Υπεγράφησαν στην Αθήνα τα συμβόλαια για τα οικόπεδα των καταστηματαρχών Ρόδου

Υπεγράφησαν στην Αθήνα τα συμβόλαια για τα οικόπεδα των καταστηματαρχών Ρόδου

Υπεγράφησαν στην Αθήνα τα συμβόλαια για τα οικόπεδα των καταστηματαρχών Ρόδου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 217 ΦΟΡΕΣ

ΦΛΑΣ στο παρελθόν - Εν Ρόδω Παρασκευή 2 Μαρτίου 1962 Αριθ. Φύλλου 3266

ΥΠΕΓΡΑΦΗΣΑΝ ΕΙΣ ΑΘΗΝΑΣ ΤΑ ΣΥΜΒΟΛΑΙΑ ΔΙΑ ΤΑ ΟΙΚΟΠΕΔΑ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑΡΧΩΝ ΡΟΔΟΥ

Επανήλθεν εξ Αθηνών η Επιτροπή του Οικοδομικού Συνεταιρισμού Καταστηματαρχών και Επαγγελματοβιοτεχνών, η οποία υπέγραψεν εις την πρωτεύουσαν τα οριστικά συμβόλαια, διά την αγοράν οικοπέδων προς ανέγερσιν καταστημάτων. Η Επιτροπή επεσκέφθη μεταξύ άλλων τον Υπουργόν Εμπορικής Ναυτιλίας κ. Κωτιάδην, ο οποίος εξεδήλωσε ζωηρόν ενδιαφέρον διά την όλην υπόθεσιν της στεγαστικής αποκαταστάσεως των επαγγελματοβιοτεχνών.

ΤΟ ΕΒΕΔ ΕΝΕΡΓΕΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΔΙΑΚΟΠΗΣ ΧΟΡΗΓΗΣΕΩΣ ΔΑΝΕΙΩΝ ΔΙΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ
Προχθές το εσπέρας συνήλθεν εις συνεδρίασιν το διοικητικόν συμβούλιον του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου και εξήτασε διάφορα θέματα της αρμοδιότητος. Ο πρόεδρος αυτού κ. Τσουβαλάς ενημέρωνε το συμβούλιον επί του υπό ίδρυσιν τουριστικού τμήματος παρά τω ΕΒΕΔ ως και διά τας ενεργείας του Επιμελητηρίου επί της αναστολής των δανείων του ΟΧΟΑ διά ξενοδοχειακάς επιχειρήσεις.
Το διοικητικόν συμβούλιον του ΕΒΕΔ απεδέχθη τους όρους του δανείου το οποίον συνίσταται εις 1.000.000 δρχ. με εξόφλησιν μετά 15 έτη και με τόκον 6,5%.

ΑΝΕΧΩΡΗΣΕΝ Ο ΝΟΜΑΡΧΗΣ ΕΙΣ ΔΥΤΙΚΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑΝ
Κατά πληροφορίας εξ Αθηνών ο Νομάρχης Δωδεκανήσου κ. Ιωάννου ανεχώρησεν ομού μετ’ άλλων 7 Νομαρχών διά την Δυτικήν Γερμανίαν, ως προσκεκλημένος της Κυβερνήσεως της Μπόν, δι’ επίσκεψιν διαρκείας 12 ημερών. Οι Έλληνες Νομάρχαι θα επισκεφθούν μεταξύ άλλων και το Δυτικόν Βερολίνον.

ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΝΕΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ
Με εξαιρετικήν κοσμοσυρροήν εγένοντο προχθές τα εγκαίνια του νέου κινηματογράφου «Ορφεύς» επί της οδού Θεμιστοκλέους Σοφούλη παρουσία του Νομαρχούντος κ. Βόνδα και εκ προσώπων των αρχών. Τους ιδιοκτήτας του νέου κινηματογράφου κ.κ. Γεώργιον Διακοσάββαν, Παύλον Πετρίδην, Γεώργιον Γιαννά και Σάββαν Γιαννά συνεχάρησαν άπαντες μετά το πέρας του εξαιρετικού προγράμματος.

Ο ΚΩΜΙΚΟΣ ΦΕΡΝΑΝΤΕΛ ΘΑ ΕΛΘΗ ΕΙΣ ΤΗΝ ΡΟΔΟΝ
Ως πληροφορούμεθα ο γνωστός κωμικός του γαλλικού κινηματογράφου Φερναντέλ θα έλθη εις την Ελλάδα δι’ επίσκεψιν περί τα τέλη Απριλίου. Ο Φερναντέλ θα επισκεφθή τους αρχαιολογικούς χώρους της Ελλάδος μεταξύ άλλων δέ θα έλθη και εις Ρόδον δι’ ολιγοήμερον παραμονήν.

ΟΣΟΙ ΖΗΤΟΥΝ ΑΔΕΙΑΝ ΟΔΗΓΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΨΗΦΙΣΕΙ
Ως πληροφορούμεθα το υπουργείον Συγκοινωνιών δι’ εγκυκλίου του προς τα γραφεία Ελέγχου Συγκοινωνιών της χώρας, γνωρίζει ότι οι ενδιαφερόμενοι προς απόκτησιν, ανανέωσιν κ.λπ. αδείας οδηγού αυτοκινήτου ή εγκυμναστού οδηγών ή επισκευαστού αυτοκινήτου πρέπει να προσκομίζουν και απόδειξιν ότι είναι εγγεγραμμένοι εις τους εκλογικούς καταλόγους και ότι εψήφισαν εις τας τελευταίας εκλογάς.

ΕΛΗΞΕΝ ΟΡΙΣΤΙΚΩΣ ΠΛΕΟΝ Η ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΙΣ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ
Ως πληροφορούμεθα κατόπιν αποφάσεως του υπουργού Γεωργίας ετερματίσθη η συγκέντρωσις ελαιολάδου εις ολόκληρον την επικράτειαν, η οποία ήρχισεν τον παρελθόντα Νοέμβριον. Η συγκεντρωθείσα ποσότης εις την Ελλάδα υπερέβη τους 30 χιλ. τόννους.

Διαβάστε ακόμη

ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1964: Ενώ αναμένεται ο δήμαρχος κρίσιμος θα είναι η νέα εβδομάς δια τον δήμον

Φλας στο παρελθόν, 1964: Επιτυχίαν εσημείωσεν ο χθεσινός έρανος

Φλας στο παρελθόν 1964, Υπερπαραγωγή βερύκοκων στ' Αφάντου!

Φλας στο παρελθόν 1964, Το "Ελάκι" προσάραξε...

ΦΛΑΣ στο παρελθόν 1964, Αγωγή κατά του κ. Δημάρχου...

Φλας στο παρελθόν 1964, 1.000 και πλέον άτομα μετανάστευσαν σ' ένα τετράμηνο...

Φλας στο παρελθόν 1964, Καρεκλιές και ξύλο για το κέρδος...

ΦΛΑΣ στο παρελθόν 1964, Τραυματισμός τριών παιδιών από χειροβομβίδα στην Κω!