Θ. Βυρίνης: Με 28 πτήσεις τσάρτερ στις 27 Μαρτίου ξεκινά η σεζόν στη Ρόδο

Θ. Βυρίνης: Με 28 πτήσεις τσάρτερ στις 27 Μαρτίου ξεκινά η σεζόν στη Ρόδο

Θ. Βυρίνης: Με 28 πτήσεις τσάρτερ στις 27 Μαρτίου ξεκινά η σεζόν στη Ρόδο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 3003 ΦΟΡΕΣ

Όλα, βέβαια, θα εξαρτηθούν από το πώς θα εξελιχθεί η κατάσταση στην Ουκρανία

Με 28 πτήσεις τσάρτερ που θα προσγειωθούν στο αεροδρόμιο «ΔΙΑΓΟΡΑΣ» την Κυριακή 27 Μαρτίου, ανοίγει η αυλαία της φετινής τουριστικής περιόδου στη Ρόδο, ενώ όσο περνούν οι μέρες ο αριθμός τους θα αυξάνεται, σύμφωνα με τα υπάρχοντα στοιχεία και υπό την προϋπόθεση ότι θα σταματήσει εντός των ημερών ο πόλεμος στην Ουκρανία.

Μάλιστα, όπως έκανε γνωστό χθες ο αντιδήμαρχος Τουρισμού Θανάσης Βυρίνης, οι περισσότερες πτήσεις θα προέρχονται από Γερμανία και Μεγάλη Βρετανία, ενώ στις 11 Απριλίου ξεκινούν και οι πτήσεις από το Ισραήλ, μία σημαντική αγορά για το νησί μας που επανακάμπτει πλήρως, καθώς στις 12 Μαΐου έχουμε και τον κατάπλου του πρώτου κρουαζιερόπλοιου με Ισραηλινούς τουρίστες, οι οποίοι θα διανυκτερεύσουν στη Ρόδο.

Όπως υπογράμμισε, είμαστε υπό τη σκιά μία εμπόλεμης κατάστασης και πρόσθεσε ότι αν δεν υπάρχει θετική ψυχολογία στους επισκέπτες, είναι επόμενο να μην προγραμματίσουν τις διακοπές τους. Ωστόσο ο δήμος θα είναι έτοιμος, καθώς η τουριστική περίοδος σε λιγότερο από έναν μήνα ξεκινά στο νησί μας.

«Στις 27 Μαρτίου θα έχουμε τις πρώτες αφίξεις. Μέχρι και χθες που επικοινώνησα με τον διευθυντή της Fraport κ. Ανυφαντή μου είπε ότι δεν υπάρχει καμία ακύρωση. Θα έχουμε 28 τσάρτερ κυρίως από Μεγάλη Βρετανία και Γερμανία και την αμέσως επόμενη εβδομάδα αυξάνονται. Η πληρότητα τον Απρίλιο είναι αρκετά μεγάλη, καθώς έχουμε το Πάσχα Καθολικών και Ορθοδόξων.

Ωστόσο ο Μάιος θα είναι ένας πάρα πολύ δυνατός μήνας στις αφίξεις και αν δεν ξεπεράσει τον αντίστοιχο μήνα του 2019, θα τον προσεγγίσει» δήλωσε ο κ. Βυρίνης και πρόσθεσε:

«Όλα αυτά είναι συνάρτηση του πώς θα εξελιχθεί η κατάσταση στην Ουκρανία, όλοι τηρούν στάση αναμονής. Αν τελειώσει η σύρραξη στις επόμενες δύο εβδομάδες, η μόνο αρνητική συνέπεια είναι μία καθυστερημένη έναρξη της σεζόν.

Μέχρι και χθες τα περισσότερα ξενοδοχεία δεν είχαν ακυρώσεις, δεν είχαν όμως και κρατήσεις. Περίπου το 60% των μεγάλων μονάδων ξεκινά στις 8 Απριλίου και μέχρι το τέλος του μήνα το 80% θα έχει ανοίξει με πληρότητες αρκετά μεγάλες για την εποχή. Σε κάποια ξενοδοχεία μάλιστα φτάνουν μέχρι και το 80%.

Από την αγορά της Ρωσίας, Ουκρανίας και Λευκορωσίας σαφώς δεν έχουν πιθανότητες να έχουμε επισκέπτες, κάτι που είναι εύλογο, ωστόσο και πέρυσι αυτές οι αγορές ήταν πολύ χαμηλές καθώς είχαμε 20.000 τουίστες από Ρωσία και Ουκρανία.

Άρα νομίζω ότι η Ρόδος δεν πλήττεται σε ό,τι αφορά αυτές τις αγορές». Μάλιστα, όπως έκανε γνωστό οι Βρετανοί και οι Γερμανοί τουλάχιστον μέχρι την προηγούμενη εβδομάδα εξέφρασαν έντονη επιθυμία για διακοπές και προχώρησαν σε κρατήσεις για όλη τη σεζόν.

Η προετοιμασία του νησιού
Ο κ. Βυρίνης αναφέρθηκε επίσης και στην προετοιμασία του νησιού μας με αφορμή και τις συσκέψεις που πραγματοποιήθηκαν στον δήμο. Όπως δήλωσε ο αντιδήμαρχος δόθηκε βάρος στις υποδομές και δρομολογήθηκε η έναρξη εργασιών που προβλέπει την τοποθέτηση 30 σετ από τουαλέτες ντουζ και αποδυτήρια στις πολυσύχναστες παραλίες του νησιού.

