Τα ελληνικά νησιά στους δημοφιλείς προορισμούς των Βρετανών

Τα ελληνικά νησιά στους δημοφιλείς προορισμούς των Βρετανών

Τα ελληνικά νησιά στους δημοφιλείς προορισμούς των Βρετανών

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 371 ΦΟΡΕΣ

«Προορισμοί νησιών, όπως οι Βαλεαρίδες, οι Κανάριοι Νήσοι, η Καραϊβική, ο Μαυρίκιος, οι Μαλδίβες, η Μάλτα και τα ελληνικά νησιά είναι πολύ δημοφιλείς». Σε αυτή τη δήλωση προχώρησε ο Ian Dockreay, διευθύνων σύμβουλος της Βρετανικής Equator Learning.

Ταυτόχρονα η παραδοσιακή περίοδος αιχμής κρατήσεων του Ιανουαρίου έχει μετατοπιστεί στον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο του τρέχοντος έτους.
Αυτό αποκαλύπτει έρευνα της Equator Learning σε 350 μέλη του προσωπικού ταξιδιωτικών πρακτορείων.
Ειδικότερα, το 46% των ερωτηθέντων είπε ότι η μέγιστη περίοδος κρατήσεων θα είναι στο τέλος αυτού του μήνα.
Το 19% ανέφερε τον Μάρτιο και τον Απρίλιο ως την κύρια περίοδο για την πραγματοποίηση πωλήσεων.

Τα δύο πέμπτα (41%) θεωρούν ότι τα διεθνή ταξίδια θα αυξηθούν το δεύτερο τρίμηνο του 2022. Ένα παρόμοιο ποσοστό (39%) υποδεικνύει το τρίτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους.
Ανοδική πορεία καταγράφουν και οι πολυτελείς κρατήσεις και οι κρατήσεις κρουαζιέρας. Αυτό αντανακλά την «καταναλωτική δύναμη και την επιθυμία για ταξιδιωτικές εμπειρίες μιας ζωής», δήλωσε ο Equator.

Κορυφαiοι προορισμοi
Οι προορισμοί της Νότιας Ευρώπης παραμένουν δημοφιλείς, με ορισμένες περιοχές μεγάλων αποστάσεων να παρουσιάζουν αυξανόμενη ζήτηση. Αυτές είναι η Καραϊβική, η Βόρεια Αμερική και η Μέση Ανατολή, ιδιαίτερα το Ντουμπάι.
Η Νοτιοανατολική Ασία συνεχίζει να υποφέρει από τον αντίκτυπο των αυστηρότερων ταξιδιωτικών περιορισμών. Η Αυστραλία επωφελείται τώρα από το άνοιγμα στους επισκέπτες.

ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΙΣ ΑΓΟΡΕΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ, ΑΓΓΛΙΑΣ ΚΑΙ ΓΑΛΛΙΑΣ
Οι αγορές της Γερμανίας της Αγγλίας και της Γαλλίας ήταν αυτές που κατέγραφαν την μεγαλύτερη κινητικότητα την προηγούμενη εβδομάδα σύμφωνα με τα στοιχεία των τουριστικών επιχειρηματιών της περιοχής.
Τόσο σε ό,τι αφορά τις πτήσεις όσο και τις αεροπορικές θέσεις οι τρεις αυτές χώρες, ξεχωρίζουν από τις υπόλοιπες και μάλιστα οι δύο πρώτες είναι εκείνες που διαμορφώνουν την τουριστική κίνηση κάθε χρόνο στη Ρόδο. Από τα Σκανδιναβικά κράτη όμως δεν έχουμε ακόμη έντονη κινητικότητα είμαστε σε αναμονή και δεν θα πρέπει να περιμένουμε ιδιαίτερα θεαματικά νούμερα καθώς και το 2019 είχαμε μείωση της τουριστικής κίνησης. Από αυτά ίσως μόνο η κίνηση από τη Δανία να εξελιχθεί καλύτερα.

Σε γενικές γραμμές η χρονιά φέτος θα είναι καλή όχι όμως καλύτερη από το 2019, καθώς δεν υπάρχει περίπτωση να ξεπεράσουμε τα νούμερα εκείνης της χρονιάς γιατί και ο Απρίλιος δεν φαίνεται να είναι «δυνατός» μήνα ενώ και ο Μάιος θα χαρακτηριστεί από έντονη αβεβαιότητα με τα γεγονότα της Ουκρανίας και την εξέλιξη της πανδημίας.

ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ ΤΟΥ Γ. ΝΙΚΗΤΙΑΔΗ
Την άποψη ότι παρά τις δυσμενείς διεθνείς εξελίξεις ο τουρισμός θα πάει καλά φέτος αν και δεν θα έχουμε Ρώσους και Ουκρανούς τουρίστες εξέφρασε στον “Sky 100,8” o τέως υφυπουργός Τουρισμού πρώην βουλευτής κ. Γιώργος Νικητιάδης.

«Πρώτα από όλα να υπάρξει ειρήνη και ασφάλεια. Αυτό που γίνεται με τον πρόεδρο της Ρωσίας κ. Β. Πούτιν ανατρέπει καταστάσεις που είχαν παγιωθεί», τόνισε ο κ. Γιώργος Νικητιάδης.
Αναφερόμενος στον τουρισμό τόνισε ότι θα πάει καλά τόσο για τη Ρόδο όσο και τα υπόλοιπα νησιά του νομού παρά το γεγονός, ότι δεν θα έρθουν τουρίστες από τη Ρωσία και την Ουκρανία.
«Και αύριο να σημάνει ειρήνη επιπτώσεις θα υπάρχουν. Η Ρόδος θα έχει απώλεια 140.000 Ρώσων τουριστών και 40.000 τουριστών από την Ουκρανία. Οι απώλειες όμως μπορούν να καλυφθούν από άλλες αγορέςς. Έτσι μπορεί να αγγίξουμε και να ξεπεράσουμε τα δεδομένα του 2019 γιατί ο κόσμος θέλει να κάνει διακοπές», τόνισε.

Οι απώλειες από τις δύο τουριστικές αγορές, όπως είπε ο κ. Νικητιάδης θα καλυφθούν.
«Θα πλησιάσουμε στα δεδομένα του 2019. Στα Δωδεκάνησα μπορεί και να τα ξεπεράσουμε.Αυτό δεν σημαίνει πως πρέπει να εφησυχάσουμε», τόνισε ο κ. Νικητιάδης.

«Οι Ευρωπαίοι τουρίστες θα κάνουν διακοπές γιατί θέλουν να ξεφύγουν από την πανδημία. Η κυβέρνηση όμως πρέπει να ακολουθήσει μια σωστή πολιτική σε ό,τι αφορά τον τουρισμό», τόνισε.
Ο κ. Νικητιάδης αναφέρθηκε και στα προβλήματα που θα αντιμετωπίσουν οι ξενοδόχοι εξαιτίας των αυξήσεων στο ηλεκτρικό ρεύμα. «Στον τουρισμό θα πρέπει να προσθέσουμε και την έλλειψη προσωπικού που δεν είχαμε ποτέ ξανά.

Αυτά τα ζητήματα αφορούν μια σοβαρή πολιτική ώστε να σταθούν όρθιες και να λειτουργήσουν οι τουριστικές μονάδες», τόνισε ενώ αναφέρθηκε και στα προβλήματα που του έθεσαν οι εστιάτορες σε συνάντηση που έγινε στη Ρόδο.
«Θα πάμε καλά φέτος στον τουρισμό. Να προσευχηθούμε να υπάρχει ασφάλεια», δήλωσε ο κ. Νικητιάδης.

Διαβάστε ακόμη

Οι Ιταλοί “ψηφίζουν” Αστυπάλαια για διακοπές το φετινό καλοκαίρι

Ζήστε αξέχαστες εμπειρίες στη Ρόδο παροτρύνει τους αναγνώστες της η Rebekah Blakey, blogger από τη Μεγάλη Βρετανία

Αύξηση 8,4% καταγράφηκε στις αφίξεις τουριστών τον Απρίλιο

Κατέπλευσε για πρώτη φορά στη Ρόδο το κρουαζιερόπλοιο Celebrity Ascent

191 θαλαμηγοί στη Ρόδο από τις αρχές του χρόνου

Η Ελλάδα στους πιο δημοφιλείς προορισμούς για τις μεγάλες ευρωπαϊκές αγορές

Γ. Ματσίγκος: Πολύ καλά εξελίχθηκε η τουριστική κίνηση τον Απρίλιο στη Ρόδο

Προβολή της Ρόδου στην Ολλανδική και Βελγική αγορά από την blogger Anne Maria De Graaf – Γαστρονομική περιήγηση του νησιού