Κάλυψη του κόστους της ηλεκτροδότησης των αφαλατώσεων ζήτησε ο δήμαρχος Σύμης

Κάλυψη του κόστους της ηλεκτροδότησης των αφαλατώσεων ζήτησε ο δήμαρχος Σύμης

Κάλυψη του κόστους της ηλεκτροδότησης των αφαλατώσεων ζήτησε ο δήμαρχος Σύμης

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 241 ΦΟΡΕΣ

Θέματα που αφορούν την ενίσχυση της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης Ρόδου για την κάλυψη του κόστους του ηλεκτρικού ρεύματος, για τις αφαλατώσεις την επιδότηση του ακτοπλοϊκού δρομολογίου για το χειμώνα αλλά και τη συμπλήρωση των λιμενικών υποδομών, συζήτησε με τον υπουργό Ναυτιλίας κ. Γιάννη Πλακιωτάκη ο δήμαρχος Σύμης Λευτέρης Παπακαλοδούκας.

Αναλυτικότερα μιλώντας στον “Sky 100,8” ο δήμαρχος της Σύμης κ. Λευτέρης Παπακαλοδούκας τόνισε: «Με τον κ. Πλακιωτάκη και τα στελέχη του υπουργείου Ναυτιλίας, συζητήσαμε αρκετά θέματα. Το βασικότερο ήταν η χρηματοδότηση της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης Ρόδου για να καλύψει την αύξηση στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος. Επεσήμανα το πρόβλημα, που θα δημιουργηθεί το 2022.

Ο υπουργός έδωσε την εντολή στον Γεν. Γραμματέα του υπουργείου. Ελπίζω να δοθεί ένα σεβαστό ποσό να καλυφθεί το μεγάλο κόστος», δήλωσε ο κ. Παπακαλοδούκας.

Στη συνάντηση έγινε συζήτηση για τη συγκοινωνία του νησιού.
«Συζητήσαμε και για τη συγκοινωνία που θα πρέπει να έχει η Σύμη τον χειμώνα. Το πρόβλημα είναι η διαδρομή Σύμη-Ρόδο. Ο υπουργός Ναυτιλίας δεσμεύθηκε ότι θα προκηρυχθεί το δρομολόγιο Σύμη-Ρόδο, ώστε να εκτελείται με επιδότηση τους χειμερινούς μήνες. Θα εδρεύει στη Σύμη», είπε ο δήμαρχος.

Συζήτηση έγινε και για τις λιμενικές υποδομές του νησιού.
Ο υπουργός δεσμεύθηκε να δοθούν οι πόροι για να γίνει η επέκταση του νέου λιμένα κατά 170 μέτρα. Οι πιστώσεις θα εξασφαλιστούν, όπως σημείωσε ο δήμαρχος του νησιού. «Για το θέμα αυτό θα έχουμε τηλεδιάσκεψη στο Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Νότιας Δωδεκανήσου», τόνισε ο δήμαρχος Σύμης.

Ο κ. Παπακαλοδούκας, επίσης, ζήτησε από τον κ. Γιάννη Πλακιωτάκη, να δρομολογηθεί ένα καλύτερο πλωτό σκάφος του λιμενικού για να μεταφέρονται οι ασθενείς από όλα τα νησιά στη Ρόδο.

«Δεν ζήτησα κάτι μεγάλο για τη Σύμη Ζήτησα ένα μεγάλο σκάφος που να εδρεύει στη Ρόδο και θα μεταφέρει ασθενείς από όλα τα νησιά για να μην ζητάμε συνεχώς το Super Puma. Πιστεύω ότι θα έχουμε αυτό που πρέπει. Θα χρησιμοποιείται επίσης για την έρευνα και διάσωση», σημείωσε ο κ. Παπακαλοδούκας.

Διαβάστε ακόμη

Συνολικά 43 άτομα ταξίδεψαν από τα τουρκικά παράλια κι εντοπίστηκαν σε Τήλο και Σύμη

Στη Σύμη για τους εορτασμούς η Φιλαρμονική Καλυθιών Ρόδου

Με λαμπρότητα εορτάστηκε χθες στη Σύμη η ιστορική επέτειος

Η παρουσίαση στη Σύμη του Επετειακού Τόμου «100 χρόνια Πανορμίτειο Γυμνάσιο Σύμης (1922-2022)»

Άλλοι 14 αλλοδαποί εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν ως παράνομοι στη Σύμη

Δεκάδες και χθες οι προσκυνητές από τη Ρόδο που μετέβησαν στην Ιερά Μονή Πανορμίτη στη Σύμη

Να στελεχωθεί άμεσα το Κέντρο Υγείας ζητά ο δήμος Σύμης

Μεταφραστικό Εργαστήρι στο Πανορμίτειο Γυμνάσιο και Λυκειακές Τάξεις Σύμης από το Ιόνιο Πανεπιστήμιο