Όσον αφορά κάποια σημεία της πόλης οι τεχνικές υπηρεσίες έχουν επιταχύνει τις διαδικασίες και μέχρι το Πάσχα θα έχουμε αναβαθμισμένη εικόνα στην πόλη, κάτι που αφορά ασφαλτοστρώσεις, καλλωπισμό παρτεριών και γενικά όλων εκείνων που πρέπει να βλέπει ένας επισκέπτης στο νησί μας.

«Ιδιαίτερη έμφαση έχω δώσει το προηγούμενο διάστημα και θα συνεχίσω με μία σειρά δράσεων όσον αφορά την εκπαίδευση στον τουρισμό. Είναι ένα πεδίο στο οποίο έχει καταγραφεί τεράστιο έλλειμμα, ευελπιστούμε φέτος να έχουμε κάλυψη από διάφορες πλευρές.

Στο νησί μας είναι μεγάλος ο αριθμός των ελλείψεων και η έλλειψη παρουσιάζεται σε όλη τη διαστρωμάτωση των απασχολουμένων στον τουρισμό» δήλωσε επίσης ο αντιδήμαρχος, ο οποίος έκανε γνωστό ότι το επόμενο διάστημα θα γίνουν στοχευμένες δράσεις που απευθύνονται σε μαθητές λυκείου, οι οποίοι θα ενημερωθούν για την τουριστική εξέλιξη και τις προοπτικές που ανοίγει ο κλάδος.

Θα γίνουν επισκέψιμα και άλλα μνημεία
Παράλληλα ανακοίνωσε ότι εξετάζεται σε συνεργασία με την Αρχαιολογία το άνοιγμα στο κοινό και στους επισκέπτες και άλλων μνημείων στη Ρόδο κάτι που μάλλον θα υλοποιηθεί από τη φετινή χρονιά.

«Έχω ήδη κάνει συνάντηση με την κ. Μιχαηλίδου προκειμένου να δώσουμε δυνατότητα και σε άλλα μνημεία και αξιοθέατα του νησιού μας να είναι επισκέψιμα, όπως για παράδειγμα ο φάρος Αγίου Νικολάου, η νεκρούπολη του Αγίου Ιωάννη και υπάρχει θετικό κλίμα ώστε αυτό να γίνει άμεσα, δηλαδή φέτος.

Την επόμενη εβδομάδα μαζί με τον πρόεδρο των ξεναγών θα κάνουμε μία καταγραφή και θα ακολουθήσει μία συνάντηση με την κ. Μιχαηλίδου για να αποφασίσουμε ποια επιπλέον μνημεία θα γίνουν επισκέψιμα φέτος» δήλωσε ο κ. Βυρίνης ο οποίος πρόσθεσε ότι η Ρόδος επενδύει αρκετά στον πολιτισμό τόσο με τη βελτίωση των υφιστάμενων υποδομών στους χώρους αυτούς όσο και με την ανάδειξη νέων που όλα αυτά τα χρόνια ήταν αναξιοποίητοι.

Αναφορά έγινε όμως από τον αντιδήμαρχο Τουρισμού και στην κρουαζιέρα η οποία ανακάμπτει, καθώς και στα συνέδρια.

Δήλωσε συγκεκριμένα ο κ. Βυρίνης: «Φέτος θα είναι μία καλή χρονιά για την κρουαζιέρα. Ήδη ο δήμαρχος κάνει ενέργειες ώστε να υπάρχει αντίστοιχη προσφορά που αφορά υποδομές, νερό κ.λπ. και θα είναι πολύ καλή χρονιά επίσης για τα συνέδρια που μας έχουν λείψει τα προηγούμενα χρόνια. Σιγά–σιγά προσπαθούμε να αποκαταστήσουμε την κανονικότητα».

Μαθητικές εκδρομές
Ερωτηθείς για τις μαθητικές εκδρομές απάντησε ότι είχε γίνει μία προεργασία το Νοέμβριο με πρωτοβουλία του ΠΡΟΤΟΥΡ ενώ τα Χριστούγεννα και το επόμενο διάστημα καταβλήθηκε προσπάθεια να υπάρξει αλληλογραφία με τα σχολεία και τις αντίστοιχες διευθύνσεις εκπαίδευσης κάτι που επιτεύχθηκε σε μεγάλο βαθμό.

«Από 1 Μαρτίου δόθηκε το ΦΕΚ που επιτρέπει τις σχολικές εκδρομές, είμαστε σε αναμονή και ήδη κάποια σχολεία αναμένονται μετά τις 15 Μαρτίου, αλλά και εκεί κρατάμε μικρό καλάθι, καθώς η ψυχολογία είναι αυτή που καθορίζει τον τουρισμό και τα ταξίδια» κατέληξε ο κ. Βυρίνης.

Διαβάστε ακόμη

Αυτό το ελληνικό νησί ξεχωρίζουν οι Ολλανδοί για θαλάσσια σπορ

48 κρουαζιερόπλοια πρόκειται να καταπλεύσουν τον Ιούνιο στη Ρόδο

Ιδιαίτερα ικανοποιητικά εξελίσσεται η τουριστική κίνηση στο νησί μας

ΤUI Γερμανίας: Ξεκίνησαν οι κρατήσεις για το 2025

ΞΕΕ: Ικανοποίηση για το «φρένο» της Ε.Ε. στις αθέμιτες πρακτικές της Booking

Οι Ιταλοί “ψηφίζουν” Αστυπάλαια για διακοπές το φετινό καλοκαίρι

Ζήστε αξέχαστες εμπειρίες στη Ρόδο παροτρύνει τους αναγνώστες της η Rebekah Blakey, blogger από τη Μεγάλη Βρετανία

Αύξηση 8,4% καταγράφηκε στις αφίξεις τουριστών τον Απρίλιο