Οι καθηγητές του Μουσικού Σχολείου εκπαιδεύτηκαν στην αντιμετώπιση απειλητικών για τη ζωή καταστάσεων στον χώρο του σχολείου

Οι καθηγητές του Μουσικού Σχολείου εκπαιδεύτηκαν στην αντιμετώπιση απειλητικών για τη ζωή καταστάσεων στον χώρο του σχολείου

Οι καθηγητές του Μουσικού Σχολείου εκπαιδεύτηκαν στην αντιμετώπιση απειλητικών για τη ζωή καταστάσεων στον χώρο του σχολείου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 287 ΦΟΡΕΣ

Οι Διασώστες Ρόδου σε συνεργασία με τη διεύθυνση του Μουσικού Σχολείου Ρόδου και τον κ. Παναγιώτη Μπέλλο πραγματοποίησαν διήμερο εκπαιδευτικό σεμινάριο (21-23/02/2022), στο Αμφιθέατρο του Σχολείου, πάνω στην αντιμετώπιση απειλητικών για τη ζωή καταστάσεων που μπορεί να συμβούν στον χώρο του σχολείου.

Η συμμετοχή υπήρξε μαζική και οι καθηγητές επέδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον στις δεξιότητες που μπορούν να σώσουν μία ανθρώπινη ζωή.

Ένα σημαντικό κομμάτι της εκπαίδευσης, στο οποίο δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση, ήταν η Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση, η χρήση Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή και η σημασία της ύπαρξής του σε όλα τα σχολεία.

Σημαντικές οι πληροφορίες και η εκπαίδευση, πρακτική και θεωρητική, σχετικά με πνιγμονή ενήλικα, παιδιού και βρέφους.

Οι συμμετέχοντες έλαβαν, επίσης, γνώση σχετικά με την αντιμετώπιση ιατρικών καταστάσεων, όπως της επιληπτικής κρίσης, του εμφράγματος, του εγκεφαλικού και της λιποθυμίας.

Οι Διασώστες Ρόδου νιώθουν την ανάγκη να ευχαριστήσουν τη Διεύθυνση του Μουσικού Σχολείου, τον κ. Παναγιώτη Μπέλλο και όλους τους εκπαιδευτικούς, που έλαβαν μέρος στα δύο αυτά σεμινάρια, για τη φιλοξενία και το ενδιαφέρον που επέδειξαν. Πάντα στη διάθεσή τους.

Οι εκπαιδεύσεις πραγματοποιούνται στο πλαίσιο της ανακήρυξης του έτους 2022 ως «Έτους Ανάπτυξης Δικτύου Αυτόματων Εξωτερικών Απινιδωτών Στο Νησί Της Ρόδου Και Εκπαίδευσης Των Πολιτών Στις Πρώτες Βοήθειες» και της ενημερωτικής εκστρατείας πρόληψης, εθελοντισμού και αλληλεγγύης καθώς και προάσπισης της ασφάλειας του πολίτη κατά την οποία οι Διασώστες Ρόδου εκπαιδεύουν πολίτες, σχολεία και φορείς του νησιού.

Διαβάστε ακόμη

Ολοκλήρωση της ημερίδας «Ταξίδι στον κόσμο των λέξεων και της μουσικής»

Διάκριση για 14χρονη μαθήτρια σε διαγωνισμό της Παιδικής Πινακοθήκης Ελλάδας

Παράκτιος καθαρισμός στην παραλία της Ψαροπούλας από το 2ο Πειραματικό Γυμνάσιο Ρόδου και τον Υδροβιολογικό Σταθμό Ρόδου

Από την εφηβεία στην ενηλικίωση: Χτίζοντας γέφυρες

Σε πανελλήνιο συνέδριο μαθητές του 1ου Δημοτικού Κρεμαστής και 1ου Δημοτικού Αφάντου

Λαοί και θρησκείες συναντώνται στο νησί «της πεταλούδας» και του «ελαφιού»

Το 2ο Πειραματικό Γυμνάσιο Ρόδου… ταξιδεύει!

Το 1ο ΓΕΛ Ρόδου (Βενετόκλειο) στο Cern