Λύθηκε το πρόβλημα της συμπολίτισσάς μας για τα φάρμακα του συζύγου της

Λύθηκε το πρόβλημα της συμπολίτισσάς μας  για τα φάρμακα του συζύγου της

Λύθηκε το πρόβλημα της συμπολίτισσάς μας για τα φάρμακα του συζύγου της

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 443 ΦΟΡΕΣ

Την άμεση παρέμβαση των αρμόδιων υπηρεσιών προκάλεσε το δημοσίευμα της «Ροδιακής» για τη συμπολίτισσά μας που αδυνατεί να λάβει φαρμακευτική αγωγή για τον καρκινοπαθή σύζυγό της.

Σε επιστολή που δημοσιεύθηκε την Τρίτη 2 Μαρτίου στη «Ροδιακή» η κα Παρασκευή Κουρζάκη εξέφραζε την απελπισιά της, καθώς η ασφαλιστική ικανότητα του συζύγου της είχε λήξει και δεν μπορούσε να λάβει την απαραίτητη θεραπεία.

Το δημοσίευμα διάβασαν υπεύθυνοι του ΕΦΚΑ Ρόδου αλλά και των κεντρικών της υπηρεσίας, καθώς και υπεύθυνοι του φαρμακείου ΕΟΠΥΥ Ρόδου, οι οποίοι επικοινώνησαν χθες με την κα Κουρζάκη και δρομολόγησαν τις διαδικασίες για την επίλυση του προβλήματος.

Σε ευχαριστήριο μήνυμά της προς τη «Ροδιακή» η κα Κουρζάκη αναφέρει:
«Θέλω να εκφράσω τη βαθιά μου ευγνωμοσύνη στην εφημερίδα σας καθώς χάρη στην άμεση ανταπόκρισή σας (δημοσιεύοντας την έκκλησή μου για βοήθεια στο θέμα του συζύγου μου) βρέθηκε λύση στο πρόβλημα!
Θερμά ευχαριστώ σ’ εσάς και όλους όσοι συνέβαλαν.
Να σας έχει ο Θεός καλά».

Αναλυτικά, στην επιστολή της η κα Κουρζάκη ανέφερε τα εξής:
«Αξιότιμοι κύριοι, ονομάζομαι Κουρζάκη Παρασκευή και απευθύνομαι στην εφημερίδα σας γιατί έχω αγανακτήσει με τις υπηρεσίες του ΕΦΚΑ Ρόδου.

Συγκεκριμένα, ο σύζυγός μου είναι σε αναπηρία (καρκινοπαθής) από το 2012. Τελευταία φορά πέρασε επιτροπή ΚΕΠΑ το 2020, η οποία αναπηρία έληξε τον Ιούλιο του 2021 και είχε ποσοστό 80%.
Είναι ασφαλισμένος στον πρώην ΟΓΑ και μέχρι πρότινος μας εξυπηρετούσαν οι τοπικοί ανταποκριτές. Η διαδικασία για να περάσει ξανά επιτροπή ήταν να έρθει παραπεμπτικό από την Αθήνα. Αυτό τουλάχιστον ίσχυε μέχρι και την προηγούμενη φορά που πέρασε επιτροπή.

Περιμένοντας λοιπόν να έρθει εκ νέου παραπεμπτικό και βλέποντας ότι καθυστέρησε αρκετά επικοινώνησα με κάποια κυρία στην Αθήνα και με ενημέρωσε ότι δεν στέλνουν πια παραπεμπτικά και η επόμενη αξιολόγηση γίνεται με την κατάθεση του πιστοποιητικού αναπηρίας στο ΚΕΠΑ, κάτι που δεν γνωρίζαμε και που κανένας αρμόδιος δεν μας ενημέρωσε όταν πήραμε το πιστοποιητικό αναπηρίας για το τι ισχύει την επόμενη φορά!

Έτσι λοιπόν παρήλθε ο χρόνος και ακόμη και αυτή τη στιγμή που μιλάμε δεν έχω λάβει τον εισηγητικό φάκελο από το νοσοκομείο «Άγιος Σάββας» καθότι χειρουργήθηκε με υποτροπή της νόσου τον περασμένο Δεκέμβριο κι έτσι καθυστερεί η αίτηση αξιολόγησης. Μέχρι να περάσει εκ νέου επιτροπή, έχει λήξει η ασφαλιστική του ικανότητα και δεν μπορεί να λάβει θεραπεία!

Προσπαθώ να επικοινωνήσω με το αρμόδιο τμήμα εδώ στον ΕΦΚΑ και δυστυχώς δεν απαντάει κανείς σε κανένα τηλέφωνο να μου υποδείξει τι πρέπει να κάνω σ’ αυτήν την περίπτωση προκειμένου να δοθεί ίσως παράταση της ασφαλιστικής ικανότητας ώστε να μπορεί να λάβει θεραπεία!

Καλώ τον κ. Κρητικό στο 2241088376 το οποίο είναι πάντα κατειλημμένο! Το ίδιο και το τηλέφωνο του διευθυντή 2241088391.
Επίσης καλώ και άλλα τηλέφωνα που αφορούν συντάξεις, αναπηρίες και λοιπά, αυτά καλούν κανονικά και δεν απαντάει κανείς.

Σας παρακαλώ θερμά, βοηθήστε με! Είμαι σε απόγνωση, πρέπει να λάβει θεραπεία οπωσδήποτε! Ας μου πει κάποιος πού πρέπει να πάω και τι πρέπει να κάνω σ’αυτήν την περίπτωση (ίσως είναι και δική μου υπαιτιότητα η καθυστέρηση, αλλά δεν ήξερα, πιστέψτε με!).
Με συγχωρείτε για το μακροσκελές κείμενο και ελπίζω πραγματικά στη βοήθειά σας. Ευχαριστώ».

Διαβάστε ακόμη

Ανοικτός για το κοινό ο ξενώνας της Αγίας Αικατερίνης στη Μεσαιωνική Πόλη

Θα ολοκληρωθούν οι εργασίες στην Ακρόπολη της Ρόδου

Κοινή επιστολή του δημάρχου Ρόδου και του προέδρου του ΙΣΡ για τη διευθέτηση των περικοπών που υφίστανται οι εργαστηριακοί γιατροί

Καθορίστηκαν τα εκλογικά τμήματα στα οποία θα ψηφίσουμε στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Συνεδρίασε το συντονιστικό για τη δασοπροστασία των νησιών

Από 4 έως 7 Ιουλίου οι «Διάλογοι της Νισύρου»

«Μάνες της τέχνης» - Πρωτότυπη εκδήλωση στο ΚΑΠΗ Δήμου Ρόδου αύριο με αφορμή τη γιορτή της μητέρας