Εξωτερικό υδραγωγείο ετοιμάζεται στη Ψίνθο

Εξωτερικό υδραγωγείο ετοιμάζεται στη Ψίνθο

Εξωτερικό υδραγωγείο ετοιμάζεται στη Ψίνθο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 184 ΦΟΡΕΣ

ΦΛΑΣ στο παρελθόν - Εν Ρόδω Κυριακή 4 Μαρτίου 1962 Αριθ. Φύλλου 3268

Ο ΕΟΤ ΑΡΧΙΖΕΙ ΔΙΑΦΗΜΙΣΙΝ TOY ΧΕΙΜΕΡΙΝΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΡΟΔΟΥ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΝΗΣΩΝ

Ως πληροφορούμεθα, κατ’ ανακοίνωσιν του γενικού γραμματέως του ΕΟΤ κ. Φωκά και εις εκτέλεσιν του σχετικού προγράμματος, αρχίζει η διαφήμησις εις την αλλοδαπήν του χειμερινού τουρισμού της Ελλάδος και δη ωρισμένων περιοχών αυτής, όπως Ρόδου, Δελφών κ.λπ.
Επίσης ο κ. Φωκάς ανεκοίνωσε ότι δια το 1962 αναμένεται η αύξησις της τουριστικής κινήσεως κατά 25% έναντι εκείνης του 1961

ΧΡΥΣΙΖΟΝΤΑΣ ΣΤΑΦΥΛΟΚΟΚΚΟΥΣ ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΤΟ ΚΕΦΑΛΟΤΥΡΙ;
Ως πληροφορούμεθα, εντός των ημερών αναμένεται εις Ρόδον η απάντησις του Τοξικολογικού εργαστηρίου επί της εξετάσεως των τεμαχίων κεφαλοτυρίου. Κατά τας αυτάς πληροφορίας, τα δείγματα του τυρού ευρέθησαν περιέχοντα «χρυσίζοντας σταφυλοκόκκους» οι οποίοι προέρχονται από γάλα ασθενούς αγελάδος.

ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΝ ΥΔΡΑΓΩΓΕΙΟΝ ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΕΙΣ ΨΙΝΘΟΝ
Κατά πληροφορίας εκ της κοινότητος Ψίνθου, εντός των ημερών θα αρχίση η εκτέλεσις του έργου κατασκευής εξωτερικού δικτύου υδρεύσεως της κοινότητος, εν συνεχεία της επιτυχούς γεωτρήσεως, η οποία έφθασεν εις βάθος 270 μέτρων και αποδίδει ωριαίως 90 κυβικά μέτρα ύδατος. Η γεώτρησις ως και το εξωτερικόν δίκτυον, αποτελούν επιτεύγματα πραγματοποιηθέντα δια κυβερνητικών πιστώσεων.

Η ΔΙΑΛΕΞΙΣ ΤΗΣ ΤΕΤΑΡΤΗΣ
Την Τετάρτην θα δοθή εις την Ροδιακήν Λέσχην διάλεξις της Κας Ρένας Κάσδαγλη με θέμα: «Η Σονάτα, Μπαχ, Μπετόβεν, Μπραμς και Φρανκ». Κατά την διάρκειαν της διαλέξεως θα μεταδοθούν ηχογραφημένα χαρακτηριστικά τεμάχια μουσικής του είδους.

ΔΙΑΦΟΡΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
Ο δεύτερος γύρος του ποδοσφαιρικού πρωταθλήματος Β’ Εθνικής κατηγορίας αρχίζει σήμερον με δύο κρισίμους αγώνας εις το Εθνικόν Στάδιον Ρόδου. Ούτω την 10.30 πρωινή με όλα του τα στελέχη ο Παρροδιακός δίδει αγώνα υπάρξεως εναντίον του δυναμικού Ατρομήτου.

Το απόγευμα εις το Εθνικόν Στάδιον ο προπορευόμενος της βαθμολογίας Ροδιακός αντιμετωπίζει τον Διαγόρα. Ο αγών αυτός έχει προκαλέση τεράστιον ενδιαφέρον και πιστεύεται ότι μεγάλος αριθμός φιλάθλων θα σπεύση να τον παρακολουθήση.

Χθες το απόγευμα ο πρόεδρος του Ροδιακού κ. Γιαννάς εις συγκέντρωσιν των αθλητών του ετόνισε την σημασίαν του σημερινού αγώνος και συνέστησε εις αυτούς όπως αγωνισθούν με όλας των τας δυνάμεις και ν’ αποφύγουν κάθε ανταθλητικήν ενέργειαν.

Διαιτηταί των σημερινών αγώνων είναι δια τον μεν πρώτον ο κ. Λειβαδάς, δια δε τον δεύτερον ο κ. Ιωαννίδης.
Ως πληροφορούμεθα η Πυγμαχική Ομοσπονδία δι’ εγγράφου της προς τον ΠΟΔ εγνώρισε ότι κατά τας εορτάς του Πάσχα θα δώση αγώνας ενταύθα η προεθνική πυγμαχική ομάς η οποία θα αποτελήτε εκ 10 αθλητών.

ΚΩΣ (του ανταποκριτού μας) Ο εφετινός μεγάλος αποκριάτικος χορός του Παγκωακού Συλλόγου Ανταγόρα θα δοθή εις την αίθουσαν του Κινηματογράφου «Ορφεύς» την 10ην Μαρτίου.
Προβλέπεται ότι η χοροεσπερίς χάρις εις τας καταβαλλομένας προσπαθείας του Διοικητικού Συμβουλίου και η συμμετοχή εις αυτήν της ορχήστρας του Μαέστρου Τσακανιά θα έχει όπως πάντοτε εξαιρετικήν επιτυχίαν και θα αποτελέση το μεγαλύτερον κοσμικόν γεγονός της χρονιάς της νήσου μας.

Διαβάστε ακόμη

ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1963: Νέαι καθυστερήσεις, άγονος ο διαγωνισμός δια τον λιμάνι λόγω ασαφειών του κειμένου

Φλας στο παρελθόν, 1964: Σήμερον τα ανεπίσημα εγκαίνια της πινακοθήκης

ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1964: Ενώ αναμένεται ο δήμαρχος κρίσιμος θα είναι η νέα εβδομάς δια τον δήμον

Φλας στο παρελθόν, 1964: Επιτυχίαν εσημείωσεν ο χθεσινός έρανος

Φλας στο παρελθόν 1964, Υπερπαραγωγή βερύκοκων στ' Αφάντου!

Φλας στο παρελθόν 1964, Το "Ελάκι" προσάραξε...

ΦΛΑΣ στο παρελθόν 1964, Αγωγή κατά του κ. Δημάρχου...

Φλας στο παρελθόν 1964, 1.000 και πλέον άτομα μετανάστευσαν σ' ένα τετράμηνο...