσια

Οδηγίες του Ιατρικού Συλλόγου για την προστασία από την αφρικανική σκόνη

Επτά πλωτά ραντάρ «κλειδώνουν» το Αιγαίο

Εκδήλωση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τις Ευρωεκλογές με Κ. Αρβανίτη, Ζ. Τσιριγώτη, Κ. Γιαννακά

Συνέδριο με θέμα «Ο ρόλος της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη και την προστασία του περιβάλλοντος στην περιφέρεια»

Γ. Χατζημάρκος: «Αυτοί οι «ευαίσθητοι» δεν είναι φίλοι του περιβάλλοντος. Φίλοι του... μαζούτ είναι.»